Aradul în epoca Covid: 11.000 de DOLARI și un JOB PIERDUT, pentru un test fals pozitiv

Aradul în epoca Covid: 11.000 de DOLARI și un JOB PIERDUT, pentru un test fals pozitiv

O femeie din Arad a fost băgată forțat în carantină împreună cu soțul și copiii, înainte cu o zi de a pleca în Australia, din cauza unui test PCR pozitiv al soțului, test care s-a dovedit a fi fals pozitiv.

După un test pozitiv PCR al soțului al arădencei în cauză (acesta fiind cetățean australian), a urmat un set de multe alte teste, toate rezultând negative.

Însă DSP Arad a refuzat să ia în considerare celelalte teste PCR făcute la alte laboratoare acreditate, care au ieșit negative, susținând că nu există fals pozitiv. Consecința a fost că familia a fost nevoită să achite suma de 11.000 de dolari ca să-și achiziționeze alte bilete de avion pentru Australia, iar bărbatul și-a pierdut și locul de muncă în această țară.

Am avut bilete de avion pentru Australia în data de 11 aprilie și pe 10 aprilie ne-am făcut, eu și soțul, testele PCR pentru Covid. Am făcut testele la Tehnomed și șocul cel mare a fost când rezultatul a fost pozitiv pentru soțul meu. Am refuzat să credem așa ceva și ne-am dus la farmacie și am cumpărat două teste rapide antigenice, care au ieșit, ambele, negative. Trebuia să ne asigurăm că ne protejăm copiii, care au vârste sub doi ani. Apoi soțul meu și-a mai făcut alte două teste PCR, la două laboratoare acreditate. Ambele au avut rezultat negativ. DSP-ul nu ne-a contactat deloc până pe 13, deși tot cei de acolo au spus că ar fi trebuit să ne contacteze sâmbătă, pe 10 aprilie. Iar pe 13, cei de la DSP ne-au spus că suntem toți din familie în carantină. Când am avut rezultatele celorlalte două teste PCR, am sunat la DSP Arad și le-am comunicat acest lucru, dar ni s-a spus că nu se iau în considerare aceste teste, ci doar testul inițial, și că nu există fals pozitiv, doar fals negativ”, a declarat arădeanca Simina Godson, pentru national.ro .

Arădeanca a mai declarat că va da în judecată atât DSP Arad, cât și laboratorul la care a făcut primul test, fals pozitiv fiind.

Sursă: national.ro

  1. […] post Aradul în epoca Covid: 11.000 de DOLARI și un JOB PIERDUT, pentru un test fals pozitiv appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.