Unui pastor din Arad nu i se mai permite intrarea în SUA după ce a predicat împotriva lui Trump

Unui pastor din Arad nu i se mai permite intrarea în SUA după ce a predicat împotriva lui Trump

Surpriză neplăcută pentru arădeanul Emanuel Fedur, pastorul bisericii Elim din Phoenix, Arizona, care se află în imposibilitate de a se întoarce în Statele Unite ale Americii după o vizită în România.

Refuzul autorităților americane de a-l reprimi pe Emanuel Fedur este pus pe seama unei predici critice pe care acesta a avut-o la adresa politicii de imigrare a lui Donald Trump.

În predica sa, pastorul anticipa ce se va întâmpla în America, în cazul în care un anumit candidat la președinție va câştiga alegerile.

Potrivit unor surse din biserica Elim, Fedur venise în SUA cu viză de student, avea dosarul de emigrare permanentă depus, dar nu a obţinut, încă, „Green Card”-ul.

  1. Domnul pastor cred că nu trebuia să se amestece în politică, trebuia să predice cu totul altceva decât împotriva lui Trump. Nu mai bine își vedea el de propovăduirea Evangheliei decât de politică ?

    Raspunde
    • Este adevarat , dar a plecat in Romania ca sa mai invete cum sa se comporte intre oamenii civilizati
      Sa nu mai vorbim de police tickets cate a primit si de vorbirea „curata” de pe terenul de fotbal

      Raspunde
    • Dacă nu greșesc cum am citit articolul el a venit cu viza de student ,dacă si-a depus actele aici si nu are green-cardul de ce a plecat in Rominia? pare ca a fost ilegal?
      Imi pare rau dar ii dau dreptate lui Trump .
      Ceea ce face cu musulmanii inclusiv bine face trebuie sa protejeze ANERICA
      That’s his job!!!!!
      Sorry,

      Raspunde
    • Lasatil sa predice despre ce vrea. Dar,poate ca prima data in cariera are sansa sa invete ca cuvintele zise au consecinte.

      Raspunde
      • Perfect adevarat, mai ales ca un pastor este un minuitor al Cuvintului. Daca el nu-i intelege valoarea si puterea, atunci cine?
        S-ar parea ca i se potriveste zicala: „FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE”.
        Iar daca te iei la trinta cu Trump, nu stiu ce te face sa crezi ca vei cistiga meciul chiar la el acasa!

        Raspunde
        • DOMNUL PASTOR FEDUR A PATIT EXACT CEEA CE A PATIT UN PIANIST POLONEZ DE RENUME MONDIAL, KRYSTIAN ZIMERMAN, CARE SI-A PERMIS SA CRITICE AMERICA IN CADRUL UNUI CONCERT DAT CHIAR IN AMERICA.
          LA URMATOAREA VENIRE IN AMERICA, ORGANELE DE CONTROL [TSA] I-AU DISTRUS PIANUL DE CONCERT PROPRIETATE PERSONALA CU CARE CALATOREA INTOTDEAUNA IN TURNEE. O SUTA DE MII DE DOLLARI! ($ 100 0000). OULEO MUICA!
          SI NU S-A INVATAT MINTE. A CRITICAT DIN NOU AMERICA.
          IN CONSECINTA, LA URMATORUL TURNEU IN AMERICA L-AU TINUT LA AEROPORT 5 [CINCI] ZILE! I-AU DISTRUS TURNEUL, ADICA S-A INTORS ACASA CU BUZUNARELE GOALE SI CU BUZELE UMFLATE. ASA I-A TREBUIT!
          CUM NE-AR VENI FIECARUIA DIN NOI SA FIM CRITICATI DE OASPETII NOSTRI? LE DAI CASA SI MASA SI EI TE JUNGHIE PE LA SPATE? HAI SA FIM SERIOSI!
          DACA DOMNUL FEDUR VREA SA INTRE IN POLITICA, IATA PRETUL. POATE AR FI BINE, CUM ZICEAU SI ALTII, SA MEARGA SA PREDICE INTRE MUSULMANI. LA CEA MAI MICA VORBA IMPOTRIVA LOR E UCIS CU PIETRE. SAU POATE AR VREA SA MEARGA IN CUBA COMUNISTA. DE LA AEROPORT IL DUCE DIRECT LA INCHISOARE.
          RESPECTA AMERICA, DOMNULE PASTOR, DACA VREI SA TE PRIMEASCA, SI PREDICA CUVINTUL LUI DUMNEZEU, NU FA POLITICA! NU E TREABA TA CUM SE GOSPODARESTE AMERICA.
          DACA CHIAR NU-TI PLACE, NU MAI VENI. STAI ACASA, IN ROMANIA. SINT MILIOANE CARE AU INTRADEVAR NEVOIE DE TINE ACOLO. AICI SINTEM SUPRASATURATI CU PREDICI SI PREDICATORI CARE MAI DE CARE MAI BUNI.
          SUCCES SI BINECUVINTARI!
          DR ROMAN

          Raspunde
          • Într-o democrație adevărată, cum se crede America, ai dreptul să critici pe cine vrei, atâta vreme cât ai un limbaj decent. Într-o dictatură nu ai acest drept. Să înțelegem că America s-a transformat dintr-o democrație într-o dictatură? Să înțelegem că România este mai democratică decât America?

    • In loc sa predice evanghelia, incearca sa manipuleze alegatorii…..

      Raspunde
    • nu e un pastor autentic

      Raspunde
  2. AR TREBUI MITUITI VAMSI AMERICANI PENTRU A FI PRIMIT INAPOI

    Raspunde
    • Nu e fack News deloc….Sotia lui e vara cu mine si este adevarata stirea.

      Raspunde
      • Ii adevarata ca nu poate intra in usa da eu sunt de aici din America și toți știm ca nu are tramp nici o treaba cu toate lucrurile astea nu fiți absurzi și ipocriți ca nu o sa stea niciodată tramp sau cineva din administrația lui sa asculte predicile lui fedur … mebri biserici unde era pastor au sunat la immigration sa i se interzică sa mai între in usa …

        Raspunde
      • Pacat de Andrea , ca a lucrat pana , pana , inclusiv weekend , si a plecat cu mainile goale .

        Raspunde
  3. Nu e „fake news”. Biserica Elim din Phoenix a avut azi sedinta. Emanuel Fedur se afla in Romania. Ambasada SUA nu-i da viza. Se intentioneaza agajarea unui avocat.

    Emanuel Fedur a fost un pastor transant.

    https://www.youtube.com/watch?v=E-q2USU3aVE

    Poate sa se stabileasca undeva in Europa….

    Raspunde
    • Este un MUSULMAN

      Raspunde
    • Biserica Elim nu a avut azi sedinta. Dar sa facut un anunt cu privire la Fr. Fedur.

      Raspunde
    • Au avut ședința sa pună alt pastor … Fedur trebuia sa predice din biblie … și încă ceva nu administrația trump este de vina ca nu mai poate intra in usa … biserica elim nu îl mai dorește …

      Raspunde
      • Dupa cat am ascultat predicile pastorului Emanuel Fedur spune adevarul…,cum trebuie sa fie un crestin!Domnul are mila ,e copilul Domnului si sunt sigur ca El ii va veni in ajutor!Fiecare isi va primi rasplata ..
        mai ales cei care fac voia ce lui rau!Domnul sa aiba mila de voi toti…!

        Raspunde
      • Wow tot ce e posibl sa nu-l mai vrea biserica Elim! Chestia e ca trebuia sa predice din Biblie despre Domnul Isus si mintuire nu sa ia el apararea musulamnilor care sunt cei mai fanatici si periculosi oameni de pe pamint! PS.mindria merge in calea pierzarii!!!

        Raspunde
        • Biserica Elim il doreste,Domnul i-a dat slujba asta si nimeni in afara de Domnul nu o va lua.Degeaba tot incercati sa aruncati cu noroi pentru ca Dumnezeu va lucra si isi va arata slava Lui!

          Raspunde
          • A fost ingaduit ,dupa atatea insistente ,nu a fost planul Domnului.
            Inca putina rabdare si o sa vedem cu totii.
            Cat este de dorit de Elim , asta noi stim .
            Ce face iubirea de bani !

          • Biserica Elim nu il doreste ,numai un grup mic de bujecani ,care nu pot mai mult . Au ochii inchisi . Domnul nu I-a dat aceasta slujba ,el a incercat toate usile posibile ,numai sa ajunga in USA .
            Acuma arunca cu pietre in aceea care l-au platit bine . Ascultati predicile din RO pe unde umbla . Numai mizerie NERUSINATUL de MUSULMAN ce este .
            O sa o plateasca el , Dumnezeul nostru nu doarme ,numai alahul lui .

          • Nu sunt contra lui totuși ar trebui sa trăiască o pocăință adevărată cu predici sfinte și la nunțile unde vin miresele aproape goale sa nu fie cu cătare la fata oamenilor .Nu vrem amestecatura

        • Spune in predica despre posibilitatea ca asemenea legi sa fie luate si impotriva penticostalilor sau baptisti etc…
          Dar as vrea sa – l intreb citi penticostali sau baptisti omoara pe cei ce nu cred ca ei ? Dl Fedur ar fi trebuit sa foloseasca si intelepciunea !
          Nu- i destul sa fii doar un orator bun !
          Nu avea dece sa plece atita timp cit nu avea rezolvata situatia in usa
          Asta e lege de zeci de ani, mult inaintea acestui presedinte
          El nu face nimic decit „respecta legea ”
          God bless him !

          Raspunde
      • Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători dupㆠpoftele lor.

        Raspunde
    • La cit de apocaliptic si o tine numai cu perspective militare pro si contra SUA sau Israel , Gog Lazăr ar trebui sa fie deportat în ….Cluj.

      Raspunde
    • A FI TRANSANT NU E SINONIM CU A FI INTELEPT, IAR DL PASTOR A DOVEDIT-O CU PRISOSINTA.
      DECI, DL FEDUR VINE IN AMERICA, BENEFICIAZA DE OSPITALITATEA SI BUNASTAREA EI SI ISI PEMITE SA O CRITICE? CRITICAND POLITICA PRESEDINTELUI EI, CRITICI AMERICA. PAI STAI LATINE ACASA DACA NU-TI CONVINE VIATA DIN AMERICA SI POLITICA EI.
      UN PIANIST POLONEZ DE RENUME MONDIAL, KRYSTIAN ZIMERMAN, SI-A PERMIS SA CRITICE AMERICA IN CADRUL UNUI CONCERT PE CARE IL DADEA CHIAR IN AMERICA.
      DATA URMATOARE CIND A VENIT IN AMERICA ADUCIND CU EL CHIAR PIANUL DE CONCERT PROPRIU, LA AEROPORT I-AU DISTRUS PIANUL, UN STEINWAY DE O SUTA DE MII DE DOLARI. OLEO MUICA!
      SI TOT N-A INVATAT LECTIA. URMATOAREA DATA, IAR A VORBIT PROSTII LA ADRESA AMERICII. CIND A VENIT DIN NOU IN AMERICA, L-AU TINUT LA GRANITA 5 [CINCI] ZILE. I-AU DISTRUS TURNEUL ARTISTIC. S-A INTORS IN PATTRIA MUMA CU BUZUNARELE GOALE.
      BINE TI-AU FACUT, KRYSTIANE, SI TIE LA FEL DOMNULE FEDUR. DACA NU STITI SA VA MASURATI CUVINTELE, PLATITI CONSECINTELE. SIMPLU.
      FELICITARI, AMERICA!
      VIVA AMERICA!!!

      Raspunde
  4. Este un MUSULMAN Asculta -i mesajul si vezi ce scoala face

    Raspunde
  5. O idee ar fi ca aradenii sa boicoteze ambasada SUA. Sa se faca un protest de amploare impotriva americanilor. Inteleg din articol ca Trump are insomnii, n-a mai inchis un ochi de cand l-a criticat Fedur… Haideti sa-i aratam si noi, romanii, ca avem sange in instalatie. Yankeilor, lasati-l pe bietul om si pe sotia sa se intoarca acasa!!!

    Raspunde
  6. E 2 aprilie. 1 aprilie a fost ieri parca..

    Raspunde
  7. Este o chestiune serioasa cu emigrarile in SUA. Tenorul Herlo de la Elim detine mai multe informatii despre cazul prezentat aici.

    Raspunde
  8. Domnilor, nu din cauză că a vorbit împotriva politicilor sau a lui Trump sau a altor politicieni din SUA.
    Sunt și alte 2 ipoteze mult mai plauzibile:
    1. Probleme cu viza, vis a vis de intrare și ieșire din SUA
    2. Și-a adunat și antipatii, motiv pentru care nu se va face mare lucru pentru ca situația să se remedieze, din partea bisericii. Nu dați vina pe Trump în acest caz, chiar nu are nici o implicație.

    Raspunde
  9. Atat in cazul lui Emanuel Fedur cat si in cazul lui Adrian Olariu s-a mers pe adevar. Cand autoritatile americane de imigrari l-au intrebat pe Andy Olariu despre mobila si lucrurile personale pe care le avea in truck, cand s-a mutat in Arizona, el le-a spus ADEVARUL gol-golut, ca sunt lucrurile lui si se muta in Arizona, nu i-a mintit sa le spuna ca „sunt obiecte pentru donatie”, cum ar fi spus unul fara frica de Dumnezeu. De asemenea, biserica Ekklesia am inteles ca a fost foarte transparenta cu Immigration Services si le-a spus exact ce salar ii da pastorului Andy Olariu si ca ii plateste chiria la casa si alte cheltuieli. Nu au umblat cu ascunzisuri. Atata timp cat se lucreaza cu cartile pe fata, Immigration-ul nu are ce sa obiecteze. Sunt convins ca fratele Fedur va reusi pana la urma sa demonstreze eroarea ambasadei americane din Bucharest si va reveni in sanul bisericii. Altfel, biserica Elim va trebui sa intre in saptamani, luni, poate chiar si ani de mijlocire pentru ca pastorul Emy Fedur sa revina in slujba.

    Raspunde
    • -ce spui tu nu e adevarul …..temete si rusineazate….

      Raspunde
      • Asa am auzit si eu, Dani , ca Olariu s-a laudat de la anvon, in plina biserica, ca i-a mintit pe immigration workers de la border. Cei de la biserica lor stiu. Daca este asa vai de el si de cei care zic ca se roaga pentru venirea lui, folosind minciuna. Oare cei de la Kichener stiu ce fel de dosar si-a facut el si ca INS nu stie ca el era platit de biserica si alte chestii? Daca nu poate sa vina aici legal sa nu vina. Nu avem nevoie de inca un mincinos, sustinut de alti mincinosi care striga tare, galagiosi dar nelegiuti.

        Raspunde
    • Eroare Americana cand Fedur lucre la negru ILEGAL

      Raspunde
  10. Eete adevarat ca nu din cauza lui Trump , Fedur nu mai poate intra in USA , ci din cauza ciomagelilor lui de la amvonul bisericii , si ca a golit biserica de oameni si caseria de bani.
    Pe cei ce au ramas ia legat cu fringhii.
    God Bless Trump!
    God Bless America!

    Raspunde
  11. Nu are Actele in rinduiala trbuie sa aiva Grin Card si poate circula fara nici o problema Nu-l poate opri pentru predica astea Sunt lucr minore

    Raspunde
  12. Aici este un scop A Lui DUMNEZEU,.. Degeaba nu a fost el retinut. Si Totusi ,, ce nevoie are tara asta de musulmani ?? Sunt criminalii!! Avem destui distrugàtori aici .. Si pînà la urmà America este A Americanilor, nau obligatii speciale !! Iar Fedur trebuia Sàl predice Pe DOMNUL ISUS, nu politica Tàrii. Dar mîndria este înaintea càderii

    Raspunde
  13. Pastorul se victimizeaza.Legea este aceeasi pentru toti si a fost aplicata la fel pe vremea tuturor presedintilor.Mergi in America pe o viza de turist sau student pe un termen de 6 luni ,sa zicem,si inainte de a expira faci o cerere de prelungire.Intre timp i-a un avocat care-i face actele de emigrare.Si asa o tot prelungeste cu procese si recursuri.Daca faci greseala sa parasesti teritoriul american,inapoi nu mai vii si trebuie sa astepti verdictul in Romania.Aviz amatorilor– si daca ai castigat dreptul de a fi emigrant trebuie sa stai linistit un an pe teritoriul american pana obtii ,,Green-cardul,,ceea ce inseamna rezidenta permanenta.

    Raspunde
  14. Newsar, ce titlu e asta???? hahaha. Doamne, doamne… ce se intampla nu are nici o legatura cu Trump. Din cate am auzit, el nu avea acte si incerca sa isi prelungeasca viza de student, fiind platit de biserica Elim, fara drept de lucru. (GREENCARD). Si de aici apare problema.

    Raspunde
  15. Probabil că adevărul este undeva la mijloc. Dacă pastorul n-a avut altceva mai bun de făcut decât să-și exprime public opțiunea politică, ar trebui să fie învățătură de minte pentru toți aceia ca și el, și să se concentreze sută la sută pe mesajul evanghelic. Chiar dacă pare a fi un abuz, încercarea de a fi transformat într-un caz de amploare precum ”Botnariu” cred că e prea mult. Autoritățile amercicane nu funcționează balcanic. Ai viză, intri. NU ai, mai stai o tură. Cam asta e.

    Raspunde
  16. Totuși, mesajele lui Fedur conțin în cea mai mare parte îndemnuri la o schimbare de atitidine a omului față de Dumnezeu și Fiul Său, a cărei Înviere, comunitatea creștină o va serba peste doar câteva zile. Și, în fapt acesta ar putea fi mesajul articolului. Că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și PORUNCEȘTE ACUM, tuturor oamenilor de pretutindeni să se POCĂIASCĂ( atenție, nu să-și schimbe religia ci mai degrabă atitudinea)pentru că a rânduit o zi, în care să judece lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morți. Și apoi să așteptăm TĂMĂDUIREA țării noastre, Pentru că pocăința despre care Pavel vorbește celor din Atena înseamnă în primul rând IERTARE. Or, asta cere Dumnezeu de la noi, românii, o stare de normalitate din care lipsește ura, invidia și locul lor este luat de Dragoste. De aceea din Dumnezeu, nu de care se vorbește prin presă și arătată prin poze. Este unica salvare a acestui neam, Citiți din Biblie (Acea Carte mare pe care mereu o ștergeți de praf și o mutați pe rafturi) 2 Cronici cap.7 versetul 14.

    Raspunde
    • Virgil
      A fost odata cand predica bine, dar din pacate nu , dupa ce a gustat DOLARII

      Raspunde
      • Si acum predica bine fratele Emi,se vede ca Dumnezeu este cu el!Este un om simplu si nu alearga dupa averi!Noi ne bucuram sa il avem ca si pastor!Datoria noastra este sa ne rugam pentru el nu sa aruncam cu pietre!

        Raspunde
        • Are toate sansele sa predice in Bujac
          Tine-l acolo .
          A golit biserica din toate punctele , si nu stia cum sa faca multi bani .
          De aceea lucra in constructii si nevasta-sa full time .

          Raspunde
          • Noi il vrem la Elim,nu stiu ce vorbesti frate…El nu a golit biserica ,biserica au golit-o altii care inca sunt acolo sa faca rau doar pentru a fi in frunte!Lasa omul sa lucreze,fiecare are dreptul sa faca ce vrea.Sunt fer convins ca si tie iti place sa ai de toate.Atata falsitate si ura!Nu va ganditi ca odata toti murim si unde ne ducem…in loc sa ne pocaim…din pacate nu mai exista nici frica de Dumnezeu nici frica de oameni!

          • Rusine de oameni*

    • MR. Virgil , dupa cum se vede ai avea un pic de chef de o predica cu iz de ceapa…ok ca sa pricepi aici e vorba de un SUBIECT si alti il comenteaza , asa deci incearca sa vezi cum stai cu IQ…

      Raspunde
  17. Aberatii!!!
    Obtinerea green-cardului e o procedura complicata si aproape imposibila pt cei ce vor sa emigreze. Nu a obtinut green cardul pt ca nu se da green card usor si nu pt ca ar fi predicat nu stiu ce. Pe langa asta ambasada niciodata nu motiveaza refuzul vizei. Fratele poate ca minte din pacate.

    Raspunde
  18. George Sarcadi Sacramento CA. 3 aprilie, 2017, 7:28 pm

    Dumneeu sa lucrei si la aceasta cauza. Cu siguranta nu are nimic cu predica toata problema e a GREENCARDULUI, Ori unde mergi in lume trebuie sa fii sigur ca ai actele in regula. Avi celor ce neglijeaza actele personale. EMIL eu cred ca DUMNEZEU iti va da izbavire. Doamne asculta si raspunde cerintelor.Te sustinem in rugaciune.

    Raspunde
  19. Update: cazul Fedur, Phoenix, Arizona:

    https://dininimapentrutine.wordpress.com/2017/04/03/update-cazul-pastorului-emanuel-fedur/

    Nu trebuie eludat faptul ca Emy Fedur a reusit sa cauzeze un grup de opozitie la Elim, ceea ce este „democratic” pana la urma. Nici dictatura in numele „teocratiei” nu e bine. Ar fi ideal sa fie teocratie prin biserici dar din pacate de cele mai multe ori sunt orgolii si dictatura cu eticheta divina.

    Raspunde
  20. Din America se poate iesi oricand, ca ei de-abia asteapta sa plece cat mai multi (!), problema fiind INTRAREA sau REINTRAREA.

    Ca sa poti reintra in America sint 3 posibilitati:
    1.Esti cetatean American si ai pasaport American.
    2.Ai green card si pasaport din tara de origine si sa reintri in maximum 364 zile alfel pierzi si green card-ul si nici nu mai reintri.
    3.Daca nu ai green card dar ai actele depuse pentru imigrare pe baza unei cereri ei daca vor iti pot aproba o hartie cu poza ta pentru care platesti $ 100 si ceva de dolari sau mai mult, pe care sa o prezinti la reintrare in America. Calatoresti tot cu pasaport din tara de origine. Daca depasesti termenul aprobat de imigrari nu mai reintri si ti respinge si cererea de imigrare.
    El in care categorie e si daca nu cumva a depasit termenul reintoarcerii sau o fi pierdut hartia cu aprobarea reintoarcerii?

    Daca se incadreaza in Legea Imigrarii cred ca se rezolva daca nu, nu stiu daca va mai reintra pentru ca e foarte strict nu numai de acuma ci asa a fost si inainte de Trump.
    Altii intra si au intrat ilegal cu milioanele prin Mexic si lucreaza ilegal inclusiv la companii pe riscul lor si al companiei care ii platesc mai putin decat pe in American. Asta e viata. DOMNUL sa se indure de ei!

    Ioan Burca Schimbarea statutului cred ca se putea face daca el era in America, dar aici e vorba de a iesi afara din America si a reintra. Legea Imigrarii e veche, nu de acuma din timpul lui Trump, tot asa a fost si acum 30 de ani!
    Schimbarea statutului cred ca se putea face daca el era in America, dar aici e vorba de a iesi afara din America si a reintra. Legea Imigrarii e veche, nu de acuma din timpul lui Trump, tot asa a fost si acum 30 de ani!

    Ambasadele Americane, congresmenii, senatorii, si judecatorii, (cred eu) NU au autoritate peste Serviciul de Imigrari. Pot interveni, da telefoane, petitii, etc., dar Imigrarile hotarasc, functie de Legea Imigrarii. Nu merge cu …cunostinte, sau cu altceva, pentru ca cine calca legea imigrarii isi risca serviciul si probabil si…libertatea!

    Singurul care are autoritate sa intervina e Presedintele, ca si in cazul gratierilor.

    Trebuie vazut care e situatia exacta si ce zice legea. Pentru asta trebuie vorbit cu un avocat de Imigrari care cunoaste Legea Imigrarii. Daca nu are avocat, spuneti-i ca e un roman in zona Atlanta pe nume Potra, pe care nu-l cunosc personal, dar sper ca prin intermediari i-as putea face legatura cu el. DOAMNE, ajuta!

    P.S.: Nu stiu care-i chemarea lui, daca DOMNUL il vrea in America, Romania, la musulmani, etc., problema asta fiind intre el si DUMNEZEU, si sper ca si-a clarificat-o inainte de a merge in America.

    Am postat aceste informatii si aici, pentru cei care sunt sau ar putea ajunge in situatii asemanatoare, sa stie sa nu faca pasi gresti, ca se platesc scump cateodata!

    Nu cred ca situatia lui cu reintrarea are de-a face cum ca ar fi predicat impotriva lui Trump, ci probabil a facut o greseala, plecand fara sa stie legea, sau a pierdut hartia cu aprobarea de la Imigrari pentru reintoarcerea in America.

    Ambasada Americana nu-i poate da viza pentru ca el are alt statut acolo in SUA, are actele depuse la Imigrari.

    Raspunde
  21. Un individ care declara ca este turist pe un timp limitat si el nu respecta declaratia data ,oare asta nu este minciuna ?daca DA atunci voi ati ales un mincinos ca PASTOR .Nu ma mira acest lucru ,ca il cunosc pe tatal lui (aschia nu sare departe).In unele cazuri minciuna nu ajunge prea departe.

    Raspunde
    • Ai dreptate
      Din pacate am platito pe pielea noastra
      Minciuna este la ordinea zilei
      Buna mostenire !!!

      Raspunde
    • Frate Mia,nu vorbi in necunostinta de cauza.In primul rand fratele Emi a fost aici cu viza de student,nu a mintit nimic.Problema cu ambasada este din alte motive.Repede sariti sa judecati in loc sa va vedeti de treaba,mai bine v-ati ruga daca va tineti de om pocait!Omul scoate ce are din inima…faceti acuzatii la tatal fratelui Emi pentru care in America ati putea fi dus la tribunal!Mai bine sa va vedeti de biserica si de familia dumneavoastra pentru ca dupa cum judecati veti fi judecat !

      Raspunde
      • Bujac aveti mare dreptate. Imi place cum predica Pastorul Fedur, pentru caci spune adevarul asa cum este, dupa Biblie, si nu se uita la fata omului. Si de acea el are de suferit. De fapt, si domnul Isus a suferit. Si spiritul lui Iuda, de tradare, mai exista si astazi. In loc ca oameni sa se pocaiasca, a fost mai usor sa il tradeze pe pastorul Fedur. Din pacate, acest lucru nu este nou in biserica Elim, care a tradat mai multi pastori. De exemplu pe urmatori pastori: Dorel Micula; Teodor Oprea care au fost pastorii fondatori ai biserici Elim. Pastorii Dorin Druhora; Petrica Lascau; Steve Boros, si acuma Emanuel Fedur. Imi pare foarte rau ca nu au vazut potentialul Pastorului Fedur, si in loc sa se pocaiasca, a fost mai usor sa il tradeze. Bunul Dumnezeu sa aiba mila, si sa nu ia in seama pacatul acesta. Sa ne rugam pentru Pastorul Fedur ca Dumnezeu sa-l intareasca, si sa-l treaca biruitor prin incercarea aceasta.

        Raspunde
      • Viza de student .
        Cum sta cu lucru la negru ?

        Raspunde
      • Bujac – , iaras ti-ai tras o masca pe fata …….

        Raspunde
    • Tinos Komotini 9 mai, 2018, 1:53 pm

      Stii cine este Dumnezeu?
      Ehud a inceput vorba cu el pe cand statea singur in odaia lui de vara si a zis: „Am un cuvant din partea lui Dumnezeu pentru tine.” Eglon s-a sculat de pe scaun.

      21. Atunci Ehud a intins mana stanga, a scos sabia din partea dreapta si i-a implantat-o in pantece.

      22. Chiar si manerul a intrat dupa fier, si grasimea s-a strans in jurul fierului; caci n-a putut scoate sabia din pantece, ci a lasat-o in trup asa cum o infipsese.

      23. Ehud a iesit prin tinda, a inchis usile de la odaia de sus dupa el si a tras zavorul.
      30. In ziua aceea Moabul a fost smerit sub mana lui Israel. Si tara a avut odihna optzeci de ani.

      Raspunde
  22. Probabil trebuie sa se mai pocaeasca!

    Raspunde
  23. De ce complicati problema. Fratele pastor să duș la ambasada și a zis că are nevoie de renoirirea vize că să expirat. Ambasada la întrebat dacă e încă student. Fratele a răspuns da. Și ambasada este obligat să verifice. Că el este în proces de a primi acte că rezident permanent nu complica procesul, sunt cauze separate. Problema ei că oamenii vrea senzaționalismul si a gasit aici un motiv. Mai vine ar fii sa va ocupați de problemele voastre , că aveți destule și nu mai va băgați cînd nu aveți cum să ajutat situația

    Raspunde
    • Marius, nu complica nimeni problema. E adevarat ce spui tu dar se pare ca „fratele” a mai facut si altceva pe langa studentie iar Immigration nu era in deplina cunonstinta de cauza. Va place sa faceti anunturi trunchiate la biserica, crezand ca pacaliti lumea. Daca nu vine nici peste o luna oare ce veti mai spune? Ca se tot verifica, verifica si iar verifica? Sau veti spune „abia acum recunoastem ca au avut dreptate cei care comentau…?” Adevarul este mult mai important decat propria imagine. Multe biserici, in loc sa mearga pe transparenta si adevar, si-au creat o imagine de hartie creponata.

      Raspunde
      • Cine crezi tu ca e curios de comentatori? L-a intrebat cineva pe Badea Vasalie care e treaba? M-ai intrebat tu ceva cand ai deschis ochii dimineata? Nu! Dar eu pot sa comentez ca i-ai deschis degeaba.. te afecteaza? nu prea cred. Dar totusi iti recomand data viitoare sa ii deschizi cu folos

        Raspunde
  24. aproape toti comentatori scrieti sub acoperire ,nu aveti curaj sa scrieti numele adevarat .voi traiti in USA tara libera DAR NU AVETI CURAJ .A intrat frica in voi americanilor. mult curaj va doresc .

    Raspunde
  25. A fost salariat frate Fedur ? Dacă ă fost și nu avut dreptul cine e de vina ? Biserica Elim si conducerea. E foarte posibil ca Emi ă spus adevarul ( lucru care nu desvinovateste) , și atunci nu pot spune ca ă mintit. Dacă conducerea la încurcat spunînd că totul e în regulă? Mie mi se pare ca si au aceeași responsabilitate că Emi, fiindca ei la angajat pe fratele și ei trebuia să depune acte că îl plătesc salar.

    Raspunde
  26. nu domnule, eu am curaj, Banatean V este numele meu,iar amicii imi spun Vio. Scriu in numele cadrelor didactie din toata tara care s-au revoltat asupra gestului INCALIFICABIL ca unei profesoare sa ii fie aplicate pe usa locuintei MATERII FECALE.si nimeni sa nu fie tras la raspundere. cum este posibil asa ceva, siuntem in evul intunecat al mintii?vom organiza un miting de protest

    Raspunde
  27. pocaiti imbecili, de ce nu predicati contra demonilor ce posedeaza mintiile celor ce manjesc cu kkt usile blocurilor???

    Raspunde
  28. Ciudat toti pastori simt chemare numai spre locuri bogate,biserici gats formate,pe nici unul nu trimite Dumnezeu in oltenia de exemplu.,acolo nu sunt dolari.Sunteti naivi cei care credeti ca daca va rugati pentru el,Dumnezeu chiar o sa va asculte.

    Raspunde
  29. Eu nu știu nimic despre acest caz dar tare aș vrea să mă bag si eu si sa comentez ceva. Oare ce sa zic? Mi-ar place ceva așa, mai critic

    Raspunde
  30. Lidia .P
    6 Aprilie2017
    NU POT SA VA ZIC NICi FRAȚI NICI OAMENI BUNI,:VA ZIC OAMENI TREZIȚI-VĂ BIBLIA NU NE INVATA SA FACEM RAU APROAPLUI NOSTRU ,AR TREBUI SA VARUGATI PENTRU CEL CARE ii IN ÎNCERCARE NU SA DAȚI CU PiATRA PINA IL OMORATi.MA DOARE CA SA DEPĂȘIT BUNUL SiMTi SI TOTE LIMITELE OMENSTi.CiNE VA VEDA FATA LUI D-ZEU DACĂ FACEȚI ATITEA BIRFE RUSINE

    Raspunde
    • Soro scumpa Lidia P. eu cred ca naiviteatea ta o sa te mintuiasca, mai repede decit credinta ta, sau viziunea ta optica si mintala sunt undeva la nivel ” BEBELUS „dependent de laptic.

      Raspunde
  31. Da, individul prea „indraznet” ar trebui sa stea in Romania sau sa „misioneze” intre musulmani, ca sa fie”minoritar” ! El vine sa dea „sfaturi pretioase” americanilir si presedintelui Trump Rusine ! Foarte confuz individul, „avind doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea”.Sa vii in America „cu capsa pusa”, si in loc sa taci si sa fii multumitor, incepi sa „dai sfaturi”, cind tu nu stii inca „cit e ceasu” here, asta inseamna TUPEU, si n-are nimic a face cu spiritualitatea ! Sad !

    Raspunde
    • Oameni buni nu uitați bc ca toți care au plecat din România au plecat ca nu s-au mulțumit cu situația lor materială de aici au iubit bunăstarea paminteas cf a,,verzisorii,,de ce nu ați stat aici să suferiți de ați fugit nb si acum vorbiți ca si cum ați fi de acolo ,,,hei în venele voastre curge tot sânge de român de aia nu-mi nebunii faceți ca asta ne e neamu frăție ,,,numai nașterea din nou ne scapă de a cf easta pasivitate de,,ne-am.

      Raspunde
  32. Piedica fratelui Fedur dse a se intoarce SUA NU este cauzata de predica lui.Voi credeti ca pe Trump il intereseaza cine ce predica de le amvon? Piedica lui ste cauzata de Unul sau mai multi MAFIOTI de le Biserica ELIM .Spuneti-mi de le infiintarea Bisericii Elim cati pastori a avut Biserica ? Si care din ei le-a fost bun? Cand crezi ca au plecat unii Trable makers se ridica ALTII. Tot astept sa vad cand va venia MANIA lui D-ZEU peste ei..

    Raspunde
  33. Saptamana aceasta Emanuel Fedur a predicat la cea mai mare biserica din Romania. Iata ce a declarat vizavi de situatia in care se afla:

    https://crestintotal.ro/2017/04/07/emanuel-fedur-predica-la-elim-timisoara-6-aprilie-2017/

    Raspunde
  34. are vreo legatura cu animalele ce au pus materii fecale pe usa unui cadru didactic ce sta in Micalaca:atunci la puscarie cu el!

    Raspunde
  35. Sunt 27 de tipuri de vize de intrare temporare, dar din momentul în care cineva aplică pentru o viză permanentă, de reședință în USA, nu mai poate primi nicio viză temporară, inclusiv de studii, etc

    Raspunde
  36. Totusi trebuie sa apreciem ca baiatul e sincer. Uite ce-a declarat in video de mai jos vizavi de stirile aparute in presa vizavi de situatia sa:

    http://www.infocrestin.com/emanuel-fedur-domnul-trump-nici-nu-ma-cunoaste-nu-a-auzit-de-mine/

    Merita ascultat…

    Raspunde
  37. Pt Miazabalt. Adică Mia Ciulca. Ești o rușine pt bujac și tu și tot clanul tău. Ai tăi cum trăiesc în europa și SUA? ?? Cerșesc să o ducă bine. Ești un gunoi aruncat de multa vreme. ….

    Raspunde
  38. Pt Miazabalt. Adică Mia Ciulca. Ești o rușine pt bujac și tu și tot clanul tău. Ai tăi cum trăiesc în europa și SUA? ?? Cerșesc să o ducă bine. Ești un gunoi aruncat de multa vreme. ….

    Raspunde
  39. După cum se vede biserica Elim așa si nu a învățat lecția, sa nu se atingă de pastori. Este știut ca pastorul bisericii nu-i pus de oameni și nu ar trebui noi sa ne băgăm nasul unde nu se cuvine. Pe Dorin Druhora l-ați bătut și ce ați cistigat? Dacă Dumnezeu la pus pastor peste biserica Elim, știe El de ce la pus. Cred ca asta merita biserica Elim. Lăsați pastorii in pace și invatativa și copiii voștri sa nu se atingă de unsul Domnului.

    Raspunde
  40. Dupa cum se vede biserica Elim , speram ca a invatat lectia ,sa nu mai aduca CIOBANI platiti carora nu le pasa de oi numai de bani .Toti acei pastori care au fost adusi cu pile ,relatii si trageri de sfori au esuat . Nu au fost adusi de Domnul ci de oameni . Oamenii i-au adus si oamenii i-au dat afara ca s-au prea ingrasat .Lasati pe Domnul sa lucreze si nu mai interveniti ca EL poate singur .

    Raspunde
  41. Impostorul Andy Olariu s-a mutat in Arizona pacalind fraierimea de acolo si mintind serviciile de emigrare impreuna cu preacurvarul Paul O. , care s-a dus prin Romania sa-si caute o amanta, care ii fusese „eleva” de pian. El nu avea ce sa caute in zona femeii (el e din Bistrita) dar dupa ce ea a plecat din Arizona in Romania, el s-a dus dupa ea, cum merge cainele dupa laturi. Acum, impostorul respectiv este cel care trage sforile incercand sa-l duca inapoi pe analfabetul Andy Olariu in Arizona. Paul O. a fost pus timp de doi ani de-oparte la biserica Elim pentru trairea in curvie iar acum dupa ce s-a aliat cu imbecilul de Olariu a devenit dintr-odata sfantoc bun de pus in cuier. A uitat care au fost acuzatiile pe care I le aducea dirijorul de la Elim cand ii spunea ca prinde de tate muierile din grupul de worship….

    Raspunde
  42. Adrian (Andy) Olariu s-a Laudat ca un prostanac in biserica Ekklesia cum I-a mintit pe cei de la emigrari cand l-au intrebat ce face cu mobila si lucrurile pe care le avea in truck (erau mobila si lucrurile lui personale pt ca se muta in Arizona). El a spus in biserica, ca le-a zis celor de la emigrari (la granite) ca lucrurile alea sunt pentru donatie. Prostimea de acolo a pus botul si s-a rugat pentru mincinosul de Olariu sa-l aduca Domnul inapoi in Arizona. La ora actuala Oariu are interdictie sa intre in America si conduce Ekklesia in mod ilegal din Canada. Normal ca pt oameni ca Paul O. nu conteaza integritatea, conteaza doar ca el (fost preacurvar) sa fie in fata la microfon si sa conduca biserica. Se vede clar ce om e Olariu dupa felu de oameni pe care si i-a ales langa el. Unii sunt ca o turma de vite, se duc dupa cate un analfabet care stie sa-i palavrajeasca. Olariu e un astfel de papagal mincinos. Fiica lui aia mai tanara era poreclita urat de tot in comunitatea din Arizona tocmai pt ca apucase pe numele pianistului lui Olariu. Asemenea specimene nu ar avea ce cauta in fruntea unor biserici care sunt cu adevarat biserici si nu adunaturi de nelegiuti.

    Raspunde
  43. Adrian Olariu se plangea ca aia de la biserica din Kitchener nu-l pun la cuvant si facea spume la gura ca-l tin pe banca si nu-l folosesc decat foarte rar. Normal ca aia stiu de ce… Aia stiu foarte bine de ce nu l-au ordinat nici macar diacon. E un mincinos, un impostor care merita denuntat. Pianistul lui conduce acum biserica iar ceilalti (cu multe bube in cap) se inchina toti in fata lui, ca niste fraieri. E trist ca astfel de epave se pun in fruntea bisericilor. Olariule, tu ai invatat pana acum din Biblie ca minciuna este pacat? Ti-au spus aia din Kitchener sau nu? Sau atata timp cat iti reprezinta interesele te asociezi si cu diavolul? Chiar nu ti-a spus nimeni ca prietenul tau le prindea de tate pe femeile tinere cu care canta la Elim? Toata comunitatea stie asta doar tu faci pe prostul, sa-ti mearga bine. Si uite ca-ti merge tot prost.

    Raspunde
  44. Daca gunoiul acesta stradal de Andy Olariu ajunge inapoi in America, personal merg la Immigration si le arat video in care spune cum I-a mintit pe cei de la emigrari si cer sa ii anuleze rezidenta permanenta. Daca fiul dracului incearca sa mai aplice sa fie pastor printr-o tara din asta „calda”, de asemenea o ii informez pe cei de acolo ce fel de pramatie e acest om. Desigur pt infractorii lui el este un fel de mesia, mai ales pt cei cu minte putina, care cred ca daca Andy Olariu minte, Dumnezeu nu considera ca-I pacat. Astia ii pupa talpile la analfabetul de Olariu, asa cum pupa altii mortii..

    Raspunde
    • Your an idiot! Obviously no fear of God. First off I sang with Paul in worship for many years and what you at stating is a complete lie and God will punish you for making such stuff up!!! You don’t know anything that’s happened and you should shut your mouth! And second of all the US has given him the right to come back to America for a shot time and has to obey their law and he has so you staying that you will make it seen that he will not be able to enter the US goes to show how much you really know and how much hate you have and evil on your heart. I pray God forgives you for what you say and do

      Raspunde
  45. Pai Andy Olariu a crezut ca impusca doi iepuri deodata: devine pastor si devine si cetatean american (scapa de crivatul din Canada). Nu e prost baiatu’
    Ca la gasit pe P.O., era si de asteptat. Ala, de cand a plecat cumnatu-so de acolo, a devenit actor principal. Asa ca, are toate motivele sa il sustina pe Olariu. Pe Olariu nu-l intere trecutu lui P,.O. atata timp cat ala se arunca cu capu in betoniera pentru el. Acum, nici ala nu se arunca pentru Andy Olariu, de dragu Olariului, ci sa-si apere propriile interese. Daca P.O. nu ar fi actor principal acolo ala nu ar merge la biserica aia. Doar smecheria e de el. Smecherie care tine la prostime. Doar prostimea e impresionata cu numaru mare de oameni pe care el ii cunoste pe la alte biserici si ca el e prieten cu analfabetul de Olariu. Ahh, era sa uit. Cand Andy Olariu s-a mutat in Arizona, Paul O. statea toata ziua pe capul familiei Olariu, de dimineata pana seara, nu le dadea timp nici sa respire… Omu s-a bagat agresiv pe incultul de Olariu, ca sa si-l faca prieten, sa se consulte cu el sa conduca biserica. Cata marlanie! Andy Olariu s-a linguist pe langa alti pastori crezand ca asa poate minti serviciile de emigrari si vine Avram sa-l scape. Cata lipsa onestitate si intelepciune!

    Raspunde
  46. Cornel Barsan, pastor la First Romanian Pentecostal Church in Kichener ne spune cum sa luptam cu pacatul..

    https://www.youtube.com/watch?v=RYGgUwBcdKo

    Oare o fi auzit predica asta si enoriasu’ Adrian Olariu, care umbla in labe dupa functii bisericesti prin America, calcand adevarul in picioare?

    Raspunde
  47. Comitetul bisericii din Kitchener, unde e Adrian Olariu membru, e format
    din urmatoarele persoane: Cornel Birsan, Vasile Hozan, Daniel Mesesan, Ioan Babalai,
    Beniamim Cioban, Florin Balulescu, Mircea Iancu, Gelu Tatar, Iovan Oprea, Valer
    Uta si Gabi Gorcea. Oare niciunul din toti acestia nu s-au gandit sa stea de vorba
    si cu cei care au plecat de la biserica din cauza nelegiurilor lui Andy Olariu?
    Se pare ca aia au stat de vorba numai cu fanii lui Olariu, cu cei care au ramas,
    din care cei mai multi il stiu pe Andy Olariu doar din vorbe, nu au avut de-a face
    cu el, sa vada ca nu traieste nimic din ce predica, ca copiii lui erau cei mai rai
    de la scoala duminicala, ca era vulgar la anvon („iti bagi piciorul in masina de ii
    rupi blana”, e doar un exemplu de tampenie olareasca). Daca se pricepe la ceva Andy Olariu se pricepe foarte bine sa joace rolul de victima. Stie sa joace foarte bine. Asa a facut si dupa ce nu s-a mai inteles cu comitetul, din cauza lui, ca era badaran, fara scrupule, lipsit de orice fel de common sense…

    Raspunde
  48. Din pacate aveti dreptate in privinta lui Andi Olariu. Il cunosc foarte bine si cineva de incredere din Canada mi-a zis ca tipul e un om fara niciun caracter si umbla doar dupa functii prin biserica de cand il stie. In plus, Andi Olariu bate recordul la numarul de greseli gramaticale pe minut. E cel mai agramat pastor pe care l-am ascultat vreodata. Nimeni nu l-a vrut de pastor, s-au gasit doar cativa amariti din Arizona (poate cei mai jalnici de pe acolo) care vor sa-i reprezinte unul de-a lor. Ceilalti pastori locali de acolo nu-si fac probleme pt ca incultul asta nu prezinta niciun pericol pentru ei. Va garantez ca aia din Canada vor avea probleme cu el, o sa sara peste anvoane ca un tap.

    Raspunde
  49. Emanuel nu are Trump nimic cu tine stai linistit si nici din Biserica nu a sunat nimeni la ambasada asa cum afirmi tu.Tu normal ai venit in SUA cu viza si normal trebuia sa te intorci in Romania asa ca tu esti vinovatul.Tu normal ai obligatia sa te rogi pentru Trump sau Putin nu sa critici frate.Asa ca acuma ce o sa vrea Trump pe care tu nu il suporti.Sa te vad ca iei acasa la tine vreo 10 musulmani daca iti sunt asa de dragiii.

    Raspunde
    • Sa nu crezi ca Trump o sa se impiedice intr-o_ buturuga de scolar, care a venit sa se scolege la homosexuali in California , si sa plece la musulmani sa le predice . Ai terminat scoala ,Bye Bye .
      Cine este vinovatul ???

      Raspunde
  50. Din moment ce are bursa (sau sponsor) de doctorat la Fuller Seminary omul poate sa se intoarca oricand la studii. Normal nu ar trebui sa lucreze, adica sa detina un job si sa fie platit cu un salar ci ar trebui sa traiasca din sponsorizare. Biserica Elim, insa, il poate sponsora, are dreptul acesta. Daca nu mai vine, poate e disponibil Dorin Druhora…

    Raspunde
    • Nu mai are nici o bursa pentru doctorat , si nu la sponsorizat nimeni pentru aceasta .Nu se mai poate intoarce in USA fiind-ca vizele s-au anulat din cauza ca au lucrat amandoi fara drept de lucru si a mintit la ambasada . Nu o sa fie iertat pentru aceasta .
      Cat despre D D si-a dat examenul .

      Raspunde
  51. Am inteles ca Vasile si Ana Herlo au dat asigurari ca lucrurile sunt sub control la Elim.

    Raspunde
    • Dumnezeu controleaza totul , biserica este a Lui .
      Cand omul intervine , se vede rezultatul , (incurca lcrurile).Aceasta s-a intimplat pana acuma . Lasati pe Dumnezeu sa lucreze cu cine vrea El . Nu are nevoe de ajutor . El poate .

      Raspunde
  52. A plecat Fedur dar Alin Calini ii ia locul. La ora actuală e cel mai competent de la Elim: destept, frumos, prezentabil, informat, modest, conservator, harnic, prosper financiar si multe altele.

    Raspunde
  53. A plecat Fedur dar Alin Calini ii ia locul. La ora actuală e cel mai competent de la Elim: destept, frumos, prezentabil, informat, modest, conservator, harnic, prosper financiar si multe altele.

    Raspunde
  54. pentru credinta penticostala unii au fost batuti cu vina de bou ori cozi de tirnacop pina la nesimtire, metoda se numea ,,calul” si nu s-au dezis de ea.mai era folosita metoda ,,mobra”, ,,cuierul” ori celebrul rotisor.militienii se foloseau de ,,cal” deoarece le era mai usor, fiind de obicei beti cand il foloseau- victima era ingenuncheata pe un scaun si legata de spatar, urmand sa i se aplice lovituri la talpi si fund cu instrumentele enuntate mai sus.. dar sa lasam asta, vad ca de martirii penticostali ori din alte culte neoprotestante nu mai vorbeste nimeni, si nici de familiile lor,. o femeie facea chiar si 20 de copii si familia haituita de militie si securitate, care avea mari probleme privind incadrareaa in campul muncii ii crestea ca pe niste buni crestini.pina cand nu s-a ,,pocait” toata politicimea aradeana nu am auzit de necazuri ori birfe intre ei. erau niste buni crestini, ce incercau sa faca fata unui regim opresiv care incerca sa ii termine, si infiltrase multe scursuri printre ei.voi delirati termeni gen ,,prosper financiar” ca sa va puneti bine cu imbecilii ce azi va conduc. asta e ceva rusinos. Hristos nu s- A vandut pe galbeni. Si nici pe arginti.

    Raspunde
  55. Am inteles ca Emy F. a fost invitat sa conduca o biserica din Londra. Desigur nu a acceptat (inca) pt ca asteapta decizia ambasadei SUA din Romania (depinde ce decide Trump in privinta lui..).

    Raspunde
  56. Prostia lui Emi Fedur este ca se grabeste sa spuna de la anvoane ca se scriu „minciuni” despre el prin ziare. Saracul de el! Chestiunea cu Trump inca il avantajeaza. Oare ce ar zice daca s-ar fi scris adevarul despre interdictia lui de-a reveni in SUA? In loc sa taca, sa treaca drept filosof, omul continua sa faca pe grozavul. Fedur, nu mai poti sa vii in America pt ca oamenii nu te mai vor!!! Ai dreptate, Trump nu are nicio legatura. Toate sunt legate de comportamentul tau suburban cu oamenii. Invata prima data sa te comporti civilizat cu enoriasii si abia apoi mai incearca pe la ambasada. Cica „ziarele scriu minciuni”. Tu chiar ai vrea sa scrie tot adevarul despre tine? E adevarat ca ai fost oprit si nu te lasa sa te intorci in SUA. E adevarat ca ai vorbit si aiureli despre Trump (dovada e filmuletul) dar bineinteles ca asta nu are de-a face cu ramanerea ta in Romania dar anticiparea pe care ai facut-o e buna. In SUA sunt acceptati doar cei care respecta legile tarii. Daca vrei sa revii, va trebui sa respecti legea. Altfel, propun sa mergi in America Centrala…

    Raspunde
  57. Cine este in spatele lui Hrrlo? Radio Erevan raspunde: unul care acu’ il laudă ca să-i ia locul.

    Raspunde
  58. Asa este. Unii il lauda pe Fedur ca sa-i ia locul (vor sa-i castige pe simpatizantii lui Emi de partea lor).
    Fratele Subtirelu de la Ekklesia a fost trimis la „studii” in Anglia in timp ce tata-sau ii turna pe frati din greu la Secu. Acum are tupeul sa livreze povesti vanatoresti:

    https://www.youtube.com/watch?v=0HQ2cnK-ptc&t=155s

    Tovu Olariu s-a asociat cu indivizi cu trecut dubios, care au cazut de acord sa minta serviciile de emigrare, pentru ca apoi sa pozeze in niste sfantoci buni de agatati in cui. Indivizii acestia tupeisti strecoara tantaru si inghit camila. Prostimea este convinsa ca sunt „unsii Domnului” doar pentru faptul ca „indeamna adunarea la rugaciune”. Pai nu tot asa faceau si predecesorii lor, a caror dosare sunt disponibile la CNSAT? Tovu Olariu a invatat multe de la taica-sau, pupincurist comunist, iar acum foloseste aceleasi clisee dar imbricate in fanatism religios. Daca ar dori sa fie bun crestin si-ar vedea de familie, nu ar umbla dupa pozitii prin biserici. Te dai reper de moralitate cand familia iti este in regula, in rest tii ciocu’ mic. Din pacate securistii acestia neispraviti se dau drept victime cand le spui sa aiba grija cu ce masura judeca pt ca au si ei copiii. Subtirelu, fiul securistului imputit de la Suceava, ar trebui sa stea pe ultima banca in biserica, nu sa poarte geanta olareasca, cu cartile pe care NU le-a citit. O pleiada de agramati trimiti de Ceausescu „la studii” pentru meritul de-asi fi vandut fratii de credinta. Astazi, oamenii acestia conduc bisericile romanesti din SUA. Isi iau pe langa ei cate un catavoi, dornic de marire, care sa latre la enoriasi in caz ca se ridica cineva sa ii critice pt impostura lor. „Indragi-i-ar ciorile” ar spune Eminescu. Dar nu ciorile imaginare ale lui Subtirelu…

    Raspunde
  59. Oh, si era sa uit. Inca un amanunt. Nici unul dintre copiii tovarasului Subtirelu (fiul turnatorului de frati) nu este la credinta. Toti sunt „in lume”, cum s-ar zice. Dar la ce sa te astepti? Daca le spui asta iti da replica imediat ca si tu ai copii. Ei, insa, nu se gandesc ca au copii cand cauta nod in papura la altii.
    Desigur, Subtirelu are el oamenii lui de care se teme, bistriteni de nadeje, pe care daca-i supara il zboara de acolo cu ciorile lui fictive cu tot!

    On the other hand, the Adrian Olariu’s Immigration Case is full of lies! The guy came to Phoenix to deceive the authorities pretending that he is doing the work of God. What a shame for a „pastor” to boast in the church how he lied to the border patrol that his belongings are „items for donation”!

    Raspunde
  60. Asa este. Subtirelu a cautat tot timpul nod in papura altora la biserica Elim, fara sa se gandeasca ca are copii si acestia nu sunt la credinta. Deci nu se sfieste sa-i judece pe altii dar cand ii spui ca are copii nepocaiti te avertizeaza sa ai grija ca si tu ai copii. Da, Grosule ipocrit, toti avem copii dar nu toti umblam sa cautam nod in papura altora tocmai pentru ca ne gandim la acest aspect dar tu, in fatarnicia ta, invatata de la securistu’ de tactu nu te gandesti la nimic cand ii judeci pe altii. Umbli pe la bolnavi sa-i inveninezi, pt ca vrei sa stai pe locurile din fata in adunare, desi esti un fiu de turnator, un profitor al regimului comunist, o epava ordinara, care acum umbli cu povesti mincinoase cu ciori inchipuite. Sa-ti fie rusine, Grosule sau, ma rog „Subtirelule”…

    Raspunde
  61. Stric buna rânduială a unui text argumentativ și încep cu concluzia, ca să scurtez suferința celor care preferă să știe de la început, fără suspans, despre ce vorbim. După care voi detalia cum am ajuns la ea sau care sunt elementele care converg într-acolo. De asemenea, planul este și să explorez câteva dintre consecințele ce decurg din această evoluție a lucrurilor.
    Concluzia e următoarea: modelul actual al liderului de amvon este pe moarte. Își trăiește ultimele zvâcniri într-o agonie prelungită, neobservată însă din pricina… Dar mai bine să intrăm totuși cum se cuvine în cuprinsul textului. Voi înșira câțiva dintre pilonii pe care se bazează concluzia.
    Subminarea reciprocă. Liderii evanghelici par specializați, de mai bine de două decenii încoace, în despărțiri răsunătoare. După o primă și scurtă perioadă fastă, în care s-au reușit niște inițiative transconfesionale, au început rând pe rând separări, delimitări, marginalizări, schisme mai mari sau mai mici, anateme etc.
    În primă fază, de obicei, separarea era explicată extrem de eufemistic (și vom reveni la această practică): „fratele Cutărescu a fost chemat la altă lucrare”. Însă după o vreme (scurtă!), începeau să iasă la iveală și motive mai puțin spirituale. Denigrările care se lasă auzite par, la început, să fidelizeze nuclee dure de adepți, și de o parte, și de cealaltă. Dar, pe termen lung și sub presiunea mai multor conflicte dintre lideri, efectul a fost că încrederea generală în conducători a fost afectată: fie prin scăderea popularității unui anumit lider important (care n-a fost înlocuit de altul pe măsură), fie prin apariția (inevitabilă) a unor suspiciuni, generate chiar de atitudinea afișată de combatanți, în jurul mai multora. Evident că pe acest fond conflictual au apărut dezamăgiri, frustrări, dezertări și un fel de saturație descumpănită a enoriașilor – care au prieteni, familii, oameni cu care discută și se creează o stare anume.
    Această subminare a luat și aspectul mai concret al bisericilor concurente. Comunități mai mici sau mai mari s-au desprins și au pus bazele unor noi congregații, care adesea concurau cu cele vechi, oferind alternative mai interesante și, aparent, eliberate de tarele trecutului. În aceste comunități se crea cumva impresia că cine vine face un pas înainte, că urcă o treaptă spirituală mai sus decât vechea comunitate. Iar retorica este pe măsură: „noi procedăm așa… nu ca alții…” Dar toată lumea cam știe cine sunt acești „alții”.
    Nu trebuie uitată aici nici tradiționala „râcă” interconfesională, manifestată mai ales între baptiști și penticostali. Aceasta încă mai apare pe alocuri, iar când buna înțelegere pare să triumfe, adesea sunt suspectate interese nu dintre cele mai duhovnicești la mijloc. Poate e nedrept, dar tradiția râcâielilor și formele pe care acestea le-au luat uneori îndreptățește cel puțin reticența.

    Raspunde
  62. Încălcarea propriilor standarde. S-a întâmplat uneori ca liderii sau apropiații (respectiv protejații) lor să nu-și poată respecta propriile standarde. Iar căderile lor fie au fost mușamalizate (dar au „sifonat” printre enoriașii descumpăniți), fie au iscat adevărate scandaluri soldate cu îndepărtarea „nelegiuitului”. Soarta lui ulterioară pare să nu mai fi prezentat interes pentru cei care au pus sentința în aplicare, nici pentru comunitățile rămase astfel mai „pure”. De unde și impresia – greu de contrazis – că răniții sunt „împușcați”, nu tratați.
    Sistemul nu pare să dispună de o procedură de asumare a erorilor grave. Din păcate, liderii par să fie datori să nu-și asume greșeli, iar dacă-și asumă ceva, să fie mereu lucrui nesemnificative sau derivate dintr-o virtute care dă pe dinafară (excesiv de blânzi, de îngăduitori, de darnici, de sinceri, de încrezători). Poate că acesta e unul dintre motivele pentru care recuperările „căzuților” sunt lente, iar reabilitările, rare. Căci cel demascat ca încălcător de norme își atrage nu doar o sancțiune (normală), ci și stigmatizarea comunității care poate fi definitivă. Ca și când pocăința oamenilor care conduc nu ar mai fi pobisilă sau nu ar mai conta… Mai degrabă pare să funcționeze uitarea inerentă, care e doar un proces natural general uman, fără vreo virtute creștină atașată.
    O altă modalitate de încălcare a standardelor este asocierea cu politicienii. Deși standardele etice promovate de la amvon sunt radicale, ferme, inflexibile, liderii religioși sunt destul de des văzuți în compania unor politicieni cu probleme morale și legale dovedite. Aceștia sunt lăsați, discret sau fățiș, să-și facă propagandă electorală pe spezele bisericilor. Sau sunt prezentați ca aliați în diverse cauze… morale (sic!).
    Ar mai putea fi adăugat aici și tratamentul diferențiat al enoriașilor. Cei mai amărâți și mai puțin proeminenți se întâmplă uneori să plătească mai drastic pentru fapte ce le sunt tolerate celor celebri și cu influență. Sau cu bani.
    Nici inconsecvența nu e mai brează. Există doar câteva păcate sancționate dur, în vreme ce altele, deși „clare” sub raport biblic, beneficiază de tratamente mai blânde. Unul dintre acestea este lăcomia de bani, care nu este aspru pedepsită nici la cei prinși în flagrant, iar în rest, e neclar cât de gravă e. Dar vai de cel care se îmbată sau, în unele cazuri, doar bea alcool!
    Această sită morală cu filtre preferențiale creează impresia de falsitate sau ipocrizie și ea este inevitabil asociată cu cei de la amvon, câtă vreme de acolo sunt predicate cadrele „biblice” ale existenței umane.
    Atașamentul față de forme. Din nou, evanghelicii sunt oameni care se laudă că nu au tradiții, iar să vorbești despre atașamentul lor față de forme pare obrăznicie curată. Dar e suficient să le propui să schimbe ora la care se adună, să le ceri să explice de ce au două întâlniri pe duminică sau de ce (nu) poartă batic și te lămurești cum e cu formele.

    Raspunde
  63. Cum să (nu) critici* biserica în mediul online – ghid incomplet
    1. Dacă ești persoană „fizică” fără suficientă vizibilitate, nu ai voie să critici, fiindcă o faci fie din răutate, fie din invidie, fie din frustrare șamd. Și mai ales, nu se cade să facem așa ceva „în văzul lumii” (carele crede, pasămite, că bisericile sunt perfecte și fără cusur).
    2. Dacă ești persoană „fizică” necredinciosă sau aflată în conflict ideologic cu biserica (atei, antiteiști etc.), de ce nu-ți vezi de ideologiile tale? Ia uite cum ne persecută! Suntem victime, suntem martiri! La fel și dacă cineva de altă confesiune formulează o obiecție/observație critică la adresa noastră.
    3. Dacă ești persoană publică (credincioasă), cu „nume”, cu faimă, cu vizibilitate mediatică, atunci poți critica pe oricine și aproape oricum. „Ei, ce dreptate are «fratele»!” „Așa-i, toți suntem… ” „Ce vremuri trăim…” „Unde sunt bisericile de altădată?”….
    4. Dacă se întâmplă să fii unul dintre liderii de opinie, apăi atunci poți face cam ce vrei mătăluță. Poale-n cap, lătúri pe pereți, denigrări publice, minciuni, calomnii, instigări. Toate vor fi considerate: adevăruri incomode, demascări, denunțuri, mustrări justificate, precizări legitime, demersuri necesare.
    5. Cu cât ai mai mulți „fani”, cu atât va fi mai larg răspândită impresia generală că ai dreptate și, în consecință, ești probabil un mic reformator al vremii tale.
    6. Nu e bine să critici motivele de „mândrie” ale momentului, realizările cu care ne fălim. Cel mai indicat e să găsești niște subiecte (sau subiecți) spre care se îndreaptă oricum o bună măsură de antipatie.
    7. Dezacordul la nivel de idei este echivalat, adesea, de către zeloși cu atacul la persoană, cu lipsa de respect, cu „duhul de ceartă” etc.
    Concluzii (intermediare și parțiale):
    1. Ca să exprimi o opinie critică față de un nărav sau dacă vrei să semnalezi o eroare, trebuie să ai un statut de cvasi-celebritate și să rezonezi cu „fanii”.
    2. „Fanii” adevărați acceptă (i.e.: înghit!) orice formă de critică dacă vine de la vedetul lor favorit.
    3. Nu principiile sunt cele care legitimează o opinie, ci numărul de „fani” care o susțin/contestă.
    4. „Fanii” par să urmărească mai ales propriul confort psihic. Astfel că ceea ce le lezează sensibilitățile devine blamabil, iar ceea ce le alimentează suspiciunile sau frustările devine admirabil.
    5. Vedetul are libertate de exprimare aproape totală, este crezut, aplaudat, idolatrizat, worship-at. Dacă vorbește frumos, mieros, biblicos, poate spune cam tot ce-i trece prin cap.
    6. Dacă sunt suficienți, „fanii” pot fi ușor confundați cu ceea ce crede biserica sau cu vocea credincioșilor „simpli”.
    *Notă: Critica poate însemna orice, atâta vreme cât face notă discordantă cu un curent de opinie devenit majoritar.
    PS: Nu fac apologia criticii în sine, ci, cel mult, a libertății de gândire.

    Raspunde
  64. „Vai de voi cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi zidiți mormintele prorocilor, împodobiți gropile celor neprihăniți, și ziceți: Dacă am fi trăit noi în zilele părinților noștri, nu ne-am fi unit cu ei la vărsarea sângelui prorocilor. Prin aceasta mărturisiți despre voi înșivă că sunteți fii celor ce au omorât pe proroci. Voi, dar, umpleți măsura părinților voștri!” (Matei 23:29-32).
    Vocația istoriei a fariseului, se naște din aceeași neodihnă și strădanie de escamotare a hidoșeniei sale lăuntrice. Monumentele la care aduce coroane, statuile pe care le îngrijește, mormintele pe care le văruiește, nu sunt decât încercări de reducere la tăcere a conștiiței vinovate, eforturi de a proiecta o altă imagină nobilă în ochii altora.
    Fariseul deplânge eroarea părinților, care, în loc să se pocăiască la mesajul profeților, i-au ucis pe mesageri. Dorind să dovedească un alt material diferit al plămădelii sale, el zidește monumente victimelor părinților lui, împodobește gropile oamenilor neprihăniți omorâți de ei.
    Fariseul este deci foarte preocupat de istorie, de monumentele ei, mai degrabă. Are o predilecție bolnăvicioasă pentru moaște, relicve, cruci, trioițe, morminte străbune, obiecte sacre ale trecutului. Se înconjoară de ele ca de o fortăreață. La adăpostul atâtor lucruri sfinte se simte în siguranță. Crede că i se transferă și lui din sacralitatea trecutului, se imbibă cu o recunoaștere de care are atâta nevoie. Cum ar putea oare să-și acopere mizeria vieții sale? Trecutul ilustru e o haină onorabilă pentru fariseul dornic de recunoaștere și apreciere. Sărutând icoane, cruci, troițe și moaște de sfinți, fariseul își mai prelungește agonia existenței sale de cârtiță, cu încă o laudă din gura neștiutorilot, cu încă o uimire din privirea ignoranților naivi.
    În timp ce fariseul adoră istoria pe care o convertește intereselor sale meschine, el nu tolerează prezentul. Sfinții sunt demni de lăudat, numai dacă sunt morți. Adoră profeții dacă nu mai sunt în viață. Iubește înțelepții defuncți. Admiră cărturarii postumi. Problemele sale sunt sfinții de azi, înțelepții contemporani și cărturarii în viață. Aceștia sunt ca o amendă la liniștea și spoiala vieții sale. Nu-i poate suferi, pentru că ochiul lor avizat, pătrunde dincolo de varul de pe mormânt, vede dincolo de pojghița subțire și aurie a fațadei sale sacerdotale. Nu-i poate suferi pentru că aceștia știu ce se ascunde sub sutană.
    Fariseul ridică statuie profeților uciși în timp ce pregătește uciderea celor de azi. Își acopere crima de azi cu adorarea monumentelor ucișilor de ieri. Abate astfel atenția contemporanilor de la bătăile din sinagogi, de la răstignirea de azi a celor neprihăniți, cu slujbele sforăitoare de celebrare a istoriei. El nu este decât veriga unui lanț de fărădelegi care se adaugă verigii părinților lui și care se oferă ospitalieră verigii unei noi generații care va venera mâine, desigur, profeții unciși azi.
    Venerarea istoriei nu este decât aprobarea ei, spune evanghelistul Luca: „Prin aceasta mărturisiți că încuviințați faptele părinților voștri; căci ei au ucis pe proroci, iar voi le zidiți mormintele” (Luca 11:48).
    Fariseismul construiește o țară care onorează profeții uciși.
    Mormântul elaborat cu rafinament artistic nu-l disculpă pe ucigaș de fapta lui, cum nici nu este răsplătire celui ucis pentru nedreptatea suferită. El este mai degrabă un efort al noii generații de farisei de a șterge cumva vina părinților lor prin monumentele ridicate victimelor lor. Este aici o cooperare care dovedește că sunt cu toții fasonați din același material. Murdar.
    Pedeapsa divină nu poate fi decât și ea un cumul, adunată de generații. I se va cere acestei generații de farisei „sângele tuturor proorocilor, care fost vărsat de la întemeierea lumii, de la sângele lui Abel, până la sângele lui Zaharia, ucis între altar și Templu” (Luca 11:50-51).

    Raspunde
  65. De la fereastra mea de sus, am urmarit zilele acestea o nouă expresie, o nouă față a acestui fariseu. Nu are banii și nici influența zidirii unor morminte sfinte, cu toate că sare imediat, generos, cu donația sa, sau cu voluntariatul sau la restaurările unor locuri sacre. Are însă vorbe. Multe vorbe. De fapt, fariseul iubește mult vorbele. Nu costă nimic și apoi, sunt mereu la îndemână. Să nu mai vorbim, că-i place atât de mult să se audă vorbind. Fariseul de azi, deci, aduce prinosul vorbelor sale de apreciere iluștrilor oameni ai istoriei. Pentru el, toți sfinții au trăit în trecut. Și ce mari au fost acești sfinți ai trecutului! Și vai, cât de pigmei sunt cei de azi! Ce epigoni, mai suntem cu toții! Foarte ușor, fariseul gândește cam așa: Avram era părintele celor credincioși. Acela dintre noi care pornește cu credință în Dumnezeu, „fără să știe unde se duce”, nu este decât un naiv lipsit de practicalitate. Petru și ceilalți apostoli, s-au rugat pentru bolnavi și aceștiau au fost vindecați. Cei care se roagă azi pentru vindecarea bolnavilor, sunt niște fanatici lipsiți de realism. Farsieul ne îndeamnă să ne rugăm pentru familia care trece prin mari încercări, odată cu boala celui iubit. Să ne rugăm, zice el, pentru doctorii care-l tratează. Pentru dibăcia mâinii chirurgului care operează. Pentru credința omului aflat în criză. Dar nu îndrăznește să se roage pentru vindecare. Dar dacă omul nu se vindecă? Cum rămâne cu prestigiul lui de fariseu?
    Fariseul apreciază rugăciunile poporului lui Israel care sunau ca niște ape mari, pe când îi sfătuiește pe frați să se roage ca „zumzetul albinelor în stup”. Citește psalmii care îndeamnă ca orice suflare să-L laude pe Domnul, ba chiar și copacii pădurii să bată din palme, pe când se supără, nevoie mare, dacă se aplaudă în biserică. Tot ceea ce se face azi este „show” – spectacol. „Unde ați auzit ca Biserica primară să organizeze drame?” întreba cu emfază stârnind sentimentele semenilor săi farisei, un fariseu cu nume mare. Pledând pentru o reîntoarcere la trecut, la valorile lui, fariseul se împotmolise în forme, uitând ca de obieci de conținut.
    Fariseul este fascinat de ambalaj. Marfa nu contează. Știe bine că varul de pe mormânt ascunde putregaiul din el. Ca să-și câștige popularitatea, devine populist. Predică după cum simte el că place audienței. De fapt, avea treabă cu formele de închinare și de prezentare a Evangheliei, care nu erau acceptate de biserica sa. Afurisea pe cei care practicau ceea ce la ei nu era voie. Alții făceau „spectacole”, introduseseră „teatrul în biserică”, organizau „show-uri ca să atragă lumea” etc… „Vă puteți imagina biserica primară făcând astfel de lucruri?”  Avea dreptate. Nu ne puteam imagina. Dar gândindu-mă puțin, aceeași biserică primară nu avusese nici cor, nici fanfară, nici orchestră, nici cor de fete cum avea biserica domniei sale. Nici măcar „retro-proiector” pentru cântările în comun, ca să nu mai vorbim de proiectoare video. Nici amvon. Nici microfon. Nu avea clădire cu aer condiționat. Nici bănci tapițate. Biserica primară nu avea nimic din ceea ce avea biserica domniei sale. Cu ce drep ne afurisea el pe noi, care aveam un pic mai multă imaginație și mai mult curaj să predicăm Evanghelia cu mijloace diferite de ale sale? Cu dreptul păstrării trecutului. Cu vocația istorică a fariseului. Cu praful istoriei aruncat în ochii noștri, încerca acest fariseu, să ucidă bucuria și eficiența prezentului. Dacă am fi fost la îndemâna deciziilor sale, am fi fost excluși, anatemizați, etichetați ca liberali periculoși, scoși afară din biserica sa.
    Există o singură mângâiere (dacă aceasta contează). Copiii fariseului ne vor construi mormintele și ne vor lăuda cărțile scrise de noi și afurisite de tatăl lor, vor aprecia inovațiile și curajul nostru de a sparge tiparele osficate. Bineînțeles, vor declara că ei n-ar fi făcut ceea ce a făcut tatăl lor. Dovedind, cu aceasta, că nu sunt decât copiii lui.

    Raspunde
  66. Pentru a defini ipocrizia, limba română are câteva sinonime: prefăcătorie, lipsă de sinceritate, duplicitate, falsitate, fățărnicie, perfidie, viclenie, minciună, procleție, fariseism, ori chiar împrumutând numele unor personaje celebre pentru prefăcătoria lor: machiavelism și tartuferie. E evident că ipocrizia nu poate fi decât un defect, o caracteristică reprobabilă, dar ia uitați-vă în jur să vedeți câtă lume nu consideră necesar să-și arate adevărata față în relațiile sociale! Unii fac asta pentru că li se pare că devin vulerabili, dacă-i lasă pe ceilați să-i cunoască, dar alții, cei mai mulți, fac asta cu un singur scop, acela de a obține foloase pentru ei, prin înșelătorie. 

    După cum vedeți, prefăcătoria are nume variate, pentru a defini o singură atitudine, aceea de a te arăta drept ceea ce nu ești în realitate. O singură atitudine le este contrară și mortală tuturor acestor fețe ale ipocriziei, anume adevărul. Iar ca un adevăr absolut, nimeni nu poate fi ipocrit pentru vecie, în virtutea faptului că toată minciuna are picioare extrem de scurte.

    Ipocrizia sau fățărnicia a fost ilustrata pentru prima oară în istorie în Biblie, unde Iisus demonstrează ucenicilor că fariseismul, dubla aparență, constituie un păcat. Oamenii nu trebuie să se înfățișeze semenilor lor drept ceea ce nu sunt, pentru a nu-i induce pe ceilalți în eroare. Iar din pildele lui Iisus, în zilele noastre, s-a adaptat la noi zicala: „să faci ce zice popa, nu ce face popa!”, în ideea că popa poate fi și el un fariseu în comportamentul lui cel de toate zilele.

    Prin urmare, ipocrizia este la origine un comportament aberant, incriminant, reprobabil, atâta timp cât el urmărește inducerea în eroare a oamenilor cu privire la adevăratul tău caracter. Iar dacă nu-ți arăți adevărata față, înseamnă că scopul tău este să înșeli cu privire la adevărata ta natură, iar asta se face, întotdeauna,  cu gândul la niște foloase. Evident, ipocritul trebuie să fie de un egoism monstruos, din moment ce nu îl interesează decât binele personal și nimic altceva. Problema care se pune aici, este dacă cei care-l practică fac asta cu bună știință, ori chiar și ei au despre ei o mai bună părere decat ar trebui în realitate; deși eu înclin să cred că ipocriții, din atâta minciună, încep să se considere că sunt altceva decât ceea ce sunt.

    Practicarea ipocriziei poate avea urâte și nesăbuite urmări asupra celorlalți, dar și asupra individului în cauză. Dar, probabil, foloasele celui ipocrit sunt mai mari decât pierderile, dacă el continuă să-și facă din duplicitate un mod de viață. Iar ipocrizia se practică cu sânge rece și fără nici un fel de remușcare, de unde rezidă caracterul ei odios. Iar consecințele ei se pot observa în tipul de relații sociale aberante, paranoice care se dezvoltă între oameni, cea mai evidentă dintre toate fiind lipsa de încredere în oameni,  indiferent că oamenii aia sunt familia sau prietenii tăi.

    Variate sunt formele sub care se poate practica ipocrizia în societatea modernă; astfel, se practică la nivel de afaceri, în care acest defect este perpetuat ca un modus vivendi; se practică în comunicare și publicitate, unde este șlefuit până la nivel de artă, se practică în relațiile inter-umane, unde, după cum ziceam anterior, oamenii nu mai au încredere în semeni, și se practică în viața politică, cu repercusiuni directe asupra noastră a tuturor. Acum, nu te poți aștepta ca un politician să fie altceva decât ipocrit, toată lumea fiind conștientă că politica este soră cu cea mai veche meserie a omenirii, dar au existat și oameni politici care au rămas în istorie pentru viziune și acțiuni foarte bine țintite și care au schimbat în bine istoria. Este drept că noi n-am prea avut noroc de astfel de oameni providențiali, deși putem număra câțiva, pe degetele de la o mână.

    Are ipocrizia vindecare? Aș înclina, mai degrabă, să zic că nu; un om cu bun simț și, de ce nu, cu frica  lui Dumnezeu, nu poate fi ipocrit în relațiile cu semenii. Trebuie să fii un om de nimic ca să poți să fii ipocrit. Trebuie să nu te doară de cât rău poți produce celorlați cu ipocrizia ta și să scuipi pe codul onoarei dintre oameni. Ipocrizia este o chestiune de alegere liber consimțită, și cum zicea o mare actriță într-un film minunat: suntem doar alegerile pe care le facem!

    Raspunde
  67. Falsitatea este oare acelaş lucru cu minciuna, neautenticitatea sau ipocrizia? Consider că sunt diferite, falsitatea este doar o trăsătură a minciunii, neautenticitatea şi ipocrizia sunt rezultate atât ale falsităţii cât şi ale minciunii.
    Pentru a simplifica acest comentariu voi considera falsitatea doar ceea ce este neadevarat, strict opusul adevarului, iar temporar vorbind falsitatea devine o trăsătură de caracter, se perpetuează mai mult timp pentru a deveni şi a se păstra credibilă. O minciună este punctuală şi de obicei pentru a nu fi descoperită, aceasta necesită alte minciuni.
    Într-un fel aş putea considera că pentru falsitate, prefăcătorie sau disimulare, este nevoie de minciuni, mai bine spus, acestea se construiesc prin minciuni şi distorsionări. În acelaş timp minciuna poate să fie mai mult decât un neadevăr, ca ficţiune sau fabulă, minciuna poate să devină ceva diferit de falsitate în sensul pe care îl folosesc în acest text. (idee ilustrată de citatul de mai sus)
    Falsitatea din punct de vedere individual, atunci când este îndreptată spre sine conduce la autoamăgire, neautenticitate, negarea personalităţii, a caracterului şi a preferinţelor, iar îndreptată spre exterior devine încercarea de distorsionare a propriei imagini sau de înlocuire a adevărului (pe când minciuna doreşte uneori doar să îl ascundă).
    Nu vreau să folosesc termenii de bine sau de rău în legătură cu falsitatea, deoarece consider că aceşti termeni sunt relativi şi greu de definit. Ne putem întreba însă dacă există imperative morale imuabile, dacă întenţia este importantă în clasificarea acţiunilor, sau dacă mai degrabă scopul şi rezultatul acţiunilor sunt trăsăturile care să ne ajută în etichetarea lor.
    Pentru a judeca faptele ar trebui să calculăm atât intenţiile de la care au pornit (egoiste, altruiste, ideale, logice), scopurile pentru care au fost puse în mişcare, rezultatatele acestora şi particularităţile situaţiei aduse în discuţie, cât şi identificarea idealului etic sau busolei morale individuale sau sociale a celui care a acţionat.
    Acest ideal despre care vorbesc este unul întipărit în mintea noastră, suntem învăţaţi din copilărie că există nişte norme sau legi imuabile care, în teorie, ne forţează să acţionăm corect, cărora trebuie să ne conformăm, dar tot atunci descoperim că este atât de ușor să deviem de la ele fără repercursiuni dacă nu suntem prinşi.

    Raspunde
  68. PESTERA DE TALHARI.
    Sunt tot mai dezamagit de Bisericile Romane din Arizona, si in mod deosebit de Biserica Penticostala Elim.
    Duhul lumii; certurile de partide, ura, manipularile, scandalurile interminabile, minciunile si dezbinarile au transformat bisericile noastre in niste nenorocite pesteri de talhari.
    Oameni de nimic s-au instalat in fruntea acestor biserici si terfelesc biserica fara pic de rusine.
    Poleiala exterioara a sinagogilor noastre, din nefericire, nu poate sa acopere murdariile si putoarea din interior.
    -Vorbim de pocainta dar suntem mai rai decat nepocaitii din lume…
    -Vorbim de pace dar suntem in razboi unii cu altii…
    -Vorbim de dragoste dar ne uram cu o ura de moarte…
    -Vorbim de sfintenie desi faptele noastre dovedesc tocmai contrariul
    -Vorbim de Dumnezeu dar suntem niste unelte in mana diavolului.
    Si mai avem neobrazarea sa ne numim Copii ai lui Dumnezeu.?
    Doamne ai mila de noi….
    In mod deosebit Biserica Elim a fost si este dominata si posedata de aceste lucruri.
    Scandalurile care domina aceasta sinagoga sunt din nou la ordinea zilei.
    Microbul scandalurilor, microbul dezbinarilor; microbul aducerii politiei la Biserica; microbul de-a tara membrii Bisericii prin tribunale; microbul de-a scoate din Casa lui Dumnezeu printr-un „restraint order” pe cei care nu gandesc ca si cei din conducerea bisericii, sunt boala de care sufera aceasta biserica apostata.
    Acest microb ucigas a fost adus de pastorul Duhora, perpetuat de Lascau apoi de Emil Fedur si-acum de noua conducere a bisericii Elim.
    Oameni fara experienta , fara lumina si calauzirea Duhului lui Dumnezeu si fara bun simt, terfelesc si astazi Casa lui Dumnezeu de parca ar fi cocina lor de porci.
    Pocaiti-va oameni buni pana nu va va ajunge mania si urgia lui Dumnezeu.
    Dati-va demisia din functiile pe care nu le meritati in Biserica lui Hristos.
    In joc nu e numai reputatia Casei lui Dumnezeu, dar e insasi mantuirea voastra.
    Nu va stergeti picioarele cu bunatatea, cu sfintenia si cu Harul lui Dumnezeu.

    Dirijorul de orchestra a fost dat afara din biserica pe baza unui „restraine order” deoarece „SI-A PERMIS” sa ofere flori mamelor de „ziua mamei”…
    Fratilor, voi sunteti copii la minte…dar sunteti oameni maturi la rautate si la prostie.
    Podoaba Casei lui Dumnezeu nu sunt titlurile nici diplomele, si nici scandalurile interminabile.
    SFINTENIA ESTE PODOABA CASEI LUI DUMNEZEU (Ps.93:5)

    Raspunde
  69. Saracul dirijor. Si ce om sufletist!

    Raspunde
    • Doamna Anisoara
      Imi pare rau , dar trebuie sa spun ca parca esti de pe alta planeta , si nu sti cine este ” DIRIJORUL „, si ce suflet are .
      Nu sti cum a venit de la Chicago , cum a chemat politia la Phoenix si a facut comunitatea de rasul lumii . Se numeste CERTARETUL . Poti intra pe Google si vei fi uimita , apoi poti sa postezi cine este ‘saracul dirijor ” .

      Raspunde
  70. Mr. Basha are dreptate. Elimul este epicentrul rascoalelor bisericesti din proximitatea Marelui Canion. However, in celelalte biserici luptele se duc mai latent, mai perfid, mai machiavelic, avand o tencuiala derutanta. Luptele fratidice din afara perimetrului bis Elim au loc in timp ce protagonistii rostesc cuvinte magulitoare in public. Din acest punct de vedere am putea spune ca, confrantii de la Elim, sunt mai „sinceri”, mai transparenti.

    Raspunde
  71. Anisoara Moldovan 1 iunie, 2017, 1:30 am

    Muzicienii, poetii, dirijorii de famfara, cor, orchestra au de obicei o sensibilitate aparte. In plus, nu vad nimic rau prin a oferi flori tuturor mamicilor din biserica. Eu cred ca ele au fost sensibilizate de gestul sau, mai ales in cazul in care el a cumparat florile. E ridicol sa incriminezi un astfel de gest. Daca e „certaret” de ce nu a fost acostat cu o alta ocazie, e straniu ca nu l-ati acostat cand s-a „certat” ci ati fost revoltati in urma unui gest frumos. Am impresia ca prin aceasta a intrat pe un teritoriu care va apartine, o practica uzata, adica sa faceti gesturi frumoase cu alte scopuri. Hotul ii banuieste pe toti de hotie.

    Raspunde
    • Doamna Anisoara
      Dirijorul a fost pedepsit pentru neascultare si nesupunere de comitetul bisericii .
      Comitetul a hotarat sa dea flori tuturor mamelor la serviciul de seara . De ce s-a aflat dirijorul asa harnic sa dea dimineata , cand stia ca biserica a pregatit pentru serviciul de seara .
      Neascultarea se pedepseste .

      Raspunde
  72. Nu credeti ca uneori si membrii comitetului sau chiar pastorii pot fi gresiti? Cazul pastorului Andy Olariu, de exemplu. S-a laudat in biserica cum a mintit serviciile de Immigration si acum, prins cu ocaua mica, nu mai recunoaste.

    http://evz.ro/scandal-dambovitean-servicii-imigrari-sua.html

    E trist ca multi romani din America au incredere orbeasca in pastori. De aceea isi permit sa faca atat de multe abuzuri. Si acest pastoras canadian, nu e in stare sa-si educe propria fiica (Paula), nu se poate conduce nici pe sine (minte cu nerusinare autoritatile) dar vrea cu tot dinadinsul sa conduca o biserica. Stiu ca Dumnezeu va judeca astfel de impostori dar pana atunci credulii se arunca in apa si in foc pentru el pt ca stie sa manipuleze bine.

    Raspunde
  73. Dragilor, referitor la comentariile precedente, am mai vazut lideri religiosi duplicitari, asta nu e singurul caz. Ce ma surprinde insa, este faptul ca acest Adrian Olariu nu-si recunoaste nici macar afirmatiile publice pe care le-a facut. S-a spus public ca are probleme la granite, ca nu-l lasa sa intre in U.S., a spus-o public, in biserica, ca l-a mintit pe vames asupra lucrurilor personale din camion, a spus-o public (in fata la aprox 30 de oameni ca la vama i-au aratat o sumedenie de scrisori, primite de Immigration, cu reclamatii la adresa sa si i s-a spus ca din cauza aceea nu este lasat sa intre in SUA etc,. Toate acestea sunt afirmatiile sale publice. Si acum are indrazleana sa spuna ca nu are probleme cu Serviciile Imigrari ci totul e legat de „procedura normala a obtinerii unei vize”? Desigur, ca „scandalul” dintre el si autoritatile americane nu este ca la usa cortului ci el se evidentiaza prin restrictiile pe care le are, restrictii pe care alti cetateni canadieni nu le au in SUA.

    Raspunde
  74. Păcatul fățărniciei e atașat de o clasă religioasă numită farisei, pentru că fățărnicia face casă bună de multe ori cu religia, bineințeles una care a fost coruptă/. Coruptă nu în sens doctrinar pentru că Mântuitorul îi avertizează pe ucenici care aveau învățătura corectă, ci coruptă în sens practic. Versetul acesta ne avertizează că păcatul poate apărea și în medii morale, chiar și la oameni morali, de aceea atenție! Păziți-vă – înseamnă nu îmbrăcați religia lui Hristos în ipocrizie. Fățărnicia e prezentată precum un aluat poate și pentru că aluatul crește și se dezvoltă (dospește). La o simplă și sinceră privire actuală a creștinismului contemporan se poate vedea că ipocrizia religioasă este în creștere. Ea începe în viața noastră cu un domeniu aproape nevinovat și neimportant dar se extinde apoi ca o rană de lepră. Păziți-vă mai întâi – ar însemna că dintre toate păcatele și ispitele, mai întâi ne dă târcoale ispita fățărniciei. Așadar mai întâi de a ține garda sus altor ispite, ține garda sus în fața ipocriziei. Mai întâi nu vei lupta în domenii complicate ci mai întâi săgețile vrășmașului vor veni din această direcție. Preaiubiților, păziți-vă viața religioasă mai întâi de aluatul fariseilor care e fățărnicia…!

    Raspunde
  75. Vai și amar de capul vostru … Toată ziua cu dumnezeu în gură, vă loviți unii pe alții cu tot felul de zicale „biblice”, totodată cu sufletul și fapta vă dovediți în cele mai adânci tenebre ale promiscuității și ale bârfelor … Sunteți o adunătură de ipocriți, nu sunteți în stare să vedeți esența unei știri extrem de importante. Trump este cea mai neagră amenințare pentru Omenire în sine și voi veniți cu smiorcăieli din biblie să vă idolatrizați acest „lider de carton”, cu jucării nucleare la îndemână ! Ar fi corect să vă retrageți in bisericile voastre și să nu faceți politică, deoarece doar cu ajutorul unor retardati ca voi a putut această pacoste să ajungă presedintele Americii, implicit și să devină amenințarea Nr. 1 a Omenirii, a mediului Planetei și a economiei mondiale … Este un elefant într-un magazin de porțelanuri, întrebarea nu este „dacă”, ci când face praf Planeta acest gunoi de om …

    Raspunde
    • Daca taceai filozof ramaneai .
      Vai de capul tau . Esti gay sau musulman ?
      Pe cine ai vrut sa alegi , o lesbianca tradatoare de tara ?
      Cel putin Trump este un crestin si are frica de Dumnezeu . Praful se allege de capul tau .

      Raspunde
  76. Ce vorbesti prostii „Eu”. Noi nu ne lovim in cap unii pe altii, doar facem curatenie prin biserici:

    http://www.infocrestin.com/?s=andy+olariu

    S-au strecurat si printre noi cativa impostori si nu vedem sa existe o alta cale de-a scapa de ei. Oamenii acestia nu au ce cauta la anvon. Noi i-am pus noi trebuie sa-i deratizam. Asta nu inseamna ca ne mancam unii pe altii, cum zici tu. Noi nu dam in cap acestor oameni doar le aratam ca nu se califica sa slujeasca in biserica.

    Raspunde
  77. Cel mai semnificativ cap de acuzare la adresa lui Adrian Olariu este: Adrian Olariu was not a voluntary pastor as he claimed!! Daca Olariu a fost pastor voluntar atunci toti pastorii sunt voluntari, deoarece salariul lor provine din donatiile enoriasilor. Sa primesti constant, prin intelegerea bisericii care ti-a fost comunicata ca iti vor da $2000/ luna si iti vor plati chiria pentru ca indeplinesti functia de pastor, inseamna sa lucrezi fara drept de lucru. Daca ai fi fost voluntar atunci intr-o luna ai fi avut $700, in alta $1000 and so on. In cazul tau, Adrian Olariu, venitul lunar porneste de la $2000 in sus. $2000 plus platirea chiriei au fost sume asigurate de biserica. Donatiile au fost peste (ma refer la ceea ce ti-au mai bagat altii in buzunar, ce chletuieli ti-au mai platit etc). In cei peste doi ani cat ai locuit in Arizona NU ai fost pastor voluntar, cum minti in dosarul tau. Acum te pui sa-i stropesti cu noroi pe cei care te-au demasacat si tot tu joci rolul de victima..

    Raspunde
  78. Vinovatul principal pentru ca Ekklesia, Arizona a ajuns la sapa de cauciuc nu este Adrian Olariu ci Ioan Grosu (cumatru de 68 de ani). Vulpoiul batran este fiul unui turnator la Securitate, care isi vindea fratii penticostali la securisti, care ii informa unde se tin rugaciuni, cine aduce Biblii in tara, si ii punea pe militieni pe urmele lor. Acesta a fost tatal lui Ioan Grosu, mana dreapta a lui Olariu, loctiitorul sau in momentul de fata. Andy Olariu nu ar fi ajuns atat de contestat daca nu s-ar fi intovarasit cu vulpoiul acela batran, care de Dumnezeu nu se teme si de oameni nu ii este rusine. Acel individ grotesc se duce la intalniri de rugaciune doar sa-si traga pe sfoara fratii si sa barfeasca, in timp ce incearca sa manipuleze sentimental enoriasii spunandu-le „vai ce durere am simtit in inima cand am vazut-o pe sora bolnava….”. Grosule, daca simteai durere in inima ai sta pe banca ta si ar trebui sa simti durere pentru copiii tai care au apucat-o pe carari sucite. TU zici ca iti pasa de ei dar nu-ti pasa suficient incat sa stai pe bancuta ta asa cum iti cere Scriptura. Nu conteaza ce zic lingusitorii de pe langa tine, care nu ar fi in fata bisericii daca nu ar fi un altul tot incult ca ei acolo. Asa ca, mai bine stai tu pe bancuta ta si smereste-te pana nu e prea tarziu. Nu se stie cand vine clipa si ajungi acolo unde viermele nu moare si focul nu se stinge, regardless ce vor spune ortacii tai la serviciul funerar. Inainte sa te duca pe patru scanduri, eu propun sa te retragi din doua motive serioase: 1) Incompetenta si 2) Ipocrizie.
    Tu te complaci in ipocrizie atata timp cat tu ca falimentar in familie le spui altora ce sa faca si sa nu faca. Ce autoritatate sa ai tu asupra lor? Eu zic ca mai rau ii provoci la manie cand vad epave din astea la conducerea bisericii. Andy Olariu mai are sansa sa-si spele obrazul patat de prezenta ta prin ati da un spit, sa-si ascuta pantofii si sa-ti de-a un spit incat sa nu te opresti pana la San Diego… Ioan Grosu este cel mai tupeist si cel mai duplicitar neoprotestant roman din Arizona.

    Raspunde
  79. Cei de la Elim pot sa multumeasca lui Dumnezeu ca au scapat de un specimen extrem de nociv, Ionel Grosu:

    http://www.asiiromani.com/phoenix-arizona-suceveanul-grosu-o-face-lata/

    Emanuel Fedur cel putin era un tip educat, pregatit, aveai ce sa iei de la predicile lui. Grosolania lui Ionel Grosu, insa, nu poate fi egalata decat de stupiditatea ce il defineste.

    Raspunde
  80. Da, intr-adevar Ioan Grosu este cel mai disgratios individ de pe la anvoanele bisericilor din Arizona. Omul acesta a facut o politica mizerabila cand a venit Olariu la Phoenix, vorbindu-i de rau pe la spate pe toti cei care nu l-au votat pe incultul de Andy Olariu iar actiunile detestabile ale grosului i-au placut lui Olariu, care luat langa el… Lui Andy Olariu i-a placut de Grosu si pentru ca e mai incult decat el. I-ar fi fost greu lui Olariu sa gaseasca unul mai mediocru decat Grosu.

    http://www.infocrestin.com/phoenix-arizona-suceveanul-grosu-o-face-lata/

    Ambii copii ai lui Ionel Grosu nu sunt pocaiti iar fiul sau neaga existenta lui Dumnezeu. In timpul acesta ipocritul de Grosu da cu Biblia in cap altora… dar cand e vorba de versetele care-l incrimineaza pe el, are orbul gainii. „Indragi-l-ar ciorile /Si spanzuratorile”, ar spune marele poet national.

    Raspunde
  81. Piosenia lui Andy Olariu si-a lui Ion Grosu imi aminteste de Gigi Becali:

    https://www.youtube.com/watch?v=fvbXRazvyz4

    Cei doi se pretind a fi unsi dar in realitate ei sunt doar unsurosi. „Pastorii lui peste prajit” pt ca astia nu sunt competenti nici de ciobani, d-apoi de pastori peste sufletele oamenilor? Mare mai este gradina Domnului!

    Raspunde
  82. Pe data de 5 noiembrie, 2017 (va rog sa retineti aceasta data), Emanuel Fedur va fi prezent la biserica Elim din Phoenix, Arizona. Deci, exact peste 3 luni!

    Raspunde
  83. Conventia bisericilor penticostale romane din Statele Unite si Canada 2017 va avea loc in perioada 1-4 septembrie in Phoenix, Arizona. Coordonatorul conventiei va fi biserica Maranata, pastorita de Nelu Filip iar cladirea bisericii Happy Valley, condusa de Cornel Avram, va gazdui evenimentul. Conventia Penticostala 2017 va fi transmisa in direct pe situl http://www.happyvalley.cc La aceasta intrunire se asteapta sa participe aproximativ 4000 de persoane. Conventia Bisericilor Penticostale din SUA este cel mai mare eveniment romanesc din diaspora.

    Raspunde
  84. Emy Fedur a declarat la biserica Elim din Timisoara ca sunt minciuni aceste zvonuri si ca faptul ca trebuie sa astepte sa ii vina viza „este o procedura normala”. Deci se pare ca este o procedura normala ca dupa ce locuiesti cativa ani in SUA, esti student aici, sa mergi in Romania sa-si reinnoiesti viza si sa trebuiasca sa astepti cativa ani in Romania pana ti-o reiinoieste… Fedur numeste asta „procedura normala” in plenul bisericii Elim din Timisoara!!!

    Raspunde
  85. E putin relevant daca a fost „intors” din aeroport sau I s-a refuzat viza la ambasada americana din Bucuresti. Important este ca ambasada americana nu ii da viza sa reintre in SUA. Din moment ce tot ce s-a scris este adevarat, mai putin detaliul cu aerportul si chestiunea discutabila ca nu I se trage de la predicile sale politice aiuristice, trebuie sa ai mare tupeu sa afirmi ca „ziarele scriu minciuni despre tine”. La cate inexactitati spune Fedur in predicile lui, daca am folosi aceeasi logica, am putea spune ca tot ce predica Fedur sunt minciuni..

    Raspunde
  86. Maaaai sa fie! Atatea comentarii pt un pastor… Cand va ard politicienii la buzunare , nu se prea vad „fratii” , pt ca ei au economie proprie, banci proprii CAR propriu. Desi nu ma intereseaza orientarea religioasa a nimanui , ajung la concluzia ca neoprotestantii sunt cea mai falsa specie din cate exista. Farisei. Atati sa mai ramana cati am botezat eu 😀😀😀😀😀😀. Cu prim pocaitul in frunte . Falconetti olteanu bradizat

    Raspunde
  87. Cea mai mare greseala care poate sa o faca un vizitator fara green card este sa plece din USA.
    Nici un avocat de specialitate nu l-r sfatui sa faca asta. Faptul ca un pastor roman a predicat despre Trump, nu inseamna nimica.
    Poate daca l-ar chema Hillary Clinton ……..

    Raspunde
  88. In sfarsit s-a terminat cu venitul lui Fedur in USA
    Toti care ati fost asa de destepti si a tot stiutori , sa va dati o palma peste gura si de acum ancolo sa taceti
    Cand Dumnezeu inchide o usa, nu mai poate sa o deschida nimeni.

    Raspunde
  89. anonim din Phoenix 31 octombrie, 2020, 6:34 am

    Vreau sa spun ca Pastorul Fidur a mintit ca din cauza ca a vorbit inpotriva lui President trump nu mai poate sa Vina in the USA
    ESTE DOAR O MINCIUNA
    Au fost alte probleme la biseric si cu EL.

    Raspunde
  90. A vorbit foarte uri si de la anvonul Biserici pentru care nu are respect
    Domnul sa aiba mila si sa il Ierte
    Dar el este prea Mindru .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.