Artistul arădean David Iancu, reprezentantul României la Novi Sad

Artistul arădean David Iancu, reprezentantul României la Novi Sad

Artiștii plastici David Iancu și Andreea Denis Simion au avut onoarea de a reprezenta România la cea de-a IV-a ediție a manifestării „Danube Dialogue 2016 Contemporary ART Festival”, eveniment desfășurat la Novi Sad (Serbia).

În cadrul evenimentului au fost organizate 14 expoziții din țări precum: Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Cehia, Bosnia și Herțegovina, dar și din Muntenegru.

Cei doi artiști plastici români au fost invitați să participe la „Danube Dialogue 2016 Contemporary ART Festival” de către Galeria Jecza din Timișoara, partener al evenimentului.

„Partea mea de contribuție a constat în prezentarea unui număr de cinci piese de artă, bazate pe o tehnică a sculpturii în lână, îmbinată cu obiecte de serie. Tema propusă artiștilor a fost «The Artist & the Global Insecurity». Conceptul care a stat la baza evenimentului s-a axat pe comunicarea prin intermediul plastic a unui subiect ce a stat la fundamentul întregii expoziții. Comunicarea dintre lucrările mele și lucrările Andreei Simion a fost una bine structurată, astfel încât întregul spațiu expozițional al României a fost bine omogenizat atât tehnic, cât și vizual”, a declarat David Iancu.

Tânărul artist, în vârstă de 22 de ani, nu se află la prima participare la expoziții de acest gen. Acesta are expuse lucrări în diferite muzee din țară și străinătate, iar în perioada 9-29 octombrie va reprezenta arta românească la festivalul de artă Plan Air organizat în Rosario (Argentina).

El a subliniat că folosește în exprimarea artistică ideea bazată pe observarea realității imediate.

„Îmi place să consider că tot ceea ce mă înconjoară se poate converti într-o manifestare artistică, totul ținând de modul cum percep și reinterpretez lucrurile. În principal, materialul pe care îl folosesc se adaptează ideii, astfel încât ceea ce vreau să pun în valoare ca materie vizuală să fie potrivit și să poată evidenția cel mai bine partea ideologică, respectiv conceptul”, a precizat David Iancu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.