Zi NEAGRĂ pentru pompieri! Un ACCIDENT rutier, un ACCIDENT aviatic MORTAL, INCENDII, 27 de intervenții pentru acordarea primului ajutor, TOATE în doar 24 de ore (GALERIE FOTO + VIDEO)

Zi NEAGRĂ pentru pompieri! Un ACCIDENT rutier, un ACCIDENT aviatic MORTAL, INCENDII, 27 de intervenții pentru acordarea primului ajutor, TOATE în doar 24 de ore (GALERIE FOTO + VIDEO)

Subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au executat în ultimele 24 de ore, 42 misiuni de intervenție. S-a acționat pentru descarcerare a trei persoane, una în urma unui accident rutier și două în urma unui accident aviatic.

Echipajele specializate în stingerea incendiilor au intervenit în 15 situații de urgență, au fost stinse 2 incendii la anexele locuințelor particulare, 12 de vegetație uscată și resturi vegetale și 1 incendiu la un autocamion. Din cele 12 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, intervențiile cele mai dificile au fost la Vărădia de Mureș unde incendiul de la o pășune s-a propagat la litiera pădurii, iar pentru stingerea acestuia a fost necesară intervenția unui număr de 15 pompieri a Gărzii de Intervenție nr.1 Bârzava, voluntari și angajați ai ocolului silvic, informează ISU Arad.

 

În orașul Chișineu Criș, încercarea de curățare a resturilor vegetale dintr-o grădină putea să aibă consecințe grave, incendiul propagându-se la anexele vecinilor și doar intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor de la garda nr. 2 de Intervenție Chișineu Criș a făcut ca cele două anexe să nu ardă.

În această dimineață, în jurul orei 02.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale de stingere și 9 pompieri la Vama de Interior din Zona Industrială, la un incendiu ce se manifesta la un autotren. În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la autotren, favorizat de prezența din abundență a materialului combustibil, autocamionul fiind încărcat cu materiale textile. Intervenția a fost una dificilă, autocamionul fiind chiar la intrarea în curtea instituției și exista posibilitatea propagării incendiului la clădirea vămii. După aproximativ 3 ore de intervenție, cele două echipaje au reușit stingerea incendiului și protejarea clădirii. În urma incendiului mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte sau deteriorate. Cauza probabilă este „frecare mecanică” la sistemul de frânare care prezenta defecțiuni.

Modulele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în 27 de cazuri. De asemenea, continuă toate misiunile de asigurare logistică la toate locațiile de carantină, misiunile de transport și de coordonare și conducere a intervențiilor pentru gestionarea situației de urgență generate de virusul COVID 19. Din cadrul I.S.U.J Arad, 35 de ofițeri și subofițeri execută aceste misiuni 24/24.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.