Claudia Boghicevici afirmă că domeniul furnizării de formare profesională continuă este reglementat în mod netransparent

Claudia Boghicevici afirmă că domeniul furnizării de formare profesională continuă este reglementat în mod netransparent

Deputatul PNL Claudia Boghicevici semnalează faptul că domeniul furnizării de formare profesională continuă este reglementat în mod netransparent, fără a avea realmente o strategie de încurajare a participării la astfel de programe.

”Pentru actualul Guvern ocuparea forței de muncă pare a fi mai degrabă un subiect tabu, uitând și de milionul de locuri de muncă promis și de ținta de 70% rată de ocupare până în 2020. Formarea profesională continuă, cea care poate asigura angajaților noi competențe pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă sau pentru a avea venituri mai mari, a fost reglementată netransparent, printr-o Hotărâre de Guvern, fără consultarea principalilor actori, iar rezultatul este o piață nefuncțională de oferte de astfel de servicii. Nu e de mirare astfel că nivelul de participare la programe de formare profesională continuă este de doar 1.6%, iar România este pe unul din ultimele locuri în Uniunea Europeană din acest punct de vedere”.

Claudia Boghicevici a adăugat: „Formarea profesională continuă înseamnă dezvoltare personală, dobândirea de noi abilități practice și există furnizori care s-au specializat în astfel de servicii inclusiv prin proiecte cu fonduri europene. Le solicit miniștrilor Plumb și Cîmpeanu să inițieze de urgență o consultare publică pe această temă pentru că este în interesul României să avem cât mai multe programe de formare profesională continuă astfel încât mai multe persoane să își poată găsi un loc de muncă, iar veniturile angajaților care participă la aceste programe să poată crește. Nu ne putem permite să avem situații de monopol în acest domeniu pentru că riscăm să perpetuăm un model de formare neadaptat la cerințele pieței muncii”.

  1. in top la ipocrizie 24 septembrie, 2015, 3:40 pm

    Tanti, mataluta ce dreac ai facut cand puteai sa faci ceva.
    Domeniul asta este reglementat gresit si corupt. La fel a fost si pe vremea ta, Tanti.

    Raspunde
  2. Imi aduc aminte cum erau implicati in dezbateri cei interesati, cei care stiuau ce vorbesc …
    Glumesc, nici pe vremea doamnei nu era mai multa transparenta. Aceeasi maniera de abordare. Elaborarea de legi astfel incat sa serveasca unor interese dubioase, altele decat interesele pietei muncii sau a furnizorilor de formare profesionala.
    Coruptie legalizata prin acte normative la comanda, incompetenti si impostori care isi dau cu parerea, cursuri inutile si fentate pentru persoane neinteresate, cursuri facute vara la mare pentru clientii din administratia publica la preturi absurde (in fapt concedii platite din fonduri nerambursabile si din bani de la institutii publice), diplome fara nici o acoperire, rata de angajare 0, obligarea unor amarati prinsi cu usa sa faca cursuri de care nu vor avea niciodata nevoie, solicitarea de diplome tampite ca conditie de acces ln functii publice etc.
    Un domeniu util aflat in disperare.
    Sa va fie jena!

    Raspunde
  3. Doamna deputat Boghicevici are dreptate, PSD-ul doar a vorbit că va face 1 milion de locuri de muncă , ei doar știu sa mintă populația.Este adevărat că prin formare profesională continuă reușești să ții pasul cu evoluția pieței muncii. Doamna
    Boghicevici este un politician care are viziune și se implică mult pe acest domeniu.

    Raspunde
    • Am ramas fara replica.
      Cata lipsa de decenta sa te pui sa lingi in public de o maniera atat de servila.
      Mai balan, cu interventia ta determini cresterea vanzarilor la lamai si-i aduci madamei numai deservicii.

      Raspunde
  4. Domnilor care sunteti pusi de partid sa aplaudati interventiile d-nei, pupati mai cu perdea.

    Raspunde
  5. Este foart bine ca doamna Boghicevici se implica in domeniul acesta si trage un semnal de alarma.Pe cei de la PSD nu ii intereseaza nimic deca sa-l tina pe Ponta in brate si sa aduca injurii , nu ii intereseaza de tara asta .

    Raspunde
  6. Voi vedeți doar partide in jurul vostru , că probabil aia vă comandă. Să știți ca exista și oameni simpli care apreciază acțiunile oamenilor politici atunci când aceștia se implică și încearcă să ajute oamenii așa cum face doamna Boghicevici .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.