Mircea Purcaru: Ce șanse ar mai fi avut Falcă la Arad, dacă ar fi fost alegeri în două tururi?

Mircea Purcaru: Ce șanse ar mai fi avut Falcă la Arad, dacă ar fi fost alegeri în două tururi?

Mircea Purcaru, preşedintele executiv al ALDE Arad, afirmă că „PNL știa că modificarea Legii electorale pentru alegerile locale este imposibilă, dar a lansat-o ca temă electorală mincinoasă”.

Purcaru spune că declarațiile președintelui Comisiei pentru Modificarea Constituției, senatorul Ioan Chelaru, privind imposibilitatea alegerii primarilor în două tururi, „devoalează ipocrizia celor de la PNL, care s-au prefăcut că fac eforturi pentru schimbarea legislației electorale, în numele democrației și al așa zisei «străzi» care dorește schimbarea”.

„Așa cum precizează Ioan Chelaru, PNL a votat alegerea primarilor într-un singur tur, toate celelate demersuri ulterioare fiind praf aruncat în ochii alegătorilor. Drept dovadă, proiectul de modificare a fost trimis Comisiei Juridice, în loc să fie trimis Comisiei mixte de Cod electoral, iar cei de la PNL știau că în momentul în care rapoartele vor fi trimise Biroului Permanent vor fi declarate lovite de nulitate. Efectiv au tras de timp, pentru a-și face propagandă mincinoasă și a se erija în susținători ai democrației și ai statului de drept, când, de fapt, știau bine că dacă se fac alegeri de primari în două tururi așa zisul PNL va suferi o înfrângere catastrofală. Ce șanse ar mai fi avut Falcă la Arad, dacă ar fi fost alegeri în două tururi? Niciuna! ALDE ar fi avut tot interesul ca alegerile să fie în două tururi, dar a preferat să apere legea, în virtutea spiritului liberal, să demaște șantajul practicat de băsiști asupra premierului Dacian Cioloș și a Președintelui României. De fapt, înainte de Ioan Chelaru, premierul Dacian Cioloș a fost cel care i-a demascat pe băsiștii vopsiți, spunându-le să facă demersuri în Parlament, dacă într-adevăr doresc modificarea legii, pentru că este un demers politic. Lucru pe care nu l-au făcut, ci doar au simulat că îl fac, pretinzând că cer premierului și președintelui să respecte voința poporului”, a declarat Mircea Purcaru.

  1. D-na Lia Ardelean ! va rugam , cat trebuie sa il mai suportam pe asta ?

    Raspunde
  2. D-le Purcaru va felicit! Sunteti un politician care deranjati PDL-isti…

    Raspunde
  3. Dle, vorbiti de sansele PC-alde, acum dupa ce ati adunat toti traseistii din Arad…lasatii pe altii

    Raspunde
  4. Eu astept ca acest ALDE sa mearga singur in alegeri asa cum s-au laudat ca sa ne arate tutror de ce sunt in stare, iar dupa esecul triumfal sper sa lase tonul asta obraznic de rosiatici .

    Raspunde
  5. Ciupe merge cu PSD pentru primarie ca apoi sa il sustina sa ajunga deputat! Dar bineinteles stiati asta. Oricum nu cred ca poate sa ajunga prostu’satului derutat.

    Raspunde
  6. Mai bogdan boca, iar mananci rahat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.