Deputatul Flavius Măduţa: „Amnistia fiscală pentru pensionari şi părinţi, un act de umanitate”

Deputatul Flavius Măduţa: „Amnistia fiscală pentru pensionari şi părinţi, un act de umanitate”

Guvernul Ponta a aprobat două proiecte de lege privind amnistia fiscală pentru pensionari şi pentru mamele care au primit indemnizaţii pentru creşterea copiilor, menţionează deputatul Flavius Măduţa într-un comunicat de presă.

„Proiectele de lege au fost trimise spre aprobare Parlamentului. Proiectul prevede scutirea la plata debitelor pentru toţi pensionarii, cu excepţia debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor. Nu vor beneficia de amnistie fiscală cei care au depus declaraţii false sau documente false. Se estimează că 30.000 de pensionari vor beneficia de proiectul de lege. De amnistie fiscală vor beneficia şi părinţii, mămicile, care în perioada în care au stat acasă pentru îngrijirea copiilor, au primit indemnizaţia pentru creşterea acestora au obţinut şi venituri suplimentare pe care le-au declarat la administraţiile fiscale. Este vorba despre aproape 12.500 de mămici. Nu vor fi scutite de la plata debitelor toate acele persoane pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora”, se arată în comunicat.

„Sunt întrutotul de acord cu propunerea Guvernului, voi vota cele două proiecte de lege după ce le voi studia în detaliu. Grija faţă de categorii sociale vulnerabile, cum sunt pensionarii şi părinţii cu copii în întreţinere este o preocupare constantă a PSD. Cred că această propunere este un gest de umanitate, un gest de sprijin pentru anumite categorii sociale care au beneficiat de anumite drepturi cu bună credinţă, chiar dacă nu în întregime în concordanţă cu legislaţia. Trebuie să facem foarte clar distincţie între cei care fură banii publici şi anumiţi pensionari sau părinţi care se confruntă cu greutăţile de zi cu zi. Nu este normal ca aceştia să plătească retroactiv pentru anumite greşeli ale aparatului birocratic de stat”, a declarat Flavius Măduţa, deputat al PSD Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.