Zi decisivă pentru Sebastian Ghiță. Ministrul Justiţiei a explicat care este procedura de extrădare

Zi decisivă pentru Sebastian Ghiță. Ministrul Justiţiei a explicat care este procedura de extrădare

Ziua de astăzi este una decisivă pentru Sebastian Ghiță. Dacă judecătorii nu vor primi nicio contestație, fostul deputat va rămâne în spatele gratiilor.

Sebastian Ghiță va rămâne cel puțin 11 zile în spatele gratiilor dacă nu va cere, astăzi, judecătorilor să îi reanalizeze cazul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat care este procedura de extrădare a fostului deputat şi când va putea fi adus acesta în România.

„Pe data de 17 aprilie Interpol a înştiinţat instanţele din România cu privire la arestarea lui Sebastian Ghiţă pe o perioadă de 18 zile , începând cu 14 aprilie. Potrivit legii, art 66 din legea 302, instanţele din România trebuie să verifice în procedură de urgenţă în limite legale pentru a solicita extrădarea. Nu rămâne definitivă la prima instanţă, ci la a doua posibil formulată de procuror. Ne aflăm în situaţia de a aştepta încheierile de verificare a temeiniciei declanşării procedurii de extrădare. După ce primim acele hotărâri, declanşăm cererea de extrădare. Noi, ministerul Justiţiei avem pregătită acea cerere. Aşteptă totul de la instanţe. După, în următorul minut dăm drumul“, a spus Toader.

Foto: Arhivă

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.