De ce citim cărți scrise de femei? De ce nu? Care sunt scriitoarele care ne-au marcat? Toate acestea la O carte pe lună #12 (GALERIE FOTO)

De ce citim cărți scrise de femei? De ce nu? Care sunt scriitoarele care ne-au marcat? Toate acestea la O carte pe lună #12 (GALERIE FOTO)

Prima întâlnire din acest an a clubului de lectură arădean „O carte pe lună” a avut loc joi, 25 ianuarie, la cafeneaua-florărie Maison d’Art de pe strada M. Eminescu.

Tema lunii a fost „cărți scrise de femei”, iar discuțiile au fost foarte interesante. Fiecare participant a vorbit despre cărțile care l-au marcat într-un sens pozitiv (sau negativ) și despre viața autoarei. Am aflat multe lucruri despre scriitoare celebre precum Jane Austen, Emily Brontë și Agatha Christie.

În urma dezbaterilor a reieșit clar că experiențele personale ale acestora au influențat destul de mult poveștile și personajele din romanele lor. Acest lucru s-a putut observa și în cazul unui roman nou, lansat în 2017, „Femeia inventată” de Camille Laurens, care s-a inspirat din viața și meseria ei pentru a creiona personajul principal, pe Claire.

Cei prezenți au vorbit și despre clasicul „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, „Pasiunea” de Jeanette Winterson, „Dumnezeul lui Einstein” de Krista Tippett, „Printre lupi” de Misha Defonseca, cartea pentru copii „Heidi” de Johanna Spyri și controversatul roman „Sânge satanic” scris de autoarea contemporană Cristina Nemerovschi.

Următoarea întâlnire va fi una festivă, clubul de lectură împlinind un an de la lansarea în orașul nostru.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.