Cum va arăta TELEVIZORUL VIITORULUI?

Cum va arăta TELEVIZORUL VIITORULUI?

O firmă franceză şi partenerii ei promit că televizorul viitorului nu va mai fi un ecran plat dreptunghiular, ci o sferă.

Modelul unui astfel de prototip a fost, deja, expus la salonul de produse electronice International CES din Las Vegas, organizat la începutul lunii ianuarie.

Imagistica la 360 de grade este utilizată, de câţiva ani, de servicii precum Google Maps, dar companiile specializate în programe informatice video şi asamblarea de imagini spun că această tehnologie este mult mai dificil de utilizat pentru televiziunea în direct.

Conceput special pentru a viziona videoclipuri la 360 de grade, noul dispozitiv reprezintă fructul unei colaborări dintre companiile franceze Ateme şi Kolor, compania britanică Pufferfish Displays, care produce module de proiecţii sferice şi grupul tehnologic finlandez Finwe.

Oamenii pot deja să vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tabletă, însă forma sferică a noului dispozitiv adaugă o nouă dimensiune, care poate să îmbogăţească experienţa unui concert sau a unui eveniment sportiv.

„Poţi să priveşti din unghiuri diferite, deci, dacă urmăreşti un concert, poţi să vrei să te afli în public, apoi să îţi schimbi locul, pentru a fi în mijlocul grupului”, a explicat Mike Antonovich, directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

„Sfera adaugă astfel un element interactiv”, spune Geoff Kell de la Pufferfish Displays.

Firma franceză şi partenerii ei au produs recent primele programe televizate în direct la 360 de grade, sub brandul LiveSphere.

Foto: scmp.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.