Zeci de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și de migranți. 44 de persoane, audiate de DIICOT Arad

Zeci de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și de migranți. 44 de persoane, audiate de DIICOT Arad

Zeci de percheziții au avut loc în mai multe județe, între care și Aradul, într-un dosar de trafic de droguri și de migranți.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara şi Oradea împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au efectuat miercuri 37 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetările anchetatorilor a reieșit că, în luna august 2021, în judeţul Timiş, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care ar fi acționat, până în prezent, în zona de vest a României, cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi.

Astfel, membrii grupului infracţional ar fi racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau în judeţul Timiş, în special în municipiul Timişoara.

Migranții ar fi fost preluați de membrii grupului infracţional organizat din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate până la frontiera de stat a României cu Ungaria, în judeţul Arad.

Ulterior, aceștia ar fi fost călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţiile finale ale migranţilor fiind Austria şi Germania.

Activităţile infracţionale ar fi fost realizate de membrii grupului infracţional organizat, în scopul obținerii unor beneficii materiale importante.  De asemenea, în perioada ianuarie – mai 2022, o parte dintre membrii grupului ar fi deţinut şi vândut droguri de mare risc  (cocaină şi amfetamină) și droguri de risc (cannabis), consumatorilor din judeţele Arad, Timiş și Caraş Severin.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au fost conduse, în vederea audierii, 44 de persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timişoara, Cluj, Iași și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş. La acțiune au participat polițiștii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta și I.T.P.F. Timişoara. De asemenea, la activități au participat și jandarmii din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Timiș, Arad și Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează Inpectoratul de Poliție Județean Arad.

Foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.