Moartea, EXPLICATĂ pentru prima dată. Ce se întâmplă cu tine după ce mori?

Moartea, EXPLICATĂ pentru prima dată. Ce se întâmplă cu tine după ce mori?

Cercetătorii de la Organizaţia Chimiştilor Americani au explicat, pe înţelesul tuturor, ce se întâmplă cu corpul după ce un om moare.

Atunci când este lipsit de viață, trupul începe să se descompună. În primă fază, fără oxigen, mitocondriile din celule mor. Rolul lor este de a degrada substanțele organice pentru sinteza unei molecule speciale, numită adenozin trifosfat. Din această cauză, celulele mor și ele imediat ce nu mai primesc oxigen și ajung să fie o adevărată desfătare pentru alt tip de microorganisme, care nu trăiesc de obicei într-un organism sănătos. Acestea se hrănesc practic cu celulele moarte, de unde se ajunge și la descompunerea trupului celui decedat.

Mirosul dezgustător și toate lichidele care rezultă sunt de fapt fecalele acestor microorganisme care mănâncă și scuipă rămășițele. Așa se produc, de fapt, cadaverina (amină care rezultă din descompunerea lizinei, în procesul de putrefacție cadaverică) și putresceina care se găsesc și în carnea parțial alterată și, deși sunt foarte toxice pentru organism, uneori ajungem să le consumăm.

Foto: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.