Nu OMORÂŢI (şi) Amifran! „Acest eveniment reper pentru Arad merită să continue”

Nu OMORÂŢI (şi) Amifran! „Acest eveniment reper pentru Arad merită să continue”

Adela Cristea, ca voce consacrată a societăţii civile din Arad, a reacţionat în ceea ce priveşte festivalul de teatru francofon „Amifran”.

Redăm în ceea ce urmează luarea de atitudine a Adelei Cristea:

„Mereu tind să cred că Aradul a atins pragul cel mai de jos. Și că mai rău de atât nu se mai poate. Și de fiecare dată trăiesc deziluzia lui „ba da, se poate și mai rău” 🙁

Am curajul să spun că Festivalul Amifran e nu doar cel mai longeviv, dar cel mai reprezentantiv eveniment cultural al Aradului. Și în același timp cu cea mai mare expunere în lume. De 25 de ani, în cadrul acestui festival vin la Arad sute de tineri din întreaga lume și tot în cadrul Amifran s-au format de-a lungul anilor sute de copii din Arad. Nu s-au format „pentru teatru”. S-au format pentru viață!

Și iată cum într-un oraș în care prioritățile culturale sunt concerte cu Tinu Veresezan, Vali Vijelie, Festivalul Cătlanelor și alte porcării din astea din zona de sub-cultură, un Festival cum este Amifranul nu mai are loc!

Sunt nervoasă, revoltată, dezgustată!!! Și le spun semi-analfabeților, semi-docților, inculților care conduc azi Aradul (împreună cu turma lor de apaludaci, obedienți și complet lipsiți de cultură și de coloană vertebrală) că o să fac tot ce ține de mine ca Amifran să poată să meargă mai departe. O să încep printr-o donație pentru acest festival. Și vă invit pe toți cei care contribui să o faceți. Iar dacă nu puteți, dar cel puțin credeți că acest eveniment reper pentru Arad merită să continue, vă rog ca măcar să dați vorba mai departe. Să încurajați oamenii să sprijine acest eveniment și în același timp să le spuneți celor care ne conduc orașul cât sunt de mici, de triști, de dezgustători!

Mi-e greață de Arad! Mi-e greață de voi toți cei care îl conduceți! Și care zi după zi transformați orașul ăsta frumos într-un sat fără câini (culmea, și la propriu și la figurat!)”

#amifran #25ani

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.