Este un condiment banal, dar are o mulțime de beneficii!

Este un condiment banal, dar are o mulțime de beneficii!

Scorţişoara este unul dintre condimentele banale, dar beneficiile sale depăşesc cu mult aroma din plăcinta cu mere.

În China antică, scorțișoara era folosită ca un medicament cu multiple valențe, fiind cunoscut faptul că aroma sa îmbunătăţeşte starea de spirtit, stimulează funcţia cognitivă şi creşte capacitatea de memorare. Scorţişoara are puternic efect antibacterian şi adăugată în preparate are efectul unui conservant natural.

Un vârf de cuţit de scorţişoară consumat dimineaţa poate regla nivelul glucozei în sânge pentru următoarele 24 de ore, ba mai mult, are capacitatea de a reduce senzaţia de foame.

O jumătate de linguriţă pe zi scade nivelul colesterolului rău la fel de eficient ca şi o dietă.

Pusă în apă fierbinte, împreună cu miere şi lămâie, are efect antiviral şi poate calma o migrenă la fel de eficient ca un analgezic.

Scorţişoara reglează menstuația şi reduce durerile din această perioadă. Efectele apar dacă foloseşti constant scorţişoară sau dacă bei ceai de scorţişoară.

Combinată cu mierea şi aplicată pe față, scorțișoara vindecă acneea rezistentă la tratamente clasice. O linguriţă de pudră de scorţişoară se amestecă cu o lingură de miere. Pasta se întinde pe faţă şi se ţine câteva ore sau chiar şi peste noapte. Efectele sunt uluitoare. Încearcă și tu și te vei convinge!

 

Foto: cookinglight.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.