Reţea de proxeneţi români în Marea Britanie: Traficanții de carne vie, CONDAMNAȚI la 89 de ani de închisoare

Reţea de proxeneţi români în Marea Britanie: Traficanții de carne vie, CONDAMNAȚI la 89 de ani de închisoare

Mai mulți proxeneţi români dintr-o grupare infracţională au fost condamnaţi la închisoare în urma unei operaţiuni de cooperare între Poliţia Română şi cea din Regatul Unit al Marii Britanii.

Cei 12 proxeneți sunt acuzaţi că racolau femei vulnerabile din România, le promiteau locuri de muncă ca îngrijitoare sau secretare în Marea Britanie, iar odată ajunse acolo li se confiscau actele de identitate  și erau amenințate, fiind obligate să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi, sub pretextul că sunt „datoare” să-și achite drumul din România până în Marea Britanie.

Victimele erau ţinute captive la mai multe adrese din Newham şi erau plasate în bordelurile din estul Londrei.

Cei 12 proxeneți au fost prinși, judecaţi şi condamnaţi, în total, la 89 de ani de închisoare, săptămâna trecută, de magistraţii Tribunalului Gorj. Liderul grupării, Constantin Doicaru, un român de 34 de ani, va ispăși 13 ani de închisoare, iar ceilalţi membri ai grupării între 4 şi 9 ani de detenţie.

Doicaru avea un club în România unde racola femei dornice să lucreze în Marea Britanie. Acesta deţinea un BMW X6, iar ceilalţi membri ai grupării aveau, la rândul lor, maşini extrem de scumpe, toate fiind confiscate de autorităţile române.

Investigaţiile în acest caz au început în 2012 şi au fost realizate de anchetatorii români, în colaborare cu cei din Marea Britanie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.