VEȘTI PROASTE din Italia! Milioane de români, AFECTAȚI!

VEȘTI PROASTE din Italia! Milioane de români, AFECTAȚI!

Premierul Matteo Renzi şi Ministrul italian al Economiei Pier Carlo Padoan au lăsat să se înţeleagă că Italia ar putea intra în al treilea an de recesiune, după o scădere a PIB cu 1,9% în 2013 şi -2,3% în 2012.

Guvernul italian a revăzut în scădere previziunile sale asupra creşterii economice din Peninsulă, anunţând o reducere a PIB-ului cu 0,3% în 2014.

Consiliul de miniştri de la Roma a adoptat marţi un Document despre economie şi finanţe (DEF) revizuit în care este prevăzut un recul al PIB cu 0,3% în acest an şi o creştere de 0,6% în 2015, a anunţat ministrul economiei, Pier Carlo Padoan, la finalul şedinţei de guvern. În aprilie, estimările oficiale indicau o creştere de 0,8% pentru 2014.

Raportul dintre datoria publică şi PIB a fost revăzut la 131,6% în acest an şi 133,4% în 2015, a adăugat demnitarul italian. În ce priveşte obiectivul deficitului bugetar, acesta se menţine în limitele europene, la 3% în 2014 şi 2,9% anul viitor, a subliniat ministrul economiei.

Aceste revizuiri nu constituie o surpriză dacă se ţine cont de severa deteriorare macroeconomică a Italiei în ultimele luni.

„Cadrul macroeconomic s-a deteriorat mult”, a explicat Padoan. De asemenea, ministrul a admis că programul privatizărilor aduce la buget venituri sub cele prevăzute, echivalentul a 0,7% din PIB.

În aceste condiții, milioane de români care lucrează cu forme legale în Italia ar putea avea de suferit, întrucât rata şomajului este aşteptată să ajungă la 12,6% în acest an şi la 12,5% în 2015.

Foto: bloomberg.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.