Stadionul, pădurea și campania

Stadionul, pădurea și campania

De câțiva ani încoace nimic nu te mai poate surprinde în orașul nostru. Se întâmplă atâtea lucruri ciudate, atâtea lucruri care într-o lume normală nu ar avea ce să caute încât mă mir că încă numele Aradului nu s-a transformat în Caracal. Avem piste de biciclete gata de un an de zile, dar care nici nu au fost luate în primire de autorități și nici nu sunt utilizate, deoarece au fost prost construite. Avem bănci de 8.000 de euro, ghivece de flori pentru care nu au fost construite și scurgeri și toate celelalte minunății.

Revenim la fotbal și vedem că tocmai s-a întâmplat un lucru care se poate transforma într-un banc foarte bun. Florin Răducioiu și niște prieteni de-ai lui (genial a fost și faptul că aceștia au fost prezentați ca niște apropiați ai unui impresar al unui jucător de la PSG …) au venit la Arad și s-au întâlnit cu viceprimarul Bibarț. Motivul a fost discutarea unei partide amicale între UTA BD și o grupare din Europa la inaugurarea noului stadion. Am râs, destul de mult și destul de tare. Nimeni nu știe exact când va fi gata stadionul, se aruncă termene în presă la fel ca și cum dau în cărți ghicitoarele. Ba vara anului 2017, ba sfârșitul anului viitor, ba vara lui 2018. După ce inițial trebuia să fie finalizat anul acesta. Așadar, autoritățile locale habar nu au când or să termine stadionul, dar cheamă repede niște ziariști pentru a se lăuda că ei deja caută parteneri importanți pentru un meci inaugural.

Păi pe același fir logic ar trebui să se organizeze încă de pe acum festivitățile pentru cerebrarea câștigării campionului României de UTA BD. Să se decidă pe unde va merge autobozul descoperit cu campionii, cine va cânta la concert, de la ce oră vor începe aceste manifestări. Bineînțeles, toate făcute în urma unui studiu de fezabilitate făcut de fosta soție a primarului. În plus, putem deja să începem să ne pregătim pentru un meci de retragere a unui puști care acum are 12 ani, că va avea cu  siguranță o carieră foarte importantă la UTA BD. Și dacă tot facem acum lucruri care ar trebui făcute în viitor, eu zic să fie prezentată și o machetă cu viitorul nou stadion, care îl va înlocui pe actualul care se construiește. Că cu siguranță Falcă va dori să facă alt stadion la un moment dat.

Momentul în sine a fost extrem de penibil pentru că nu s-a întâmplat nimic. În afara faptului că au stat la o masă și au făcut niște poze, oamenii care s-au întâlnit nu au vorbit despre nimic concret. Pentru că nu au despre ce să vorbească. Autoritățile locale fiind atât de incompetente încât nu sunt în stare să construiască un stadion de 12.000 de locuri, demolat acum patru ani, cum pot să vorbească de un meci de inaugurare? Eu zic că mai bine ar juca atunci muncitorii de la firma care se face că ridică stadionul cu echipa Citizens Arad. Și pe același sistem, ar trebui discutat și un meci inaugural pentru bazinul de polo ce se construiește în Subcetate. Că și acela are exact soarta stadionului UTA-ei. Serios, nimic nu te mai miră în acest oraș. Din păcate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.