„Tartuffe şi o lume a mişcărilor fine”, la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic

„Tartuffe şi o lume a mişcărilor fine”, la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic continuă vineri cu spectacolul „Tartuffe şi o lume a mişcărilor fine”. Piesa realizată în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză şi scenografia Adrianei Grand, producţie a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi prezentată de la ora 19,00.

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani, spectacolul este totodată „o poveste despre instinct, despre nedreptate şi inegalitate, animată de caractere puternice, într-o cheie de joc neaşteptată şi proaspătă ce aminteşte de actoria de film. Conflictul din sânul familiei capătă, pe rând, accente comice, dramatice şi, în cele din urmă, tragice. O comedie frumoasă despre bine şi rău dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău.  Scandalul urcă pe scenă într-un spectacol deopotrivă amuzant şi tulburător, crud şi subtil. Ca Teatrul. Sau ca viaţa“.

În aceeaşi seară, dar în spaţiul sălii Studio, de la ora 21,00, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely“ Timişoara va prezenta „7 / 7“. În triplă ipostază de coregraf, regizor şi interpretă, Baczó Tünde propune o recitire a şapte secvenţe din viaţa de copilă, de femeie, de bătrână spre crepuscul, plecând de la experienţe personale, cu o sinceritate nudă, filtrată artistic. Lumea mişcărilor fine construită de Baczo Tünde se întregeşte cu proiecţiile video ale lui Balazs Klara, cu decorul lui Albert Alpar, muzica lui Cari Tibor (laureat al premiului UNITER) şi cu dramaturgia Simonei Donici. „Rolurile există. Sunt cele pe care le jucăm, pentru cu ni le dorim sau pentru că ne sunt impuse de pretenţiile mereu schimbătoare ale societăţii. Uneori avem partituri care nu ne sunt pe plac, dar suntem depozitarii atâtor generaţii care au replicat aceste ciclice aşteptări şi trebuie să le ducem la bun sfârşit. Ne lăsăm trăiţi de întrebarea: unde suntem noi? Înlăuntrul sau înafara acestora?“, afirmă Baczó Tünde.

Foto: Spectacolul „Tartuffe şi o lume a mişcărilor fine”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.