Zeci de istorici din mai multe țări participă la Sesiunea internațională de comunicări științifice „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“

Zeci de istorici din mai multe țări participă la Sesiunea internațională de comunicări științifice „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“

Zeci de istorici din județelul Arad, dar și din alte județe ale țării și din străinătate sunt așteptați să participe la Sesiunea internațională de comunicări științifice dedicată Zilelor Aradului și intitulată „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“.

Evenimentul va avea loc marți, 21 august 2018, în Sala Regele Ferdinand de la Primăria Municipiului Arad, în sala Senatului de la Universitatea „Aurel Vlaicu“, în sala Senatului de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ și în sala „Astra“ de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“.

Deschiderea oficială a sesiunii internaționale de comunicări științifice va avea loc la ora 9.15, în sala Regele Ferdinand când au fost invitați să rostească alocuțiuni ÎPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, președintele Asociației „Ștefan Cicio Pop”, conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, președintele Societății de Științe Istorice din România – Arad, dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Apoi se vor desfășura lucrările sesiunii pe secțiuni.

În cadrul evenimentului mai sunt programate lansări de carte, dar și vernisajul expoziției de carte „1834 – Arad, oraș liber regesc“.

Sesiunea internațională de comunicări științifice dedicată Zilelor Aradului „Aradul – Capitala politică a Marii Uniri“ este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“, Arhiepiscopia Aradului, Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale.

Evenimentul se va desfășura după următorul program: Caiet program

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.