Dispar TICHETELE DE MASĂ. Peste două milioane de români vor primi CARDURI PREPLĂTITE

Dispar TICHETELE DE MASĂ. Peste două milioane de români vor primi CARDURI PREPLĂTITE

Tichetele de masă vor dispărea din uz, locul acestora fiind luat de carduri preplătite. Companiile emitente şi acceptatorii de plăţi au demarat deja proiectul de digitalizare a tichetelor de masă.

„Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă – care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora, ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi, precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice”, a precizat Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Potrivit reprezentanţilor operatorului de plăţi, legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare însă sunt încă aşteptate normele de aplicare pentru ca sumele aferente tichetelor de masă să fie plasate pe carduri preplătite.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.