Peste 1000 de copaci vor fi plantați în cartierul Alfa

Peste 1000 de copaci vor fi plantați în cartierul Alfa

„Vino să ne replantăm copacii” este un eveniment care va avea loc sâmbătă, în 14 noiembrie, de la ora 10 dimineața, la care sunt așteptați voluntari dornici să planteze 1.100 de copaci în cartierul Alfa, pe malul Mureșului. Acesta este inițiat de Asociația Euromediu.

„Aradul are 128 000 de copaci, asta ca să știm că raportat la ceea ce înseamnă ultimii 10 ani numărul de copaci a crescut în Arad cu 6 400, ceea ce este o evoluție frumoasă, iar prin acest eveniment de sâmbătă putem spune că declanșăm o procedură care de aici încolo poate avea loc în fiecare an” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Reprezentantul Asociației Euromediu, Ciprian Filimon a vorbit despre importanța acestui proiect și îi încurajează pe arădeni să meargă în număr cât mai mare pentru a ajuta la împădurirea acelei zone: „Plantarea asta este pentru noi un proiect mai vechi pe care n-am reușit să-l punem în practică până acum. Noi plantăm intravilan, adică noi plantăm în oraș. Sunt destule zone unde este loc pentru plantare. În 14 noiembrie la 10 dimineața încercăm să plantăm 1100 de copaci, cam atâția încap în locația pusă la dispoziție de Primărie. Pentru asta o să avem nevoie de un minim de 100 de voluntari, estimăm că cel mai mult ne-ar ajuta să fie undeva către 200, și probabil că-i vom și avea, după cum s-au anunțat. Adică pe Facebook s-au anunțat până acum 90 de voluntari, mai sunt cei care știm că vin oricum și mai sunt studenții de la silvicultură și elevi de liceu de la Elena Ghiba Birta.”

„Nu pot să trec mai departe fără să menționez trei oameni care s-au implicat extraordinar de mult alături de noi și fără care nu știm dacă reușeam, primul este domnul Dorel Gureanu, profesor la Ghiba Birta, al doilea este domnul Nicu Boja, decanul Facultății de silvicultură care ne-a ajutat foarte mult la partea cu puieții, iar al treilea este domnul Ionel Petca, care a venit cu sprijinul logistic personal. Puieții sunt asigurați de Romsilva, nu pe gratis însă, ci contra cost, pe care i-am achiziționat din fondurile noastre și cu un ajutor. Vom planta frasini, stejari și salcâmi.Vom planta copacii în Afla în fața blocurilor și este foarte important ca localnicii măcar să nu lase să fie vandalizați, fiind că fără bună voință nu se poate face nimic. Încercăm să facem să fie mai curat mai frumos și mai ecologic”, a mai adăugat Ciprian Filimon.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.