Ce se întâmplă cu restaurantele, terasele și sălile de jocuri

Ce se întâmplă cu restaurantele, terasele și sălile de jocuri

Autoritățile vor lua noi măsuri, din 1 august, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

O măsură de relaxare pe care o așteptau mulți, cea a deschiderii restaurantelor în spații închise, era pe punctul de a fi aprobată, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Restaurantele rămân închise, iar sălile de jocuri și terasele vor fi închise după ora 23:00. Premierul României susține că, în prezent, se discută dacă aceste măsuri vor fi luate la nivel național, sau doar în anumite locuri aglomerate, precum la mare, în capitală și în județele unde există focare de coronavirus.

„Eram pe punctul de a aproba deschiderea restaurantelor în spațiile închise. A crescut evident numărul de infectări și asemenea măsură n-am mai putut s-o luăm. Restaurantele în spațiile închise sunt considerate printre activitățile cu cel mai mare risc epidemiologic. Despre asta este vorba! Eu înțeleg că mulți suferă de pe urma faptului că încă sunt închise, dar deocamdată nu este posibil. După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, există riscul transmiterii virusului, vor fi închise, a declarat Ludovic Orban.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.