BĂTAIE DE JOC: Pistele pentru biciclete, o mostră din Aradul lucrului „bine” făcut…

BĂTAIE DE JOC: Pistele pentru biciclete, o mostră din Aradul lucrului „bine” făcut…

Tot mai multă lume critică modul în care administraţia Falcă „a dat Aradului piste pentru biciclete”. Pe alocuri, acestea dau în borduri sau în indicatoarele rutiere, „blochează” parcările, ca să nu mai spunem că sunt nesigure pentru biciclişti.

Alăturându-se corului de arădeni nemulţumiţi de un lucru făcut numai aşa… să fie făcut, să poată fi bifat la capitolul realizări, nefiind, de fapt, decât praf (şi vopsea roşie) în ochii arădenilor, fostul deputat Ciprian Luca a luat poziţie vizavi de modul în care municipalitatea a înţeles să facă pistele pentru biciclete.

„Când auzeam despre problemele ce vor apărea după ce pistele pentru biciclete vor fi folosite, mă gândeam că e plină lumea de cârcotași. Fac precizarea că despre ele am aflat de la lucrători onești din Primăria Arad. Știam despre costurile mari, despre tăierea degeaba a asfaltului, despre faptul că vopseaua e de proastă calitate, că trebuia integrată în asfalt, nu vopsit ulterior, că vor fi probleme de trafic, că sunt stâlpi în mijlocul pistelor. Dar, eram bucuros că se fac. Nu am vrut să spun nimic despre ele. Dar, văzând că sunt mult prea multe nereguli, de astăzi voi exemplifica greșelile, că poate se vor îndrepta lucrurile. Poza e făcută pe strada mea, Ștefan cel Mare. Pista, după cum se vede, se oprește într-un spațiu verde între stâlpi. Şi un indicator e exact în mijlocul pistei”, a declarat Ciprian Luca.

Acesta a postat pe Facebook o fotografie care redă un mic dar sugestiv detaliu din Aradul lucrului „bine” făcut.

  1. Chiar trebuie cineva sa atraga atentia asupra lucrurilor fff prost gandite si executate ? Voi nu vedeti singuari ? Nu va puteti autosesiza?

    Raspunde
  2. prostia asta cu pistele o sa devina antologica. primarul care o sa vina dupa Falca va avea multa treaba ca sa indrepte lucrurile

    Raspunde
  3. carcotasi au fost si vor fi inca …..

    Raspunde
  4. Sunt proiectate și executate de analfabeți. Așa se bagă piciorul în banii noștri. Un mare căcat defapt. Mulțumim municipalității că me demonstrează cum se ”fut” lucrurile la noi pe bani mulți.

    Raspunde
  5. si deontolog si smecher 24 noiembrie, 2015, 9:53 am

    Vine unu, un neica nimeni, fost deputat de Arad, care a reusit performanta sa nu faca nimic absolut in parlamentul Romaniei si care putea sa faca orice sau macar sa incerce ceva, sa se arate ultragiat de piste, sa pozeze in cetatrean revoltat, in deontolog.
    si ca sa nu fiu gresit inteles, pistele sunt o mizerie formidabila, un exercitiu de cheltuire fara nici un dram de responsabilitate a banilor nostri, un exemplu de lucru prost gandit, prost facut si inutil.
    Orice om cu bun simt minimal, macar cat al unui animal de casa si-ar fi dat seama ca pistele trebuiau facute din trotuar si nu din carosabil astfel incat sa existe o protectie a biciclistului in fata autoturismelor si a soferilor in fata biciclistilor si doar aolo unde nu se putea lua din trotuar sa se traseze (nu sa se refaca asfaltul nou) piste pe carosabil. Pentru ca inteligenta si bunul-simt al primarului din Brad este evident sub cel al unui patruped si doar setea de comisioane il motiveaza, noi avem, pe banii nostrii, la preturi exagerate, piste nefunctionale.
    problema este insa alta! Cum scapam de politrucul asta inept, fiindca orasul asta pauperizat si intelectual si moral ruinat, nu este in stare sa scoata un contra-candidat rezonabil? Cum facem sa scapam de o clasa politica caracterizata prin prostie, mizerie morala, smechereala, aroganta si nemerncie cand societatea civila nu mai exista (este plecata sa cheltuie fonduri europene la fel de nesimtit ca pistele de bicilete de care vorbim, sau sa faca sluj aceleasi clase politice).
    Am ajunsa sa traim intr-o lume in care un om corect si de buna-credinta este neverosimil, la fel ca o poveste antica sau una cu Feti Frumosi, cand societatea, cetateanul este in goana dupa o satisfacie de moment, convenabila, comoda, lucitoare si penibil de superficiala. Ne uitam in jurul nostru la toti cunoscutii si nu vedem altceva decat oameni mici, speriati de competitie, de lupta si de dat pieptul cu viata, niste animalute usor de manipulat si de cumparat cu lozinci mincinoase, declamate sforaitor prin intermediul unei mass-medii de scandal de can-can, de politruci jegosi.

    Raspunde
    • Hai cu noi impreuna sa incepem sa facem ceva. Incercam sa cladim o alternativa de la zero: alternativadevest .

      Raspunde
      • insa o organizatie locala, in lupta pentru accesul firesc la structurile decizionale, va fi obligata sa faca aliante, adica compromisuri, adica revenirea la punctul anterior pornirii. Cred ca ar fi trebuit sa infiintati o platforma nelimitata teritorial care sa urmareasca procese de imbunatatire comune comunitatilor in abstract. Orice ati zice, nu veti reusi sa influentati decat maxim 10% din problemele aradenilor de pe plan local, adica volens nolens, veti avea un parcurs la fel de limitat ca orizontul realist de asteptare, ca cel pe care singur vi l-ati propus. In ordinea asta de idei, STIU ca cetatenii/electoratul nu se vor risipi in proiecte gestionate de organizatii definite prin: nu pot, nu vreau, nu ma intereseaza, noi ….
        Mai lipseste in efortul vostru de convingere, pe partea de comunicare, publicarea, spre dezbatere, a statutului. Acesta este documentul din care se vede cine sunteti si mai ales cine vreti sa fiti: care sunt valorile voastre, ce va propuneti si totodata, foarte util in plan organizational, care sunt mecanismele care asigura si garanteaza parcursul celor ce vor sa se implice, in ierarhia institutionala (motivarea individuala si perspectivele in cariera politica).

        Raspunde
  6. Solutia este foarte simpla sa scapam de marele ctitor de la brad care a luat-o razna rau.Trebuia sa se alieze toate fortele politice inclusiv societatea civila si cu o mobilizare exemplara poate fi scos din joc exact ca pdl in 2012.

    Raspunde
  7. o mostra de prostie tipic romaneasca la intersectia strazilor renasterii cu voinicilor , a fost scobit asfaltul si sa pus acel astfalt minune exact prin mijlocul intersectiei , apoi acum vre-o cateva zile proiectul[daca a existat vreodata asa ceva ] a fost revizuit si sa trasat cu rosul un nou traseu mai aproape de trotuar fara a se mai freza si fara a se mai schimba asfaltul
    deci vechiul asfalt este foarte bun asa cum este , iar acele lucrari de frezare si reasfaltare nu au avut alt scop decat incarcarea notei de plata

    Raspunde
  8. Propun la modul cel mai serios, fără nici o ezitare, celor ce sunt în domeniul juridic să-l dea în judecata pentru acest proiect în bătaie de joc față de toți arădenii! Dacă se continuă trasarea pistelor în batjocură prin tot orașul până la finalizare fără ca cineva sa îi tragă la răspundere pe cei implicați în această mostră de idioțenie și hidoasă batjocură, să îi obligăm ca la tăierea panglicii de inaugurare să fie ei cei care o vor utiliza, într-o zi oarecare a săptămânii, la o oră de zi, cu familiile lor! Cred în bunul simț al arădenilor cu capul pe umeri că vom reuși să stopam și să-i punem să plătească pe cei ce ne-au umilit cu acest test de îndobitocire! Sunt arădean și nu doresc să permit nimănui să-și bată joc de orașul nostru și de locuitorii lui!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.