ATENȚIE! Medicament folosit DES de români, ieftin dar cu pericol CANCERIGEN (UPDATE)

ATENȚIE! Medicament folosit DES de români, ieftin dar cu pericol CANCERIGEN (UPDATE)

Autoritățile de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA) și Uniunea Europeană (EMA) au anunțat că vor reevalua siguranța medicamentelor cu ranitidină, folosite pentru arsuri la stomac, după ce s-au descoperit urme ale unei impurități cancerigene numite N-nitrozodimetilamină (NDMA).

Prezența NDMA-ului în pastilele pe bază de ranitidină a fost confirmată, însă cele două autorități nu sugerează încă interzicerea folosirii acestor medicamente.

Pacienții care au orice nelămurire privind tratamentul lor actual pot să se adreseze medicului sau farmacistului. Există mai multe medicamente indicate pentru aceleași afecțiuni ca și ranitidina care pot fi folosite la alternativă”, ni se arartă într-un comunicat al Agenției Europeane a Medicamentului.

Ranitidina este folosită în România în general în medicamente pentru ulcer, esofagita de reflux, ameliorarea simptomatologiei bolii de reflux gastroesofagian, sindrom Zollinger-Ellison, dispepsie cronică episodică și profilaxia mai multor afecțiuni.

UPDATE: Deși unul din medicamentele testate în America a fost Zantac, grupul Sanofi ne informează că în România nu comercializează acest medicament.

Sanofi Romania NU deține autorizație de punere pe piață pentru produsul Zantac, care conţine substanţa activă ranitidină, și nu îl comercializează pe piața locală. Pentru Sanofi, siguranța pacienților este o prioritate, colaborând permanent cu autoritățile internaționale și locale din domeniul sănătății pentru a identifica și soluționa, în cel mai scurt timp posibil, orice problemă semnalată. Reconfirmăm că toate medicamentele din portofoliul Sanofi îndeplinesc cerințele de calitate și siguranță specifice reglementărilor în vigoare”, susțin cei din partea Sanofi România.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.