1 IUNIE a venit cu REDUCEREA TVA la alimente și DUBLAREA ALOCAŢIILOR pentru copii

1 IUNIE a venit cu REDUCEREA TVA la alimente și DUBLAREA ALOCAŢIILOR pentru copii

Veşti bune pentru toţi românii: de la 1 iunie se aplică reducerea TVA de la 24% la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică, aminteşte deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad. În urma acestei reduceri, ar trebui ca alimentele să fie mai ieftine cu cel puțin 12,5%. Tot cu această dată intră în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii.

„1 iunie este o zi importantă pentru toți cetățenii țării, o dată ce marchează o premieră în politica românească, în condițiile în care Guvernul Ponta este primul care dublează alocațiile pentru copii și reduce TVA. După anii de austeritate și de suferințe produse românilor de cei care astăzi au tupeul să-și aroge numele unui partid istoric, Partidul Național Liberal, iată că România are o guvernare și un prim-ministru care știu să propună și să aplice atât măsuri cu impact economic major, cât și măsuri cu impact social la fel de mare”, a afirmat deputatul Dorel Căprar.

Acesta a precizat că reducerea TVA va fi aplicată pe tot lanţul economic, de la producţie până la vânzarea către consumatorul final, de către toţi furnizorii, indiferent dacă sunt producători sau comercianţi, potrivit normelor de aplicare a măsurii fiscale. „Reducerea TVA va stimula consumul şi va ajuta astfel toţi producătorii şi comercianţii, fiind și un factor determinant în reducerea evaziunii fiscale. Tot astăzi, chiar de Ziua Copilului, va fi promulgată legea privind dublarea alocațiilor pentru cei mici. Plenul Camerei Deputaților a aprobat, pe 20 mai, cu unanimitate de voturi, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Vara va mai aduce o schimbare majoră pentru români: Premierul Victor Ponta a anunțat că de la 1 iulie intră în vigoare salariul minim de 1.050 lei. Este vital ca această linie să continue și în viitor, pentru că România are nevoie în continuare de o guvernare care înțelege și nevoile economiei și pe cele ale cetăţenilor”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.