Detaliile simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze”. Mesaj de Ziua Națională a Chinei

Detaliile simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze”. Mesaj de Ziua Națională a Chinei

Simpozionul Internațional „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze” va avea loc, anul acesta, la Pecica, în data de 3 noiembrie, a anunțat, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, într-o conferință de presă, la care a participat și primarul orașului arădean, alături de reprezentantele Asociației Con Brio.

„Domnul primar Petru Antal a gândit ca acest simpozion să se desfăşoare sub forma a patru activităţi distincte, cu colaborarea profesorilor de la liceul din Pecica, în calitate de autori de lucrări. Domnul primar a demonstrat din nou seriozitatea cu care ne-a obişnuit, nu numai în abordarea problemelor care ţin de Pecica şi implicarea deosebită pe care a avut-o în organizarea acestui simpozion, astăzi când toţi suntem furaţi de alte aspecte şi gânduri. Încă o dată, felicitări”, a declarat Lizica Mihuţ.

Primarul Petru Antal a detaliat, apoi, programul evenimentului. „Ne-am propus ca acest simpozion să se desfăşoare pe 3 noiembrie. La ora 10, vom primi invitaţii la o grădiniţă nouă pe care am dat-o recent în folosinţă. E una dintre cele mai frumoase grădiniţe din judeţ şi poate din ţară. Vom vizita grădiniţa, începând cu curtea şi până la terasă, de unde se vede toată localitatea. Copiii de aici vor prezenta un moment artistic, vor îmbrăca costume tradiţionale chinezeşti şi vor dansa pe muzică populară chinezească. La ora 11, vom fi prezenţi în Sala Festivă, unde va fi vernisată o expoziţie de artă plastică a unor artişti locali, iar la ora 11,30, tot acolo, va începe simpozionul. Vor fi 30 de profesori şi patru elevi care vor prezenta lucrări interesante”, a spus Antal.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, a anunțat că la simpozion au fost invitați și reprezentanții Ambasadei Chinei la București iar primarul Petru Antal a adăugat că au fost invitaţi şi reprezentanţii fabricii de motoscutere din Pecica care au relații de afaceri în China, în oraşul Shanghai.

Și, deoarece China sărbătorește Ziua Naţională la 1 octombrie, cei prezenți în conferință au transmis mesaje de la mulți ani poporului chinez. În redăm pe cel al președintelui Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze transmis Excelenței Sale Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România:

„Excelenţă,

Vă rog să primiți, cu prilejul ZILEI NAȚIONALE, aprecierile noastre profunde față de poporul chinez, un model de hărnicie și devotament, un adevărat prieten al României și al poporului român. Cei 73 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze reprezintă o frumoasă tradiție, înscrisă în paginile de istorie ale celor două popoare, o tradiție, de care trebuie să ne amintim mereu și mereu, nu numai în momentele festive.

Ne bucură și ne onorează declarația Ambasadei Republicii Populare Chineze în România referitoare la faptul că «poporul și guvernul chinez NU ÎȘI UITĂ PRIETENII», de aceea această frumoasă colaborare și prietenie, trebuie continuată și materializată, în interesul reciproc al ambelor țări și popoare.

Este bine să ne amintim, cu acest moment aniversar și întotdeauna, că Civilizația și Cultura Chineză, cu o vechime de peste 5000 de ani, a contribuit, în mod fundamental, la progresul umanității.

LA MULȚI ANI POPORULUI CHINEZ!

LA MULȚI ANI REPUBLICII POPULARE CHINEZE!”, se arată în mesajul transmis de prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.