Ziua Eroilor, sărbătorită la Arad (GALERIE FOTO)

Ziua Eroilor, sărbătorită la Arad (GALERIE FOTO)

La Arad au avut loc, astăzi, mai multe evenimente dedicate Zilei Eroilor.

Astfel, la ora 10, la Catedrala Veche a început slujba religioasă de Înlățarea Domnului, urmată de un parastat închinat eroilor neamului românesc, la Crucea din curtea bisericii.

La ora 12,30 au fost omagiați eroii arădeni ai revoluției din Decembrie 1989, iar începând cu ora 13 a avut loc ceremonia din Piața Avram Iancu. Acolo, evenimentul a fost compus din mai multe momente, precum slujba religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, programe cultural – patriotice ale elevilor școlilor gimnaziale „Caius Iacob” și „Avram Iancu” din Municipiul Arad, depunerea coroanelor de flori și salutul gărzii de onoare a batalionului unității militare din Cetatea Aradului.

Imnul Eroilor a fost intonat de corul vârstinicilor și veteranilor de război din cadrul filialei arădene a Asociației Naționale a Veteranilor de Război. Ultima ceremonie a avut loc în cimitirul „Pomenirea”, la monumentul înălțat în memoria eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, care sunt îngropați acolo.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.