Acțiunea de DEZINFECTARE în blocuri a fost întârziată nepermis de mult, dezorganizată și slab efectuată

Acțiunea de DEZINFECTARE în blocuri a fost întârziată nepermis de mult, dezorganizată și slab efectuată

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma decretării stării de urgență pe teritoriul României de către Preşedintele țării, începând din data de 16 martie 2020, conducerea ULAL Arad recomanda administratorilor de condominii și comitetelor executive, prin președinți, să ia toate măsurile necesare de protecție a locatarilor.

Astfel, pe durata stării de urgență națională, comitetele executive ale asociațiilor locative și administratorii trebuie să ia măsuri de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19

În conformitate cu  reglementările Legii nr. 196/2018, art. 55, alin. (1) Comitetul executiv are următoarele atribuții: n) gestionează situațiile excepționale și de criză.

În clădirile de tip condominu riscul de contaminarea și răspândire a unei epidemii este mult mai mare, raportat la locuințele individuale și este foarte important să se impună reguli stricte cu privire la sănătatea publică.

Majoritatea comitetelor executive si administratorii s-au implicat și au fost luate măsuri de igenizare și dezinfecție a părților comune a condominiilor.

Odată cu decretarea Ordonanței Militare nr. 4/29/04/2020 de către Ministerul Afacerilor de Interne, această procedură de dezinfecție a fost delegată administrațiilor locale de a dezinfecta părțile comune a condominiilor.

Punerea în practică a acestei ordonanțe a necesitat unele proceduri birocratice iar la Arad s-a întârziat foarte mult fața de alte adminstrații locale din țară.

În  urma demersurilor făcute de conducerea  ULAL Arad, în data de 09.04.2020, la Primăria Arad și la Instituția Prefectului, s-a demarat dezinfectarea cu prioritate a condominiilor care au avut cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Cu mare întârziere, la celelalte condominii din cartierele Aradului, dezinfecția a început doar în data de 21 – 22.04.2020, conform anunțului făcut de Primăria Arad.

Din informațiile primite de la locatari și președinții asociațiilor de proprietari sunt multe nemulțumiri legate de procedura și derularea acestei activității de dezinfectare la blocurile de locuințe din cartierele Aradului.

În concluzie, această acțiune a fost întârziată nepermis de mult, deorganizată și slab efectuată. Aceleași probleme le-au avut asociațiile și cu privire la curățenia și toaletarea zonelor verzi dintre blocuri.

Dorina Lupșe – Președinte ULAL Arad 

  1. […] Lupșe, președintele ULAL Arad, afirmă într-un comunicat de presă că a fost nevoie de demersurile Uniunii pe lângă autorități pentru ca acțiunea să demareze […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.