Migranți care încercau să treacă ilegal granița, depistați cu ajutorul unei drone

Migranți care încercau să treacă ilegal granița, depistați cu ajutorul unei drone

Mai multe persoane care încercau să treacă ilegal granița au fost depistate cu ajutorul unei drone.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat, ascunși în mijloace de transport, respectiv deplasându-se pe jos, 18 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Cinci cetăţenii din Pakistan și Sri Lanka au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand cu ajutorul unei drone.

„În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, cu ajutorul unei drone, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Sri Lanka, intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au depistat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism înmatriculat în Serbia și condus de un român, cinci cetăţeni străini.

În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Sri Lanka, Etiopia și Bangladesh.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor au descoperit, în data de 17.02.2024, trei persoane din Congo, ascunse sub una din semiremorcile transportate de vagoanele trenului de marfă care circula pe relația Oradea-Stuttgart. Alte cinci persoane din Egipt au fost descoperite la aproximativ 300 de metri față de linia de frontieră, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, într-un autovehicul înmatriculat în Italia. 

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii  autoturismelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.