Cele 15 ALIMENTE pe care le poți CONSUMA din belșug FĂRĂ SĂ IEI ÎN GREUTATE

Cele 15 ALIMENTE pe care le poți CONSUMA din belșug FĂRĂ SĂ IEI ÎN GREUTATE

Dacă încerci din răsputeri să-ți păstrezi silueta, ar fi de folos să știi că există alimente pe care le poți consuma în exces, fără repercursiuni atunci când te pui pe cântar. Aceste produse sunt bogate în fibre și creează senzația de sațietate.

Cei de la Bright Side au creat o listă a acestor alimente, menționând, totuși, că este indicat să urmăm o dietă variată și să consumăm și alte alimente:

 

  • Popcornul

Dacă pregătești floricelele de porumb fără unt și zahăr (cu puțină sare, de exemplu), le poți mânca fără teama de a te îngrășa întrucât, în acest fel, o porție (aproximativ o cană) conține doar 31 kcal.

  • Țelina

Tulpina țelinii conține 95% apă, ajutând la pierderea excesului de greutate si detoxifierea organismului, datorită efectului său diuretic.

  • Vinetele

O porție de vinete la grătar sau la cuptor,  fără ulei, are 24 kcal.

–      Portocalele, grapefruitul și mandarineleMajoritatea fructelor nu sunt indicate atunci când ești la dietă, dar citricele sunt o excepție. Acestea sunt bogate în fibre și vitamina C, ajutând totodată la buna funcționare a digestiei, accelerând-o chiar.

  • Pepenele galben și pepenele verde

O felie de pepene, galben sau verde, are în jur de  60-70 kcal și ajută la eliminarea apei din corp.

  • Algele sunt cea mai importantă sursă de iod, ajutând la buna funcționare a glandei tiroide.

  • O porție de dovlecei are aproximativ 42 kcal. Această legumă normalizează rația de apă sărată și îmbunătățește funcția intestinală.

  • Castravetele ajută în multe feluri la pierderea în greutate:
  1. are puține calorii și conține multe fibre, deci consumul de castraveți satisface apetitul în mod natural și poti mânca mai puțin, fără să suferi de foame;
  2. îmbunătățește digestia datorită conținutului său bogat în fibre, iar o digestie bună este asociată de multe studii cu o pierdere mai ușoară în greutate;
  3. detoxifică organismul, ceea ce mărește nivelul de energie și capacitatea de a fi activ.

  • Sfecla este o sursă de nutrienți, cum ar fi manganul, care ajută la arderea grăsimilor și la reglarea zahărului din sânge. O porție medie este de doar 40 kcal.

  • Ouăle– le poți mănca în orice moment al zilei, chiar și în timpul nopții, fără teama de a caștiga în greutate. Desigur, ouăle fierte sunt preferabile celor prăjite.

  • Ananasul- acest fruct delicios este cel mai bun prieten al celor care doresc să slăbească, ajutând la metabolizarea proteinelor.

  • Merele și prunele

Un măr are numai 50 kcal și te face să te simți sătul, reglând și digestia, iar prunele sunt bogate în vitamina C și potasiu, având și efect diuretic.

  •  Salata verde este o importantă sursă de acid folic și o poți consuma fără rezerve: o frunză de salată are 3 calorii.

  • Coacăzele, afinele și căpșunele

Coacăzele și afinele sunt bogate în vitamina C și, având un efect diuretic, ajută la eliminarea excesului de apă.

Căpșunele sunt foarte nutritive și ajută la o bună digestie și îmbunătățirea sistemului cardiovascular.

  • Varză, broccoli, conopidă

O porție de varză tocată are doar 7 kcal.

Dacă întrebi orice nutriționist, medic, naturopat sau cercetător în nutriție care ar fi 10 dintre cele mai mai sănătoase alimente, sigur va pune cruciferele (si broccoli) pe listă. Nici nu este de mirare, având în vedere că broccoli este o regină a legumelor, încărcată cu antioxidanți ce combat cancerul, fibre și numeroase vitamine și minerale.

Săracă în calorii, conopida este o legumă sățioasă, bogată în vitamina C, minerale și substanțe nutritive benefice pentru sănătate, cum este fitonutrientul cu efecte anticancer numit sulforafan.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.