CAZ REVOLTĂTOR/ Femeie AMENDATĂ în Turcia pentru că SOȚUL ei s-a rănit la o mână în timp ce O BĂTEA

CAZ REVOLTĂTOR/ Femeie AMENDATĂ în Turcia pentru că SOȚUL ei s-a rănit la o mână în timp ce O BĂTEA
Cazul unei femei care, deși, bătută până la sânge de soțul ei, a mai fost condamnată de autoritățile din Turcia și la plata unei amenzi pentru că bărbatul s-a lovit la mână în timp ce o bătea, a revoltat o lume întreagă.

Femeia a fost salvată de câteva ori de poliţiști din fața furiei soţului ei, care o bătea zilnic.

După ce a depus reclamaţii repetate, autoritățile au plasat-o într-un centru special, însă, nici acolo nu a scăpat de soțul violent. Profitând de vizita copiilor, bărbatul a mers și el s-o vadă pe femeie şi a agresat-o din nou. În timp ce o lovea, bărbatul s-a lovit la o mână. Scandalul a implicat poliția și serviciile sociale și astfel, a fost demarat un proces, în urma căruia un judecător din Ankara a stabilit că soţul căzuse victima femeii, condamnând-o pe aceasta la plata unei amenzi pentru provocare de leziuni.

Procurorii au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”, invocând un certificat medico-legal care atesta rănile suferite de bărbat la mână, produse de el în timp ce o lovea, dar şi o zgârietură pe care femeia i-a lăsat-o pe piept, apărându-se de lovituri.

În timpul procesului, femeia a declarat că nu intenţionează să depună plângere împotriva soţului pentru bătăi şi ameninţări, vrând doar să scape de calvar şi nu ca acesta să fie pedepsit.

Decizia instanţei a fost să-i amendeze pe ambii soţi cu câte 3.000 de lire turceşti (aproximativ 1.020 de euro). Bărbatul a continuat, însă, s-o bată pe femeie şi după decizia instanţei. Aceasta a fost mutată într-un centru special din alt oraş.

Cazul scoate încă o dată în evidență statutul femeii în Turcia, unde politicul şi justiţia sunt dominate de patriarhat şi misoginism.

Foto: hurriyetdailynews.com

  1. Se intampla in anul 2015…incredibil, dar adevarat…patriarhat sau nu, e o diferenta intre a fi om si a fi animal….femeia e o fiinta umana, nu un sac de box…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.