E OFICIAL! Armata germană RECRUTEAZĂ tineri din UE. Cât poţi câştiga!

E OFICIAL! Armata germană RECRUTEAZĂ tineri din UE. Cât poţi câştiga!

Forţele armate federale din Germania (Bundeswehr) vor deveni un angajator de top competitiv, flexibil şi modern, potrivit noii Cărţi Albe a politicii de securitate şi a viitorului Bundeswehr-ului.

Germania regândeşte din temelii politica de recrutare în cadrul forţelor armate federale. În primul rând, anunţă că reducerea numărului de posturi din armată a luat sfârşit. Ţara are nevoie de o armată puternică şi vrea să devină unul dintre cei mai atractivi angajatori. În acest sens, vrea să recruteze personal din UE pentru forţele armate federale.

Salariile din armata germană sunt net superioare celor acordate armatelor comunitare, în special din Europa Centrală şi de Est.

Statisticile arată că soldaţii câştigă între circa 2.380 euro şi 3.150 de euro lunar, căpitanii – între 3.700 de euro şi 4.740 euro pe lună, ofiţerii câştigă între 3.700 euro şi 4.300 euro pe lună, iar sergenţii major – în jur de 4.600 euro pe lună.

Noua politică de personal din forţele armate federale promite salarii mai mari, condiţii de muncă atractive şi flexibile, echilibru între viaţa profesională şi cea de familie, oportunităţi de învăţare şi de tranining, adaptate la nevoile tot mai complexe ale armatei, asigură condiţiile legale pentru un transfer flexibil de expertiză dintre sectorul privat şi Bundeswehr. O armată puternică este una în care este stimulată diversitatea de etnie, gen, orientare sexuală, vârstă şi religie, se arată în noua Carte Albă a politicii de securitate germane.

În sondajele de opinie, Bundeswehr-ul e perceput de către populaţie ca un angajator de încredere care asigură şi garantează educaţie şi training de calitate.

În prezent, Bundeswehr-ul are un deficit de ingineri, experţi IT şi personal medical. Guvernul îşi propune să recruteze cu prioritate specialişti din aceste arii de expertiză. De asemenea, trebuie să crească ponderea femeilor din armata germană şi a minoritarilor etnici şi creează condiţiile legale ca rezerviştii, mai ales cei specializaţi în securitate cibernetică, să poată livra expertiză ori de câte ori armata are nevoie de ei.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.