Deputatul Eusebiu Pistru: „Nu sunt incompatibil, o dovedesc documentele ANI!”

Deputatul Eusebiu Pistru: „Nu sunt incompatibil, o dovedesc documentele ANI!”

Deputatul PNL, Eusebiu Pistru, reacționează, prin intermediul unui comunicat de presă, la acuzațiile apărute în anumite publicații mass-media, acuzații potrivit cărora parlamentarul liberal s-ar afla într-o situație de incompatibilitate. Liberalul respinge acuzațiile respective, transmițând publicității o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI) din care rezută că acesta nu este incompatibil.

„În ultimii doi ani au apărut, în anumite publicații online, informații în care sunt acuzat că m-aș afla în situație de incompatibilitate. Nimic mai fals! Agenția Națională de Integritate a demarat o anchetă care m-a vizat și în urma căreia a rezultat foarte clar că nu am fost și nu sunt incompatibil. «În urma finalizării evaluărilor efectuate în lucrarea privind pe Pistru Popa Eusebiu Manea, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților», se arată în documentul ANI, semnat de către inspectorul de integritate Mihaela Gabi Rădescu, care dispune clasarea lucrării. Acest document, cred eu, clarifică situația și dezminte falsele acuze apărute în media”, transmite Eusebiu Pistru.

Parlamentarul liberal spune că nu a prezentat până acum acest document pentru că nu a considerat că este necesar să răspundă atacurilor apărute în anumite publicații, dar a decis să-l facă public pentru că acuzele de incompatibilitate au reapărut și situația s-a amplificat, cu riscul de a-i fi afectată imaginea publică pe nedrept.

„Nu este prima oară când sunt ținta unor atacuri, de multe ori comandate politic. De incompatibilitate am mai fost acuzat și în perioada în care eram vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, dar am decis să nu răspund acestor atacuri, crezând că fiind nefondate vor înceta de la sine. Totuși, atacurile nu au încetat, acestea s-au amplificat și s-a ajuns la riscul ca imaginea să-mi fie afectată pe nedrept. Un alt motiv pentru care am ales să nu reacționez a fost faptul că mi-am propus să depistez persoana sau persoanele care alimentează mass-media cu astfel de afirmații mincinoase referitoare la persoana mea. Am ales totuși să fac publică ancheta ANI și să dezmint acuzațiile apărute datorită insistențelor mai multor prieteni și colegi care mi-au solicitat să demontez aceste minciuni, pentru că uneori tăcerea îndelungată poate fi interpretată greșit, iar imaginea mea poate fi prejudiciată irecuperabil. În plus, se apropie alegerile locale, iar mai apoi parlamentare, iar atacurile ar fi devenit cu siguranță și mai virulente. Drept urmare, fac public documentul emis de Agenția Națională de Integritate și, în lipsa identificării exacte a individului sau indivizilor care au născocit aceste minciuni, mă gândesc foarte serios să acționez în instanță publicațiile care au publicat aceste minciuni fără niciun fel de document sau decizie ANI. Poate că, în apărarea lor, autorii articolelor respective, vor fi cuprinși de remușcări sau de furie și poate că vor decide să-și apere propriile persoane în detrimentul așa-ziselor surse”, mai spune deputatul PNL Eusebiu Pistru, transmițând publicității concluziile anchetei Agenției Naționale de Integritate.

IMG_8347

IMG_8348

 

Loading...
  1. Un jegos fara tupeu!

    Raspunde
  2. Pistrule nu te condamna nimeni ca ai fi incompatibil dar toata lumea vede ca esti anacronic tarane…cauta-n dex ce inseamna telectualule…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.