Ziua Regalităţii: Mesajele transmise de președintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta Casei Regale a României

Ziua Regalităţii: Mesajele transmise de președintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta Casei Regale a României

România sărbătoreşte duminică, 10 mai, Ziua Regalităţii. Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au postat pe Facebook mesaje dedicate acestei zile.

În timp ce preşedintele Klaus Iohannis afirmă că 10 mai este o zi aflată în strânsă legătură cu statalitatea românească, sărbătorindu-se identitatea şi bucuria de a fi o ţară unită şi liberă în Europa, premierul Victor Ponta apreciază momentul ca fiind unul fundamental în istoria ţării. Ambii au transmis felicitări Casei Regale din România.

„10 Mai este o zi profund legată de statalitatea românească. Măreţia acestei zile o datorăm înaintaşilor acestei naţiuni, Regelui Carol I, Coroanei şi bravilor noştri ostaşi. Sărbătorind această zi, serbăm în definitiv identitatea noastră şi bucuria de a fi o ţară unită şi liberă în Europa”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Şi Victor Ponta a transmis urări pe pagina sa de Facebook: „Marcăm astăzi un moment fundamental din istoria ţării – Ziua Regalităţii. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României şi al meu, cele mai bune gânduri de respect şi consideraţie faţă Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă istoriei, integrităţii şi identităţii noastre naţionale”.

„La mulţi ani Casei Regale!”, a încheiat, pe Facebook, premierul Victor Ponta.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.