Ziua Națională se apropie cu pași repezi, iar Monumentul Marii Uniri este încă „în aer”

Ziua Națională se apropie cu pași repezi, iar Monumentul Marii Uniri este încă „în aer”

Având în vedere faptul că, până la această dată, nu a început prodedura construirii fundației pentru monumentul Marii Uniri, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a purtat discuții cu ministrul culturii, George Ivașcu, pentru a găsi surse de finanțare în vederea realizării acestui proiect.

„Așa cum am transmis în urmă cu câteva zilele trecute în cadrul unei conferințe de presă, în momentul în care s-a solicitat de către Ministerul Culturii finanțare în acest sens, acest lucru a fost retras și se poate constata că ministerul nu are, în acest moment, bani alocați pentru fundația monumentului. Am discutat cu domnul ministru Ivașcu și am reusit, printr-o sponsorizare generată de domnia sa, ca asociația din Arad care a militat pentru realizarea monumentului să primească o sponsarizare din care să fie achitată contravaloarea proiectului pentru fundație. Îi mulțumesc domnului ministru pentru efortul de a găsi sponsori și de a identifica procedura pentru realizarea proiectului fundației acestui monument”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Muncipalitatea arădeană va realiza, la rândul său, un monument dedicat Marii Uniri, pentru a celebra centenarul acestui moment istoric decisiv în devenirea poporului român, informează Primăria municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.