Cinci motive să alegi o plită pe gaz în detrimentul uneia electrice

Cinci motive să alegi o plită pe gaz în detrimentul uneia electrice

Aragazul este poate unul dintre cele mai importante obiecte de uz casnic. Fără el, o bucătărie nu prea își mai are rostul într-o casă. Pentru persoană ce petrece relativ mult timp gătind, achiziționarea unui astfel de aparat poate însemna o bătaie de cap. Sunt foarte multe lucruri de luat în considerare. În primul rând, aragaz sau plită? Plitele sunt de obicei mai sigure, pot fi integrate în blat și îți permit să îți alegi un cuptor separat în funcție de ceea ce ai nevoie. Dacă ai decis să optezi pentru o plită, acestea pot fi electrice sau pe gaz, și de aici mai apare o întrebare: pe care să o cumperi? Iată 5 motive pentru care o plită pe gaz ar putea fi alegerea ideală pentru tine față de o plită electrică:

Costurile

Spre deosebire de o plită electrică, o plită pe gaz presupune costuri mult mai reduse, atât la achiziție și montare cât și pentru utilizarea acesteia. Pentru a monta o plită electrică trebuie tras curent electric separat, cu siguranță proprie doar pentru plită și asta pentru că o plită electrică consumă multă energie electrică și are nevoie de un anumit voltaj. Dacă nu se ține cont de aceste lucruri, o plită electrică poate reprezenta un pericol mult mai mare decât o plită pe gaz. Să nu mai vorbim despre faptul că gazul este momentan mult mai ieftin decât curentul electric, deci o plită pe gaz este mult mai rentabilă pentru o persoană ce gătește relativ des.

Siguranța

Siguranța utilizării unei plite este importantă pentru absolut toată lumea. Mulți trăiesc însă cu impresia că o plită pe gaz nu este foarte sigură și optează pentru o plită electrică. Dar, după cum spuneam și mai sus, o plită electrică poate prezenta un real pericol dacă nu este montată cum trebuie. Plitele pe gaz au fost și ele îmbunătățite de-a lungul timpului și au fost dotate cu siguranțe de gaz și sisteme de siguranță pentru copii, ca aceștia să nu poată folosi plita nesupravegheați. Dacă aveți în continuare dubii în legătură cu siguranța unei plite pe gaz, puteți oricând să montați un detector de gaz, care poate fi foarte util mai ales dacă aveți și o centrală pe gaz.

Design-ul

Mulți dintre noi tind să aleagă o plită electrică datorită design-ului modern și minimalist pe care acestea îl pot avea. Însă, în ultimul timp, au apărut o multitudine de modele de plite pe gaz cu design-uri la fel de moderne, ce se integrează minunat cu un mobilier nou. Poți opta pentru o plită pe gaz cu 2, 3 ,4 sau 5 arzătoare, cu butoanele poziționate orizontal sau vertical, în funcție de preferințele tale, și poți opta pentru diferite culori precum clasicul alb, gri, negru sau chiar maro.

Gătitul

Nu este de mirare faptul că marile restaurante folosesc în bucătăriile lor focul deschis ca metodă de preparare a mâncării. Într-o lume în care tehnologia primează, oamenii, în continuare, preferă mâncarea gătită deasupra unei flăcări datorită gustului și texturii pe care aceasta o capătă. De asemenea, o plită pe gaz conferă mult mai mult control asupra gătirii față de o plită electrică. Intensitatea flăcării este vizibilă, putând cu ușurință să ne dăm seama cam cum trebuie aceasta reglată pentru a ne găti mâncarea pe gustul nostru. Pentru o plită electrică sau pe convecție este nevoie de vase speciale. Cu aceste tipuri de plite nu putem utiliza tigăile și cratițele obișnuite, ceea ce presupune un cost în plus. Spre deosebire de acestea, pe plita pe gaz putem folosi absolut orice tip de vase de gătit fără a sta cu grija că acestea vor zgâria în vreun fel plita.
O plită pe gaz ar putea fi o alegere mult mai bună pentru dumneavoastră din punct de vedere al costurilor, întreținerii, siguranței și calității gătitului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.