CIRC de nedescris la ședința Consiliului Local Municipal! Care a fost MĂRUL DISCORDIEI

CIRC de nedescris la ședința Consiliului Local Municipal! Care a fost MĂRUL DISCORDIEI

A doua ședință publică extraordinară de astăzi a Consiliului Local Municipal s-a transformat într-un adevărat „câmp de luptă”.

Consilierii au ajuns efectiv să strige unii la alții și să vorbească unii peste alții, creându-se un adevărat haos. Mărul discordiei a fost contractul cu firma de salubrizare RETIM.

Proiectul de hotărâre care se afla la punctul doi pe ordinea de zi, prevede aprobarea formei finale a contracului încheiat cu SC RETIM Ecologic Service SA în cadrul Sistemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, la inițiativa primarului.

Liderul grupului PSD-ALDE din CLM, Beniamin Vărcuș, a avut o intervenție în care a cerut amânarea proiectului 3-4 zile pentru a primi lămuriri cu privire la schimbarea unității de măsură cu ajutorul căreia se calculează cantitatea de deșeuri, modificare ce, spune el, duce la o majorare a prețului pentru beneficiari.

Vărcuș a primit un răspuns din partea reprezentantului ADI – Deșeuri, fostul președinte interimar al CJA, Adrian Țolea, care i-a spus că nu s-a modificat prețul stabilit la licitație și i-a explicat cum se cântăresc diversele categorii de deșeuri.

Edilul Gheorghe Falcă l-a acuzat pe Vărcuș că, prin abținerea de la vot, consilierii opoziției vor bloca un serviciu foarte important pentru 25 de localități din județ și că astfel pun în pericol inclusiv sănătatea cetățenilor. De asemenea, vizibil enervat de situație, fiind necesar un vot de două treimi pentru ca proiectul să treacă, i-a spus acestuia să nu se mai pună în situații penibile, nici pe el, nici pe membrii săi de partid.

Scandalul a degenerat, iar acuzele au curs gârlă. Inclusiv consilierul local municipal independent Marin Lupaș a cerut amânarea proiectului până se lămurește exact situația prețului, însă i-a fost refuzată solicitarea.

Într-un final, nu a întrunit numărul necesar de voturi nici acest proiect și nici cel privind aprobarea actului adițional-cadru la contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de salubrizare (…).

La punctul 11 de pe ordinea de zi a reînceput cearta, de data aceasta pe eternul subiect al parcării subterane din Piața Avram Iancu, proiect care a fost, din nou, amânat.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.