ALDE: „Întâi stătătorul Aradului a reușit ceea ce nimeni nu a îndrăznit înaintea sa: Să îngroape, la propriu și la figurat, sportul”

ALDE: „Întâi stătătorul Aradului a reușit ceea ce nimeni nu a îndrăznit înaintea sa: Să îngroape, la propriu și la figurat, sportul”

În domnia sa prelungită peste oraș, întâi stătătorul Aradului a reușit ceea ce nimeni nu a îndrăznit înaintea sa: Să îngroape, la propriu și la figurat, sportul, se afirmă într-un comunicat de presă al ALDE.

„Rând pe rând, stadioanele municipiului au fost demolate fără pic de rușine sau milă, împotriva legii care subliniază că schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, respectiv cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate. Doar că acest lucru nu l-a interesat și nici nu îl interesează pe primar, mult prea preocupat de interesele lui personale și ale clientelei sale politice. Prin urmare, s-a ajuns în situația ca UTA, un nume care ducea faima Aradului în întreaga lume în 1970, adică puțin după nașterea lui Falcă la Brad, să ia calea exilului la Șiria, unde este nevoită să își dispute meciurile de pe terenul propriu”, se arată în comunicat.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă cu largul concurs al edilului șef, căruia îi pasă de sport doar în măsura în care îi servește imaginea. Nu este de mirare că UTA stă să cadă în eșalonul trei în timp ce formația noastră de baschet feminin, care până mai deunăzi câștiga titluri naționale, acum se chinuie, nu-și regăsește cadența. Sportul de performanță a devenit o amintire pentru echipele arădene, pentru suporteri în general. Precum în alte domenii, administrația locală a distrus și aici tot ce s-a clădit cu trudă de către alții, vreme de zeci de ani” – constată Claudiu Nichitean, vicepreședinte al ALDE Arad.

Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă lucrările interminabile de la arena Francisc Neuman. „Stadionul din Calea Aurel Vlaicu ar fi trebuit să fie demult predat la cheie. Nici vorbă de așa ceva, iar în ritmul în care avansează lucrările nici nu se întrevede nimic bun. Probabil scenariul ales de actualul primar este să aștepte viitoarele alegeri locale pentru ca atunci, în campanie, să apară pe un cal alb, drept salvator, și să îl prezinte ca pe o măreață realizare, la pachet cu alte așa-zise “beneficii” pentru arădeni, în fapt minciuni repetate, înșirate cu o oarecare dibăcie. Numai că, pe de altă parte, eu am încredere în arădeni, în faptul că nu pot fi înșelați la nesfârșit, că au înțeles ce se ascunde în spatele acțiunilor întreprinse de acest personaj nefast pentru istoria și evoluția urbei noastre” – a adăugat vicepreședintele ALDE.

Loading...
 1. cine va face comunicatele astea sforaioare?! parca ati ramas blocati in anii 90!

  Raspunde
 2. PSD a distrus intreaga infrastructura a sportului, prin privatizari ilegale si prin nefinantarea sportului.

  Raspunde
  • Perfect corect! Si toti stim asta! Nu cred ca sunteti convinsi nici voi ziaristii de ceea ce scrieti..dar nah…trebuie sa mancati si voi o paine … rusine pt pretul ieftin cu care va vindeti

   Raspunde
 3. Cine a distrus stadioanele strungile CFR și altele?parca Falca cu CIONCA nu?sa nu vorbească PD-L istii și PNL .

  Raspunde
  • @„Cine a distrus stadioanele strungile CFR și altele?parca Falca cu CIONCA nu?sa nu vorbească PD-L istii și PNL ”. Acele stadioane au fost retrocedate in baza legilor facute de PSD/PDSR. Ce trebuia sa faca Falca? Sa nu respecte legile? Cionca? Ce legatura are? Stadionul din Pecica este bine mersi functional.

   Raspunde
 4. Stadioanele distruse nu erau ale primariei ,ci ale societatilor comerciale privatizate ilegal de PSD , respectiv guvernarea ADRIAN NASTASE.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.