Când instinctul de conservare bate gândirea pe termen lung. Începutul sfârșitului pentru Gheorghe Falcă în PNL Arad

Când instinctul de conservare bate gândirea pe termen lung. Începutul sfârșitului pentru Gheorghe Falcă în PNL Arad

Cine crede că înlocuirea lui Bîlcea cu Bibarț în ceea ce privește candidatul PNL la funcția de primar al Aradului a fost una pașnică, liniștită, în interesul partidului, așa cum au prezentat-o protagoniștii, ori este naiv ori nu are habar de politică.

În realitate, falia dintre susținătorii lui Bibarț și cei ai lui Bîlcea este comparabilă cu Marele Canion din Colorado. Oamenii ăștia se urăsc efectiv, fără nici o urmă de îndoială. Iar toate mesajele de unitate, de pace și prietenie venite dinspre liderii PNL Arad nu sunt decât o spoială menită să ascundă frământările interne, lupta pentru putere (și beneficiile acesteia) din partid. Pentru că despre asta e vorba.

Pe scurt, ceea ce s-a întâmplat în PNL Arad săptămâna trecută, respectiv înlocuirea lui Bîlcea cu Bibarț, ține de instinctul de conservare al lui Gheorghe Falcă. Confruntat cu posibilitatea ca Bibarț să candideze independent, eventual susținut de alte partide, și să câștige competiția pentru Primăria Arad – caz în care Falcă ar fi „zburat” de la conducerea PNL –, „faraonul” a preferat să-l sacrifice pe Sergiu Bîlcea, căruia i s-a oferit o iluzorie funcție de viceprimar în viitorul mandat. Tipic, nu?

Dar, pentru că există și un dar, de fapt un DAR, un mare dar, de această dată Falcă nu a gândit pe termen lung. Deocamdată, și-a salvat pielea. Bibarț va câștiga alegerile locale (dacă, cumva, nu se vor întâmpla minuni!), Falcă va poza în președintele învingător, își va aroga (pe nedrept de această dată) meritele victoriei și, aparent, lucrurile vor merge înainte ca și până acum. Numai că, odată ajuns primar, Bibarț va determina schimbarea polului de putere în PNL Arad, care se va muta în partea sa și a susținătorilor săi, cu toate consecințele care vor decurge de aici, inclusiv pierderea controlului lui Falcă asupra partidului…

Loading...
 1. Hai Bibiiiiiii!!!!!

  Raspunde
 2. bravo bibart, jos falca, sper ca falca sa fuga langa dragnea ca doi buni vecini teleormaneni

  Raspunde
 3. Nina de la Geaninaa 30 iulie, 2020, 5:55 pm

  Fuie Malca!

  Raspunde
 4. tot timpul purtati grija pnl-ului cu tot felu de dezinformari si manipulari, dar de usr si psd nu spuneti nimic fiindca de acolo vin banii. odata candideaza fifor, odata celebru ‘” fara spaga’, acum marele doctor si multi altii.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.