Aproape 250 de milioane de lei pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare în județ

Aproape 250 de milioane de lei pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare în județ

Mai multe orașe și comune din județul Arad au obținut o finanțare de aproape 249 de milioane de lei, prin PNRR, pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare.

„Transformăm infrastructura de apă și canalizare din comunitățile arădene printr-o finanţare de 248,94 milioane lei obţinută în urma selecţiei proiectelor depuse în cadrul Componentei C1 din PNRR Managementul apei – Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare. Recent au fost comunicate rezultatele acestei selecții, urmează etapa de contractare și apoi execuția lucrărilor”, a declarat Glad Varga, deputat liberal de Arad.

Acesta a ținut să precizeze că la finalizarea lucrărilor fiecare gospodărie din unitățile administrativ teritoriale care beneficiază de aceste proiecte va avea acces la rețelele de apă și canalizare.

„Cu o lungime totală de 110,96 km pentru rețelele de apă și 163,53 km pentru cele de canalizare, ne asigurăm că fiecare gospodărie din UAT-urile Ineu, Buteni, Sântana, Pilu, Vladimirescu, Pecica, Nădlac va beneficia de acces la servicii de apă și canalizare de calitate. Proiectele vor contribui la reducerea riscului de boli asociate apei contaminate şi la îmbunătățirea condițiilor de igienă în comunități, accesul la apă curată şi canalizare fiind esenţial pentru sănătatea şi bunăstarea noastră. O infrastructură adecvată de apă și canalizare este vitală pentru dezvoltarea economică durabilă a regiunii noastre. Investițiile în aceste proiecte vor crea locuri de muncă locale și vor atrage investiții suplimentare în zonă. Ne dorim ca fiecare casă să beneficieze de servicii de apă şi canalizare adecvate timpurilor în care trăim şi, prin urmare, vă invit să susţineţi cu încredere aceste proiecte esenţiale pentru un nivel de trai european”, precizează deputatul liberal arădean, Glad Varga.

Foto: Arhivă, carcater ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.