Zilele Aradului, sărbătorite și în Germania!

Zilele Aradului, sărbătorite și în Germania!

Datorită unei înfrățiri puternice cu Județul Arad, a fost sărbătoare într-un distict din Germania, cu ocazia Zilelor Aradului.

Timp de patru zile, în perioada 27-30 iunie, o delegație a Consiliului Județean Arad a efectuat o vizită la Rottenburg, în districtul german Tübingen, înfrățit cu Județul Arad. Scopul deplasării a fost organizarea unui amplu eveniment de prezentare a județului, intitulat „Zilele Aradului la Tübingen”.

La eveniment au participat și primarii localităților Pecica și Buteni, precum și o importantă delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Am promovat oferta turistică și culturală a județului Arad, elementele de cultură și civilizație arădeană care ne accentuează unicitatea în Europa Centrală.  Am dorit să prezentăm partenerilor germani o altă față a României, să oferim imaginea oamenilor harnici, responsabili, dedicați valorilor europene, care trăiesc în județul Arad și, în general, în vestul României. Cultura germană este o parte a culturii arădene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul evenimentului au avut loc vernisaje de pictură și expoziții de poze, recitaluri, dansuri, toate în atmosferă tipic județeană. Pe lângă activitățile culturale, au avut loc și întâlniri oficiale pentru discutarea unor proiecte.

Putem considera că această deplasare a fost un succes, că Aradul s-a prezentat foarte bine, atât pe plan cultural, cât și ca o perspectivă a colaborării administrative, universitare și economice”, a concluzionat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.