Două utilaje industriale, furate din Norvegia, depistate la Nădlac

Două utilaje industriale, furate din Norvegia, depistate la Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni români care intenţionau să introducă ilegal în România două utilaje marca Bobcat, care figurau ca fiind furate din Norvegia. „În data de 17 mai, în jurul orei 21,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Marian D., în vârstă de 35 ani, din judeţul Mehedinţi care conducea un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în Bulgaria. Împreună cu acesta, în autovehicul mai călătorea şi cetăţeanul român Gheorghe Marian P., în vârstă de 30 ani tot din judeţul Mehedinţi. La controlul de frontieră au fost descoperite, ascunse sub mai multe articole din material textil, două utilaje industriale, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă”, a declarat purtătotrul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că cele două utilaje figurează ca fiind furate din Norvegia. Cei doi bărbaţi au declarat că nu ştiau că cele două utilaje sunt furate, susţinând că le-au cumpărat dintr-un parc de vehicule din localitatea germană Nuremberg, contra sumei de 400 de euro fiecare.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi dosare penale pentru complicitate la furt iar utilajele au fost indisponibilizate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.