APEL DISPERAT la preşedintele Iohannis, din partea bunicii de 80 de ani a tânărului CONDAMNAT LA MOARTE în Malaysia

Cazul tragic al tânărului român în vârstă de numai 21 de ani condamnat la moarte în Malaysia a ajuns în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Disperaţi că Ionuţ Gologan nu mai are decât un termen de judecată, la Înalta Curte Federală, unde se va judeca recursul său împotriva sentinţei prin care a fost condamnat la moarte, tatăl şi bunica sa, oameni simpli din satul Telega, cei care l-au crescut de mic, fac tot posibilul să-l scape pe tânăr de la pedeapsa capitală.

Unul dintre demersuri aparţine bunicii lui Ionuţ, Eugenia Gologan, în vârstă de 80 de ani, cea care i-a ţinut loc de mamă şi care acum încearcă să-şi scape „lumina ochilor” de la cumplita soartă decisă de magistraţii malaezieni. Disperată, bunica lui Ionuţ Gologoţ, i-a adresat un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, în care-i cere să intervină pentru a salva viaţa nepotului ei.

„A făcut maică-mea un memoriu la domnul Iohannis săptămâna trecută. Acum vreo trei săptămâni am fost şi la domnul ministru Aurescu…”, a povestit tatăl lui Ionuţ, citat de ziarul „Ring”.

De remarcat, că şi Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a declarat că, dacă Ionuţ Gologan nu va avea câștig de cauză la Înalta Curte Federală, atunci va fi nevoie de un „demers politic“ pentru a-l salva. Ministerul de Externe a adresat deja o scrisoare autorităţilor malaeziene, în care solicită extrădarea tânărului.

Ionuţ Gologan, care a fost condamnat pentru că a acceptat să transporte o sacoşă în care se aflau droguri, nu are de partea sa legea din Malaysia, unde asemenea fapte sunt pedepsite cu moartea, nepunându-se deci problema comutării sentinţei în detenţie.

Din acest motiv, speranţele de a-l salva se leagă mai degrabă de o intervenţie politică la cel mai înalt nivel.

Între timp, pentru tânăr intervine avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, care consideră, la rândul său, că în paralel cu demersurile juridice de reprezentare a lui Ionuţ trebuie să se intervină politic pentru a i se salva viaţa.

Citeşte şi:

  1. cineva sa-l ajute va rog!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
    • Cineva sa îl execute mai repede va rog. Ce dracu viața unui dobitoc e mai valoroasă ca a alte mii de oameni nevinovați? Ce dracu aveți prostul pe umeri numai ca sa nu va ploaie în gat. Pac pac

      Raspunde
  2. Sa il execute! Trebuia sa se gandeasca ca banii nu se fac doar prin trafic de droguri!
    Are presedintele destule de facut decat sa piarda vremea cu toti idiotii!
    Pac-pac !!!

    Raspunde
  3. Când risti trebuie sa STI si ce Riști! Dpdv uman îmi pare rau, dar el rămâne doar cu părerea de rau!

    Raspunde
    • Alex si Robert. Ba voi sunteti niste cainii fara suflet ma voi nu mai gresiti firati ai dreacu de prosti k de asta este rautatea asta in romania ati fi in stare sa va mancati intre voi

      Raspunde
      • Vasile știi de cine imi pare rau, știi de cine imi este mila? Imi pare rau de toți tinerii/tinerele care li se oferă/ vinde droguri de la traficantul asta!!! Cate familii se distrug din cauza dependentei de droguri? Gândește înainte sa vb, aici e vb de un infractor, oricât de triste ar fi scrisorile.

        Raspunde
      • Ba Vasile toată lumea mai greșește dar asta nu e o greșeală. Asta a fost făcută cu buna intenție și a știut și riscurile. Unu fura o găină

        Raspunde
  4. Eu am locuit in Thailanda si Indonesia si stiu ca legile sunt foarte aspre privind drogurile. Aceste tari turistice au probleme cu traficantii autohtoni, nu mai au nevoie de turisti straini care ar putea face bani frumosi din droguri.
    Sansele de scapare pt tinarul roman sunt minime.Imi pare rau pentru familie.
    Ma intreb ce cauta tinarul de 21 de ani asa departe de casa si de unde bani de calatorie? Precis nu de la familie.

    Raspunde
  5. e prea tinar pentru pedeapsa capitala daca avea mai mult de 24 era alceva

    Raspunde
  6. sunt convins ca dl presedinte Iohannis va face tot ceea ce-i sta in putinta sa-l salveze pe tanar. nu e un nazist lipsit de inima cum il cred multi. dimpotriva, este un om de calitate si de mare caracter!

    Raspunde
  7. Fiecare om are dreptu la o adoua sansa si sper sa o primeasca si el egal ce a savarsit

    Raspunde
  8. Da…cam astia suntem noi romanii!! Indiferent ce a facut nimeni nu are dreptul sa il condamne la moarte! Sa fie judecat in tara,sa faca puscarie,dar in nici un caz sa fie omorat! Nu mai judecati un om doar dupa ce auziti,nu aveti de unde sa stiti ce viata sau ce nevoi avea baiatul asta!! mi se pare inimaginabil faptul k noi,ca si romani,ne dorim moartea unu altuia in loc sa fim uniti ! uitati-va la cei din jurul vostru,din alte tari,cat pot fi de uniti,cat se ajuta,si ca proverbul „unul pt toti si toti ptr unul” la ei inca mai functioneaza,spre deosebire de noi,care nu stim decat sa dorim raul celui de langa noi,si sa calcam peste el k sa ajungem noi unde ne-am propus! Rusine sa ne fie!!

    Raspunde
    • Mai desteptule tu cand ai nevoi te duci intr o tara ca aia cu legi capitale sa cari droguri si sa nenorocesti pe altii daca ti iese!? Sau daca nu sa te nenorocesti pe tine? Nu! Pt ca evaluezi riscurile sau poate esti un om ce respecta legea. Ei.. Cretinul asta a fost dispus sa riste, nu ma intereseaza de ce, este un infractor si un idiot care a calculat prost. Daca i iesea treaba ajungea in tara si te trata ca pe un nimic retardul pt ca avea bani, pielea la adapost, n ar mai fi contat ca tu in caz de ceva ii tii partea. Asa ca.. Duca se in plm, roman sau alta natie, a riscat, a fost prost, sa l friga acum. De ce ar avea el mai multe drepturi ca un cetatean al tarii unde a comis infractiunea? Fix pix. Aduce a cazul americanului de la noi care beat a omorat omul cu masina pe trecerea de pietoni, si l au luat americanii acasa ca au 3 coaie si n a patit nimic, daca era judecat aici era omor prin imprudenta, ti a placut atunci cand a scapat? Nu! Ei nici malaiezienilor nu le place cand strainii sunt scutiti de legea lor dar o comit in tara aia

      Raspunde
    • Flori, dacă aveai un copil în școală și primea și el puțin praf? Și pe urma cate un ac în vena? De aici sida este foarte aproape și de aici moartea. Fără voia lui ca săracul nu se mai poate apara după ce a pus în gură narcotanul.dacă scăpa o sa mai încerce și alta data pana reușește.bune legi mai au aia acolo.

      Raspunde
  9. dar soldatul american care l-a ucis pe Teo Peter? nici macar nu a fost judecat in Romania. unde-i dreptatea sau americanul e mai om decat romanul?

    Raspunde
    • De acord cu tine si ala trebuia executat in Romania dar noi avem legi de rahat si de aceea suntem ca niste pisati care ne plangem pentru orice . Daca aveam coloana pentru un beat care a omorat un om tot pedeapsa capitala merita

      Raspunde
    • Asa vad si ei situatia, ala a comis o cu buna stiinta acolo, de ce ar avea alte drepturi decat cetatenii tarii aleia? Stia ce l asteapta, a insistat in prostie..asta e, un nenorocit mai putin si o sacosa de prafuri in minus prin scolile romanesti

      Raspunde
  10. Vad ca toti anonimii s-au aprins dar imi mentin afirmatia ca daca esti intr-o tara straina si comiti asemenea porcarii trebuie sa platesti. Eu toti banii care i-am facut i-am facut cinstit si am muncit pentru ei dar genul asta de fapte de trafic de droguri, crime si furturi nu le-as ierta nici la mine in tara. Pentru nimic in lume nu as plange dupa viata unui mucos de traficant. Cred ca e prea blanda pedeapsa capitala pentru el ! Asa ca anonimilor rugati-va in continuare pentru viata unui traficant !

    Raspunde
    • Dacă ar fi furat ceva ca ii era foame nu era problema, dar sa devii bogat peste noapte distrugând sute sau chiar mii de oameni nu este corect. Asta își merita pedeapsa. Este un criminal. Nu le place munca cinstita la fel ca toată lumea, sau dacă vrea sa ajungă departe sa învețe pana iese fum din cerebel dar nu distruge oameni și familii.

      Raspunde
  11. english man in new york 16 martie, 2015, 9:32 pm

    oricarui om tre sa i se acorde the second chance.

    Raspunde
  12. E roman oameni buni sunt multi romani ce cad prada raului am 10 ani de strainatate si am vazut multe multi nevinovati romani se duc la puscari pt alti chiar daca a fost constient de ce a facut presedintele e obligat sai ceara extradarea e roman oameni buni saracia din tara natala ai fac pe multi sa se apuce de prosti nu fiti rai viata doar dumnezeu neo poate lua

    Raspunde
  13. Răzvan, pana la Dumnezeu ne mănâncă sfinții. O sacoșa de droguri e inadmisibila. Este foarte mult de lucru pentru toată lumea în lumea asta.

    Raspunde
  14. Ori ce a facut nu suntem noi în stare sa pecetluim soarta unui om orcine poate gresi orcine poate fi influentat orcine poate fi manipulat amenintat sau obligat sa faca lucru ala pana nu stiti cum si în ce consens a fost prins cu sacosa eu spun ca nu merita sa vorbim….si da sunt înpotriva pedepsei capitale poti face puscarie dar viata nu iam dato noi si nu avem dreptul noi sa o luam…!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.