CCR a decis: LEGEA BUGETULUI pe 2015 este CONSTITUȚIONALĂ

CCR a decis: LEGEA BUGETULUI pe 2015 este CONSTITUȚIONALĂ

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis luni că legea bugetului de stat pe anul 2015 este constituțională şi a trimis-o spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Promulgarea bugetului pe 2015 a fost blocată după ce Partidul Național Liberal (PNL) a contestat la Curtea Constituţională legea votată pe 21 decembrie, în Parlament.

În sesizarea de neconstituționalitate, PNL acuza că proiectul legii bugetului de stat trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la 15 noiembrie, ceea ce nu s-a întâmplat. Totodată, membrii PNL erau nemulțumiți că prea puţine dintre amendamentele propuse de liberali au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

Şeful CCR, Augustin Zegrean, a declarat luni, despre sesizarea PNL, că „sunt critici care s-au mai adus şi altădată la alte legi ale bugetului”.

„Nedepunerea la termen nu e sancţionată nici de legea pe care ei o invocă, nici de Constituţie. Nu putem noi să inventăm sancţiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului”, a explicat Zegrean decizia luată, luni, de CCR.

Foto: newsbv.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.