Zeci de milioane de lei pentru crearea unui ambulator integrat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Zeci de milioane de lei pentru crearea unui ambulator integrat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va avea un ambulator integrat care va fi realizat din fonduri europene. Valoarea investiţiei se ridică la peste 34 de milioane de lei. Proiectul care vizează realizarea ambulatoriului a fost lansat, luni, la sediul Consiliului Judeţean Arad.

„Consiliul Judeţean Arad este beneficiarul finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului «Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate», finanţat de Uniunea Europeană prin Regio – Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3 – «Îmbunătăţirea infrastructurii sociale», Domeniul Major de Intervenţie 3.1 «Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate». Obiectivul general al proiectului se referă la dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală. În vederea realizării obiectivului general, Consiliul Judeţean Arad doreşte lărgirea gamei serviciilor medicale şi ridicarea nivelului calitativ al acestora prin modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean de Urgenţă Arad.

Proiectul vizează, în principal, reabilitarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi dotarea acestuia cu echipamente performante, ceea ce va conduce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, la creşterea calităţii vieţii, continuarea reformei în sistemul sanitar şi, pe termen lung, la apropierea de indicatorii de sănătate şi demografici ai ţărilor civilizate.

„Grupul ţintă şi beneficiarii direcţi ai proiectului sunt reprezentaţi de pacienţii consultaţi în ambulatoriu iar beneficiarii indirecţi sunt reprezentaţi de populaţia judeţului Arad, aproximativ 430.629 locuitori. Valoarea totală a proiectului este de 34.757.734,44 lei (26.020.406,85 lei cheltuieli eligibile, 2.027.667,89 cheltuieli neeligibile și 6.709.659,70 lei TVA), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 25.499.998,71 lei. Durata proiectului este de 16 luni (31.07.2014-30.11.2015)”, se mai precizează în comunicatul de presă remis de Consiliul Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.