Aradul în SCENARIUL ROȘU! Ce unități vor fi ÎNCHISE în următoarea perioadă (UPDATE)

Aradul în SCENARIUL ROȘU! Ce unități vor fi ÎNCHISE în următoarea perioadă (UPDATE)

Numărul cazurilor noi de coronavirus raportat la 24 de ore în județul Arad continuă să fie ridicat, municipiul Arad urmând să intre în scenariul roșu, potrivit unor surse din administrația județeană.

În urma testelor efectuate, față de ultima raportare, au fost înregistrate 90 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,16 la în  județul Arad și a depășit 3 la în municipiul Arad. În contextul reintrării municipiului Arad în scenariul roșu și al incidenței cumulate ce depășește pragul de 3/1000 de locuitori, organizarea și desfășurarea spectacolelor cu participarea publicului va fi interzisă. De asemenea, se vor închide în interior restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc.

De remarcat, că va fi afectată și activitatea școlară.

UPDATE: Rata incidenței COVID-19 la 1000 de locuitori, în municipiul Arad, a ajuns astăzi la 3,65

Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad a comunicat astăzi către Instituția Prefectului – Județul Arad situația privind rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile, conform căreia în Municipiul Arad se înregistrează o incidență de 3,65 cazuri la 1000 de locuitori.  Totodată, în adresa D.S.P. Arad se precizează că „începând cu data de 05.03.2021, la solicitarea Ministerului Sănătății – Secretar de stat dr. Andreea Moldovan, se va publica zilnic rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru ultimele 14 zile calculată automat din plaftorma alerte.ms.ro.”

„Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară județeană și trebuie să le luăm ca atare. Am înțeles că este vorba despre o schimbare a modalității de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel național. Pe modul vechi de calcul nu era depășit astăzi pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricții aferentă depășirii incidenței de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Îi rog pe toți cei afectați de această decizie să înțeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricții este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpește vieți omenești. De asemenea, îi rog pe toți cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă, să se informeze numai din surse oficiale și să ia decizia rațională de a se vaccina”, a declarat Toth Csaba, prefectul județului Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.