Îl avem în bucătărie şi nu ştiam că poate fi un REMEDIU în lupta cu cancerul!

Îl avem în bucătărie şi nu ştiam că poate fi un REMEDIU în lupta cu cancerul!

O folosim zi de zi, iar multora dintre noi ne este practic imposibil să ne imaginăm cum ar fi mâncarea dacă acest condiment nu ar exista.

Sarea, căci despre ea este vorba, are însă beneficii la care nu ne-am fi așteptat. Ea poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase, susțin oamenii de ştiinţă americani.

Cercetătorii au pus la punct o tehnică prin care celulele canceroase se autodistrug în urma injectării lor cu sare, scrie Daily Mail.

Echipa de specialişti, din care fac parte şi cercetători de la Universitatea din Southampton, a reuşit crearea unei molecule care poate ucide boala în urma transportării de sodiu şi de ioni de clorură la nivelul celulelor.

Celulele din corpul uman acţionează pentru a menţine o concentraţie stabilă de ioni la nivelul membranelor celulare. Distrugerea acestei balanțe delicate poate duce la apoptoză, adică moartea programată a celulei. Acesta este un mecanism pe care corpul îl foloseşte pentru a scăpa de celulele periculoase sau deteriorate.

Această descoperire ar putea duce la crearea unor noi medicamente contra cancerului, de acest tratament putând beneficia şi pacienţii cu fibroză chistică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.