CJA așteaptă analizele Comisiilor de Etică și Disciplină ale Spitalului Județean, în cazul reclamațiilor făcute de mamele revoltate

CJA așteaptă analizele Comisiilor de Etică și Disciplină ale Spitalului Județean, în cazul reclamațiilor făcute de mamele revoltate

Sesizările mamelor care au trecut prin momente neplăcute la Spitalul Clinic Județean Arad vor face obiectul unor analize ale Comisiei de Etică și Comisiei de Disciplină a unității medicale, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Arad.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a întâlnit în cursul acestei dimineţi cu câteva dintre mamele care au avut copiii internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Compartimentul Clinic Boli Infecţioase Copii.

În cadrul discuţiilor, s-a stabilit ca toate doleanţele şi plângerile venite din partea acestor doamne să fie consemnate într-un document care, ulterior, a fost înaintat Consiliului Judeţean Arad. În acest sens, s-a înregistrat la Consiliul Judeţean o sesizare comună, a tuturor mamelor care au avut internaţi copii la Compartimentul Clinic Boli Infecţioase Copii şi care au întâmpinat probleme legate de modul în care cei mici au fost trataţi. Plângerile vizează atât actul medical, cât şi condiţiile spitalicești, dar în special atitudinea cadrelor medicale.

Aspectele prezentate vor face obiectul analizei a două comisii diferite, Comisia de Etică, respectiv Comisia de Disciplină.

Se estimează că în cursul acestei săptămâni vor putea fi verificate elementele sesizate.

În altă ordine de idei, Consiliul Judeţean Arad susţine proiectul de reabilitare a Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, proiect demarat în parteneriat de cadre medicale şi membri ai Asociaţiei „Cetatea Voluntarilor”.

„Această campanie pentru reabilitarea uneia dintre cele mai importante secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este un demers constructiv al societății civile. Am urmărit proiectul de la începutul lui, încurajez implicarea medicilor, asistenţilor, cât şi a membrilor Cetăţii Voluntarilor ori a altor organizații  non-guvernamentale în inițiative care contribuie la realizarea unor investiții necesare. Îi rog pe cei implicați să aibă un dialog corect, direct, și să continue colaborarea pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a copiilor. Consiliul Județean investește în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și este recunoscător tuturor celor care vin parteneri în această misiune grea, de aducere la parametri normali a sistemului medical arădean”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.