Cresc alocaţiile pentru susţinerea familiilor cu venituri reduse

Valoarea alocaţiilor pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse creşte începând din luna noiembrie, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Astfel, începând cu această lună, familiile cu venit mediu net de până la 200 lei pe membru de familie, vor primi sume aproape duble față de până acum. Mai exact, o familie cu un copil va primi 82 de lei/lună, familia cu doi copii va beneficia de o alocaţie în valoare de 164 de lei, față de 80 lei acordaţi până în luna octombrie, o familie cu trei copii va primi un ajutor de 246 lei, deşi vechile reguli stabileau o sumă lunară de 120 lei.

În ceea ce priveşte familiile cu patru sau mai mulţi copii, acestea vor beneficia, din noiembrie, de o alocaţie lunară de 328 lei.

Alocaţiile cresc substanţial şi pentru familiile unde fiecare membru are un venit net lunar cuprins între 200 şi 530 lei.

Astfel, familia cu un copil va primi din această lună 75 de lei, şi nu 33 de lei, ca până acum. De asemenea, o familie cu doi copii va primi 150 lei, față de 66 lei, în timp ce familiile cu trei copii beneficiază începând de acum de 225 lei pe lună, în loc de 99 lei.

Suma este şi mai mare pentru familiile cu 4 copii şi mai mulţi, acestea urmând să primească 300 lei/lună.

Conform noilor reglementări, şi familiile monoparentale cu venituri de până la 200 lei pe lună beneficiază de majorări începând cu drepturile aferente lunii noiembrie. Prin urmare, acestea vor primi 107 lei dacă au un copil, 214 lei pentru doi copii, 321 lei pentru trei copii şi 428 lei dacă au patru sau mai mulţi copii.

Valoarea alocaţiilor pentru susţinerea familiilor a crescut ultima dată la 1 ianuarie 2014.

Foto: ziarulprahova.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.