Ziua Recoltei și Festivalul Vinului la Consiliul Județean Arad

Ziua Recoltei și Festivalul Vinului la Consiliul Județean Arad

CJA va organiza la finele acestei săptămâni Ziua Recoltei și Festivalul Vinului.

Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, în colaboare cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad, organizează la sfârșitul acestei săptămâni (8 – 9 octombrie), pe platoul din fața clădirii instituției un târg al producătorilor locali, care va avea două componente: Ziua Recoltei și Festivalul Vinului.

Mai multe primării din județ vor participa, în cursul zilei de sâmbătă, 8 octombrie, cu ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară, iar duminică vor urca pe scenă interpreți cunoscuți de muzică populară.

Vor fi prezenți expozanți din următoarele categorii: producători de lavandă, flori, miere, fructe, legume, mezeluri, lactate, paste făinoase, ciocolată, cât și o serie de producători de vin din podgoria Miniș-Măderat. De asemenea, târgul va avea o componentă de alimentație publică, cu preparate delicioase și mâncare la ceaun.

Programul târgului va fi între orele 10 – 20, atât sâmbătă, cât și duminică.

„Încurajăm întotdeauna producătorii arădeni, indiferent de aria de activitate. Cu atât mai mult, promovăm produsele tradiționale arădene, atât cele din agricultură, cât și cele viti-vinicole. Aradul are tradiție în agricultură, legumicultură și mai ales în producția de vin, iar cele două evenimente, reunite, promovează hărnicia și priceperea celor care, an de an, ne oferă aceste roade bogate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.